Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betinka145

wierzycie w miłość...??

Polecane posty

i tak to jest malutka \"Tam gdzie rosnie swiadomosci drzewo tam jest zawsze raj... tak mawiaja najmlodsze i najstarsze węże\" ;)

obietnice na całe życie nie mogą być prawdziwe, przysięga 1/10 umysłu a pozostałe części są w opozycji ;) dla mnie dziwne sa teksty że można kochać tylko jedną osobę to tak jakby drzewu poodcinać wszystkie korzenie zostawiając jeden.

zgadzam się z maalutką, kochać można wiele osób(odnośnie relacji damsko-męskich), ale nie w jednym czasie ;) gdyby miłość była możliwa tylko raz w życiu, mielibyśmy samych nieszczęśliwych i samotnych ludzi bez szans na nowe uczucie

Gość a co to jest miłość
Nie ma miłości, to oczywiste. No, poza miłością czystą - do samego siebie. A jeżeli chodzi o miłość do drugiego człowieka to ludzie tak sobie wmawiaja, że kochają, by z kimś być i by mieć usprawiedliwienie dla lęku przed samotnością. Inaczej tego nie widzę.

malutka znam jeden taki ladny... szkoda tylko ze ja go nie napisalem.. \"jak się czuje ? .\" jestem bardzo bliski płaczu i tak samo blisko radości tak bardzo żyć mi się nie chce jak w pełni cały świat ogarniać im bardziej zbliżam się celu on szybciej ginie za horyzontem takie to proste jak i nie możliwe jednocześnie tak blisko do skrajności że jakie są różnice kiedy kochać można i nienawidzić jednakową osobę czym różni się śruba od gwoździa jak oboje w bezruchu uwięzieni wkręcić gwoździa trudniej niż przybić śrubę do ziemi ? najwspanialsze jest to czego nie możemy mieć myślisz czy marzenia nie są tym co właśnie mamy ? chciałbym tak bardzo odnaleźć siebie i to z czym walczę wciąż gdzie jest ten dzień normalny trzy posiłki dziennie i sen przed północą gdybym mógł teraz zamieszkać wybieram Twoje włosy gdzie ukryć się w nich mogę i nikt mnie nie odnajdzie jesteś Gają matką ziemi dla mnie po czym stąpać chce wciąż bogini jutrzenki Eos zostaniesz jak pozwolisz mi zamieszkać z Tobą a Ty jak się czujesz teraz ? ...

a co to jest.... oczywiście że jesli nie kochasz siebie miłość do kogokolwiek nie jest możliwa:) ależ dziwne tłumaczenie jakoby ktoś kto siebie kocha potrzebował kogoś z lęku przed samotnością:D

a co to jest miłość- eee tam, jak dla mnie to bzdury piszesz;) andyx- piękny wiersz:)

Moi rodzice są małżeństwem od 30 lat, nigdy nie widziałam żeby się kłócili , mają ciężko wytrzymać bez siebie kilka dni , kiedy tata jest w pracy potrafi 2 razy dzwonić do domu ot tak sobie żeby na chwile z mama pogadać:) ehhh żyjąc w takim domu nie mam prawa nie wierzyć w miłość:) ja też jestem szczęśliwie zakochana od 1,5 roku w jednej cudownej osobie

Gość a co to jest miłość
Nie bzdury a fakty. Może i jest tak, że niektórzy są stworzeni do miłości, a inni nie i nigdy jej nie doświadczą, więc po co wierzyć w coś, co dla kogoś - z punktu widzenia jednostki - nie istnieje. A jak ktoś doświadczył, zakochał się kiedyś, to nie musi wierzyć przecież, bo wie swoje.

dlaczego szkoda? :) czuję się jak zwykle dobrze;) każdy bez wyjątku jest istotą emocjonalną możemy to róznie wykorzystać:) mój guru mówi \"Człowiek to część całości zwanej przez nas „wszechświatemczęść ograniczona czasem i przestrzenią. Doświadcza siebie swych myśli, uczuć w oderwaniu od reszty – to jakby złudzenie optyczne jego świadomości. Jesteśmy więźniami tego złudzenia, które ogranicza nas do naszych pragnień osobistych i sprawia, że darzymy uczuciem tylko naszych najbliższych. Musimy z tego więzienia się wydostać.\"

wierze w prawdziwa milosc..... ale wymaga ona wiele lat ciezkiej pracy, nie istnieje tak sobie po prostu,miłość to chwile radosci ale i lata lata lata wyrzeczeń, kompromisów..

Coma - Leszek Żukowski CZASAMI WOLĘ BYĆ ZUPEŁNIE SAM NIEZDARNIE TAŃCZYĆ NA GRANICY ZŁA I NAWET STOCZYĆ SIĘ NA SAMO DNO CZASAMI WOLĘ TO NIŻ CZUŁOŚĆ WASZYCH OBCYCH RĄK POSIADAM WIARĘ W NIEMOŻLIWĄ MOC POTRAFIĘ JEŚLI CHCĘ ROZŚWIETLIĆ MROK MOGĘ PORUSZYĆ WAS NA KILKA CHWIL TYLKO ZROZUMCIE KIEDY ZECHCĘ ZNOWU Z SOBĄ BYĆ NA PEWNO CZUŁEŚ KIEDYŚ WIELKI STRACH ŻE OTO MIJA TWÓJ NAJLEPSZY CZAS BEZRADNOŚĆ ZNIOSŁA CIĘ NA DRUGI PLAN CZEKANIE SPRAWIA ŻE GORZKNIEJE CAŁA SŁODYCZ W NAS OGROMNY ZGRZYT ZNIECZULA NAS NA SZEPT TAK TRUDNO ZNALEŹĆ DROGĘ W CIEPŁY SEN SŁOWA ZLEWAJĄ SIĘ W FAŁSZYWY TON GDY NADWRAŻLIWOŚĆ JEST JAK BILET W JEDNĄ STRONĘ STĄD OKŁAMALI MNIE Z NADZIEJĄ ŻE UWIERZYŁEM I PRZESTANĘ CHCIEĆ MUSZĘ LECZYĆ SIĘ NA BÓL I STRACH GDZIE JEST CZŁOWIEK KTÓRY Z SIEBIE SAM POKAŻE MI JAK KTO POKAŻE MI JAK ? CZASAMI WOLĘ BYĆ ZUPEŁNIE SAM NIEZDARNIE TAŃCZYĆ NA GRANICY ZŁA I NAWET STOCZYĆ SIĘ NA SAMO DNO CZASAMI WOLĘ TO NIŻ CZUŁOŚĆ WASZYCH OBCYCH RĄK POSIADAM WIARĘ W NIEMOŻLIWĄ MOC POTRAFIĘ JEŚLI CHCĘ ROZŚWIETLIĆ MROK MOGĘ PORUSZYĆ WAS NA KILKA CHWIL TYLKO ZROZUMCIE KIEDY ZECHCĘ ZNOWU Z SOBĄ BYĆ ZNOWU Z SOBĄ BYĆ... NA PEWNO CZUŁEŚ KIEDYŚ WIELKI STRACH ŻE OTO MIJA TWÓJ NAJLEPSZY CZAS BEZRADNOŚĆ ZNIOSŁA CIĘ NA DRUGI PLAN CZEKANIE SPRAWIA ŻE GORZKNIEJE CAŁA SŁODYCZ W NAS OGROMNY ZGRZYT ZNIECZULA NAS NA SZEPT TAK TRUDNO ZNALEŹĆ DROGĘ W CIEPŁY SEN SŁOWA ZLEWAJĄ SIĘ W FAŁSZYWY TON GDY NADWRAŻLIWOŚĆ JEST JAK BILET W JEDNĄ STRONĘ STĄD NICZEGO NIE BĘDZIE ŻAL... OKŁAMALI MNIE Z NADZIEJĄ ŻE UWIERZYŁEM I PRZESTANĘ CHCIEĆ MUSZĘ LECZYĆ SIĘ NA BÓL I STRACH GDZIE JEST CZŁOWIEK KTÓRY... ...NICZEGO NIE BĘDZIE ŻAL

Andyx to mialam kiedyś w stopce:) A to dla Ciebie: Król zażądał kiedyś od mędrców: chcę w pierścieniu zachować przesłanie, które mi pomoże w nagłej potrzebie, musi być bardzo małe by ukryć je pod diamentem w pierścieniu, było tam wielu mędrców potrafiących pisać olbrzymie traktaty, ale dwa trzy sowa Król miał starego sługę, opiekował się nim gdy zmarła jego matka, król go szanował - nie jestem mądry ani wykształcony ale znam takie przesłanie napisał je na kartce papieru, nie czyta, ale ukryj głęboko, otwórz wtedy gdy wszystko zawiedzie Taki czas nadszedł, król został zaatakowany i stracił całe królestwo, uciekł konno by ocalić życie, ścigali go wrogowie, dojechał do urwiska, nie mógł zawrócić, wróg był tuz za nim, słyszał dźwięk podków ich koni, nie mógł jechać dalej Przypomniał sobie o pierścieniu otworzył wyjął papier i przeczytał „ to też minie” ....i minęło..... wrogowie widocznie zgubili drogę bo nie nadjeżdżali, odgłosy kopyt ucichły.. król był ogromnie wdzięczny słudze te sowa sprawiły cud, zebrał swe wojska i odzyskał królestwo, gdy wjeżdżał do stolicy był bardzo dumy z siebie. Po jego rydwanie szedł starzec, który rzekł: Teraz też jest to prawda król otworzył pierścień i przeczytał ” to tez minie” Tylko teraz zamilkły duma i ego. Starzec odpowiedział, pamiętaj wszystko mija, tylko świadek trwa wiecznie. Jesteś rzeczywistością, wszystko inne to tylko sen. Nie , znaczenia, czy to piękny sen czy koszmar istotny jest ten kto widzi te sny.

malutka dobry i prawdziwy tekst.. dlatego czasem czuje sie jak obserwator.. kiedy np. wchodze w nowe srodowisko ktorego nie znam.. nie mowie za wiele... nie dlatego ze jestem jakis taki niesmialy tylko dla tego ze zamieniam sie w obserwatora.. czasami mysle ze nie widze a odczowam swiat... moze dlatego tez podoba mi sie ten zespol i ich piosenki... COMA -Sto tysiecy jednakowych miast... PRZEDOSTAŁA SIĘ W PARSZYWY CZAS PRZEZ ULICE ZAKAŻONE BEZRADNOŚCIĄ DNI PRZEZ KORYTARZ BETONOWYCH SPRAW PEWNOŚĆ ŻE MY MIMO WSZYSTKICH NIEPRZESPANYCH NOCY MIMO PRAWDY PORZUCONEJ NA ROZSTAJACH DRÓG POTRAFIMY W RZECZYWISTY SPOSÓB ZNALEŹĆ SIĘ JUŻ W DOMU BĘDZIE OGIEŃ A DO DOMU PROSTE DROGI WIODĄ SŁUSZNIE MOJE STOPY NIE ZABRAKNIE MI SIŁ CZAS POPLĄTAŁ KROKI JEST ŁAGODNY I BEZTROSKI MA ZIELONE KOCIE OCZY TAK SAMO JAK TY NAUCZYŁEM SIĘ UMIERAĆ W SOBIE NAUCZYŁEM SIĘ UKRYWAĆ CAŁY STRACH NIE DO WIARY ŻE TAK BARDZO PŁONĘ NIE DO WIARY ŻE ROZUMIEM KAŻDY ZNAK ZAPOMNIAŁEM ŻE OD KILKU LAT WSZYSCY GINĄ JAKBY NIGDY ICH NIE MIAŁO BYĆ W STU TYSIĄCACH JEDNAKOWYCH MIAST GINĄ JAK PSY DOBRE NIEBO KIEDY WSZYSCY ŚPIĄ POCHLIPUJE MODLITWAMI NIESTRUDZONYCH UST TYLKO BŁAGAM NIE ZAŁAMUJ RĄK CHRONI NAS BÓG JA MÓGŁBYM TYLE SŁÓW UTOCZYĆ KRĄGŁYCH I BEZTROSKICH ZE SŁONEGO CIASTA ZMIERZCHÓW JEŚLI ZECHCESZ JE ZNAĆ WZROK PRZEKROCZYŁ LINIĘ HORYZONTU ABY ZGINĄĆ A TY PRZY MNIE ŚPISZ I ŻYJESZ NIEODLEGŁA W SNACH NAUCZYŁEM SIĘ... TO JA, TEN SAM OD TYLU LAT, SAM BO CIEBIE MI BRAK CIEBIE MI BRAK BO CIEBIE MI BRAK CIEBIE MI BRAK TO JA, TEN SAM OD TYLU LAT, SAM CZEKAM

coś dużego, ale nie otwiera mi się zapisałam i na razie zmykam do napisania:)

Gość nic dodac niz ując
wierzę w miłośc i wciąz na nią czekam ❤️