Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agula19

grzybica w ciazy

Polecane posty

Gość agula19

czy gdy mam grzybice lepiej dla dziecka bedzie jesli zrobia mi cieci cesarskie

Jeśli masz grzybice to trzeba ja leczyc tabletkami dopochwowymi a cesarke robi sie gdy są wody płodowe zielone...

Gość jakby to powiedziec
Potwierdzam, że grzybicę trzeba leczyć. Nie ma to żadnego wpływu na poród (jego rodzaj i przebieg). A już na pewno grzybica nie jest wskazaniem do cc.

Gość jakby to powiedziec
I nieprawdą jest, że zielone wody płodowe są wskazaniem do cc. Zależy to od sytuacji. Miałam zielone wody, a dziekco urodziło się normalnie, 4 godziny później. Może chodziło o to, że zielone wody odchodzą, a akcja porodowa się nie zaczyna.

z ta grzybica to trudno powiedziec. z tego co wiem niekiedy moze byc wskazaniem do cc. bo to chodzi o to ze dziecko przy wyjsciu moze zarazic si egrzybkiem..tak tak....

Gość bebe_30
agula, proponuje ci wybrac sie do lekarza. grzybice sie leczy. globulki dopochwowe pimafucin sa bezpieczne i mozna je brac w trakcie ciazy.nie lecz sie na wlasna reke. niech zobaczy to lekarz.

Gość Makarenetka
ja też miałam grzybice na samym początku ciąży, podobno organizm kobiety czasami tak reaguje. Moja lekarka kazała mi kupić w aptece AFTIN, taki dla dzieci na pleśniawki. I trzeba się nim smarować, mi pomogło, troszke piecze ale naprawde pomaga. Od tamtej pory minęło prawie 10 lat a ja nie mam żadnych problemów z grzybicą.