Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam się nad tym

Problem z okularami.

Polecane posty

Co by było, gdybym miał dobry wzrok i założył okulary -0,5? Czy byłoby widać jakąś różnicę, a jeśli tak to jaką? Zastanawiam się, bo byłem ostatnio u okulisty i on stwierdził, że powinienem nosić właśnie takie okulary, ale tylko w czasie pracy przy komputerze. Trochę mnie to zdziwiło, bo do tej pory nigdy nie miałem problemów ze wzrokiem. Czy mogło być np. tak, że danego dnia byłem np. zmęczony i dlatego wyszło mi, że mam wadę? Boję się, żebym nosząc okulary nie popsuł sobie wzroku.

Nikt nie wie?

Gość bebok
może idź jeszcze do jakiegos innego okulisty mnie się wzrok pogorszył, jak nie nosiłam okularów - miałam -0.75, skoczyło na -2; inna sprawa, że byłam wtedy w srodku dojrzewania, wtedy sie ma większe niedobory różnych witamin itp. ale zwykle tak jest, że jak się zacznie nosić okulary, to wzrok się przystosuje, z wygodnictwa, i wejdzie na te wadę, wiec rozumiem twoje obawy

Gość góra....................

Gość a tam zwyklak
dziwnie troszke, bo wada minusowa oznacz krótkowzroczność, znaczy słabe widzenie przedmiotów z duzej odleglosci...ale zeby do kompa minusy zakladac, sama nie wiem... ja bym skonsuktowala to z innym okulista bo do kompa to chronnnie mozna szkla z antyrefleksem kupic, a nie minusowe

Gość param param
-0,5 to zadna wada, ja mam taka w jednym oku i gdyby nie to, ze drugie oko mam o wiele slabsze, to w ogole nie zawracalabym sobie glowy okularami. Na razie radze olac sprawe (bo to przeciez i koszty), pojsc do okulisty za 6-12 miesiecy i jak wzrok sie pogorszy, to wtedy zainwestiwac w 'bryle'

Okulista mi powiedział, że mam problem z widzeniem po zmroku i że gdybym jeździł samochodem, to bym szybciej się u niego pojawił.

Gość boze idz do innego ...
okulisty ...

Gość param param
to chyba oczywiste, ze okulista bedzie namawial Cie na okulary... ale ja bym jeszcze poczekala, przy takiej wadzie okulary robia MINIMALNA roznice, a i bez nich jest bardzo dobrze

Gość REYUIO
Wyzej ktos napisal glupoty ze minusy to nie do kompa, otoz do kompa, bowiem odleglosc miedzy oczami moze nie jest wielka ale znaczki na kompie widzi sie wyraznie i bez wytezania wzroku tylko jak jest 0,0 a nie na minusie. 0,5 mozna jeszcze olac od biedy, ale z czasem zaczniesz coraz bardziej wytezac wzrok co przyspieszy jeszcze posuwanie sie wady i okulary beda koniecznoscia.