Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ryszard J. z żoną

WINDYKACJA - KOMORNIK - WAŻNE

Polecane posty

Gość Ryszard J. z żoną

problem mam taki. Wiszę pewnej firmie 2900 zł. Termin płatności mija z dniem 30.06. Oni mnie straszą windykacją, jeżli im nie spłacę całego zadłużenia w terminie. Dodam, że o spłacie ratalnej nie chcą słyszeć. Jednak z żoną dziś wpłaciliśmy na ich konto kwotę 500 zł. Czy w tej suytuacji odwlekliśmy windykację? Dodam jeszcze że 300 zł ponownie wpłacimy w poniedziałek a resztę jakoś przez lipiec i sierpień. Czy ktoś może nam odpowiedzieć na postawione wyżej pytanie?

Gość porady za darmochę
takiś chytry, ze nawet w swojej sprawie nie chcec wydac kasy??????

Gość Ryszard J. z żoną
kasy brak poprostu :( a nie chytrość przez nas przemawia

Gość ulalaaaalaaaaaaaaaaaaa
miałam podobną sytuacje w spoldzielni mieszkaniowej . Po wpłacie czesciowego zadłuzenia ( chyba 1/3 ) windykator skontaktował się ze mną i wtedy zparoponował spłate w ratach. Ale juz pilnowałam wtedy terminow i obyło się bez zbednych nieprzyjemnych sytuacji ;)

Gość Bebatka
Do soboty windykacja wam nie grozi, potem prawdopodobnie wniesie pozew o odzyskanie i skończy się u komornika. Na waszym miejscu skombinowałabym te pieniądze i wpłaciła wierzycielowi. To nie jest duża kwota a pamiętajcie, że potem dojdą do zapłaty koszty egzekucji. A i tak najważniejsze jest zdrowie. Pozdrowienia Rysiu i dla żony też!

Bez przesady :o Nic się nie stanie nawet jak w poniedziałek nie wpłacisz tych 300 zł. Nie panikuj, nic tak szybko się nie dzieje, a droga do komornika trwa przynajmniej kilka(naście) miesięcy. Pamiętaj tylko, że od 1 lipca lecą odsetki i należy je doliczać do długu, żeby nikt się nie czepiał.

Gość Sabina Kach
a jak to jest z fakturami za telefon??? Mam do zapłacenia 3 faktury. Dopiero wróciliśmy z mężem do rodzinnego miasta i wynajmujący od nas mieszkanie nie zapłacił 3 faktur za telefon. Dziś był facet i powiedział że musimy raz raz zapłacić bo wejdzie Komornik? Nie chciał mówić o ratach, facet był z firmy telekomunikacyjnej. Gdy mąz zaproponował, spłatę jednego rachunku miesięcznie wyśmiał nas i poszedł. Rachunki są spore , bo każdy opiewa na kwotę powyżej 400 zł. Ktoś nam doradza, by na każdą fakturę w każdym miesiącu wrzucać po 100 zł a wtedy nic nam nie będą w stanie zrobić. Czy to jest prawdą?

Gość df
Dobrze wam doradził. Windykatorzy posługuja się różnymi metodami wyciągania pieniędzy. Sprawy do komornika trafiają sporadycznie - tylko wtedy gdy są pewni wyegzekwowania należności. Dlatego należy podchodzić spokojnie do wszyskich pism i telefonów z windykacji. Raty powinny załatwić cały problem.

Gość Sabina Kach
rozumiem: nie gadać z windykatorami tylko spłacać po tyle ile się da w miesiącu. Tak?

Gość Sabina Koch
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Miłego wieczoru

Gość też mnie to spotkało....
:( i co mam tak robic jak pisze wielbiciel 70 D? czy to fatycznie omoże uniknąc windykacji? Bo akurat mi się spiętrzyły 3 rach za stacjonarny i dwa za komórkę. Mam im tam wpłacac jak to piszecie np po 100 na każdy i bedzie w porzo? Odpiszcie bo mam stracha :( a forsy nie mam w tej chwili bo leczenie żony pochłoniło całe oszczędności a teraz na leki idzie z pensji mojej i żony. Takie mam problemy:( a pismo w sprawie rozłożenia na raty pisałem ale odpowiedz negatywna w tym sensie, że ustalili mi raty nie do przeskoczenia w tej chwili przeze mnie. Dzięki za odpowiedzi

Gość jeżeli bedziesz spłcac w rata
to windykacje zapewne wstrzymają ale naliczą ci odsetki za nieterminowe regulowanie należności