Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Epika

Młodsza twarz

Polecane posty

Gość Epika

Jestem kilka lat po 30 i moja twarz niestety nie wyglada juz tak dobrze jak kiedyś. Zmarszczki mimiczne, bruzdy nosowo wargowe, przebarwienia. Są jakieś metody, kremy, maseczki, aby odmłodzić sie trochę. Czy zostały mi tylko botoxy i inne wypełniacze( troche kasy brak na takie ekscesy). Doradźcie proszę.

Gość eksperyment
na wizaz.pl sa bardzo dobre porady ja wyprobowalam tonik z aspiryny- rozjasnia reguralnie stosuje peelengi twarz smaruje filtrami, nie opalam sie mozna robic sobie samemu kosmetyki, wazna jest systematycznosc efekty sa swietne

Gość eksperyment
cyt Warto pamiętać, że w kosmetyce liczy się przede wszystkim profilaktyka. Łatwiej jest przeciwdziałać procesowi starzenia się skóry np. stosując systematycznie, przez cały rok poczynając od wczesnej młodości kremy na dzień z filtrami, antyutleniaczami, niż potem radzić sobie z powstałymi już niekorzystnymi skutkami czyli przedwcześnie zniszczoną słońcem lub solarium skórą, przebarwieniami itp.

Gość jesteś tym co jesz
przede wszystkim.... czyli kosmetyka od wewnątrz, przede wszystkim.... zdrowe produkty dużo NNKT, wymiataczy wolnych rodników- takich jak w zielonej herbacie, czy niektórych olejach zimnotłoczonych, dużo naturalnych witamin za owoców i warzyw (suplementy się nie wchłaniają jak trzeba) itd.... ludziska myslą, że zakupią krem w sklepie (im droższy tym skuteczniejszy) i zyskają wieczną młodość- łatwo lekko i przyjemnie.... nic z tego... a co do pielęgnacji tonik z keasem hilautynowym ładnie napina i rozjaśnia....zimnotłoczona oliwa z oliwek świetnie nawilża i regeneruje, można na jej bazie robić peelingi, np. +sól morska (wersja bardziej wypasiona to czarne mydło peelingujące :D ), mozna dolewać ją do kąpieli i oczywiście dodawać do sałatek ;).... ziemia wulkaniczna rewelacyjnie oczyszcza i dodaje energii... to moje uniwersalne patenty, resztę trzeba dopasować do swojego typu cery i stylu zycia.

Gość jesteś tym co jesz
*kwasem hilaurynowym

Gość a skąd wziąć tą ziemię
wulkaniczną?Jak w ogóle ona wygląda i ile kosztuje?Jakie ma ona zastosowanie?

Gość Epika
Dzięki dziewczyny za porady. Mam teraz wakacje i więcej czasu, to wezmę się za siebie. Mam tylko jeden problem- latem tak lubię sie opalać.Z tego, co tu piszecie czas zrezygnować. A kwestia diety, to moja porażka. W ogóle się nie pilnuję, gdyz jestem szczupła i nie tyje więc jem , co popadanie i nie myślę o ilościach.Czasem zaś jem b.mało, bo nie mam czasu albo ap;etytu.Zero racjonalnej diety.

Gość co to jest NNKT

Gość 1111111111111111111111
a ja dałam facetowi z netu moje zdjecie z przed kilku lat powiedział , ze ygladam jak małolata - a to było kilka lat temu - teraz mam 27 - wiecie strasznie sie czuje .

Gość gigfhghhg
retinoidy z Avene, filtry 50+, antyoksydanty.

Gość a co to jest ta ziemia
wulkaniczna?

Gość a c....
podbijam

Gość a czy sa jakies

Gość a ja sie zapytam tak
czy opalenizna postarza, a "jasnosc" skory odmladza?? I czy ma tu tez znaczenie uzywanie pudru brazujacego, samoopalacza? Moze glupie pytanie, ale ostatnio zobaczylam sie na zdjeciu i przerazilam sie...uzywam samoopalacza, bo mam przebarwienia, a po nim sa mniej widoczne i niby wydaje mi sie, ze nie mam takiej ciemnej geby, ale na zdjeciu mialam naprawde ciemna i do tego wygladalam naprawde staro...koszmar...jak sie odmlodzic??

Gość uuuuuuuuu
no raczej opalenizna dodaje latek:)

Gość opalenizna nawet ta z tubki
postarza:-PDlatego ja juz w ogóle się nie opalam(jeszcze dwa lata temu smażyłam się całymi dniami)Nie chodzę do solarium ani nie używam samoopalczy czy kremów brązujących.Starsznie blada nie jestem,mam taka średnia karnację ale juz jej nie przyciemniam bo wtedy wygladam o wiele starzej,nawet jak na swoje 25 lat:-PSzczególnie widać właśnie to na zdjęciach,opalenizna(takze ta z samoopalczy) POSTARZA!

Gość ginger77
zdjęcie zafałszowuje. Przeciez wystarczy ze zrobisz je pod innym kątem, w nieco innym oswietleniu i juz inaczej wyjdzie. Ale rzeczywiscie za duzo samoopalacza raczej dobrze nie wyglada. Wszystko z umiarem.

Gość kremy z filtrem
Trudno bedzie cofnac czas, ale na te chwile goraco sie namawiam do uzywania kremow z wysokiem filtrem, popularnie zwane blokerami. Slonce najbardziej pustoszy nasza twarza, czyniac ja starsza. Opalanie twarzy to samobojstwo dla mlodosci. Nie chodzi o to, aby byc blada, ale aby nie wystawiac sie celowo na slonce. Ja stosuje kremy z filtrem 50 od kilku lat. moja cera wyglada niegorzej jak na poczatku kuracji kremem. Moze calkowicie czasu nie zatrzymam, ale bede sie starala nie opalac sie nadmiernie. Pozdrawiam

Gość no dokładnie
jesc dużó sałatek z oliwą z oliwek, pomidory ujędniają skórę mają silny antyoksydant: likopen, papryka ma dużo wit C awokado to bomba witamin, pięknie wzmacnia skórę i świetna jest też jako maseczka na zmarszczki i suchą cerę, podobnie oliwa z oliwek (robic z niej peeling do ciała oliwa + morska sól) jesc produkty sojowe pic zieloną i białą herbatę są specjalne preparaty z Omega 3 i Omega 6, tłuszczem rybim, olejem z ogórecznika (po 30stce warto brac taki preparat non stop, reguluje cykle miesięczne, nawilża skórę, zapobiega PMS) nie opalac się, nie opalac twarzy (to mówi mój lekarz medycyny estetycznej, kobieta po 30stce absolutnie nie powinna sie opalac) są specjalne kuracje kwasami które ujędniają i usuwają przebarwienai i zmarszczki, potem warto stosowac preparaty z wit C które likwidują przebarwienia i stymulują produkcję kolagenu Dax ma taki specjalny preparat do mikrodermabrazji z ziemią wulkaniczną cuda działa też mezoterapia i regularna mikrodermabrazja, ostrzykiwanie kwasem hialuronowym no i ruch bo to ruch powoduje lepsze krązenie, utlenienie mięsni, skóry itp

do mojej przedmówczyni albo kogokolwiek będącego w temacie : "są specjalne preparaty z Omega 3 i Omega 6, tłuszczem rybim, olejem z ogórecznika (po 30stce warto brac taki preparat non stop, reguluje cykle miesięczne, nawilża skórę, zapobiega PMS)" O jakie preparaty konkretnie chodzi? Domyślam się, że najlepiej pytać o nie w aptece. Może jakaś konkretna nazwa sprawdzonego specyfiku? Bo nie każda farmaceutka jest w stanie podpowiedzieć. Z góry dziękuję :)