Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leyla 24

pomóżcie proszę jak wybrnąć z tej sytuacji

Polecane posty

Gość leyla 24

Obiecałam bliskiej koleżance, że pojade z nią na tydzień nad jezioro.Miejsce jest już zarezerwowane ale pieniędzy jeszcze żadna z nas nie wpłaciła.Miałam zamiar z nią jechać ale teraz stwierdziłam, że to nie ma sensu.Nic na tych wakacjach nie użyje tylko strace kase, która jest mi potrzebna.Już pomijając kwestie pieniędzy nie mam ochoty tam jechac, wolałabym pojechac w inne miejsce.A jeśli pojade z nią to już nigdzie w te wakacje się nie wybiore, bo został mi tylko tydzień urlopu.W tym roku zaczynam prywatne studia i musze oszczędzać dlatego żal mi wydawać kase na wyjazd, który z założenia wiem, że nie będzie ciekawy.Koleżanka napewno się obrazi bo nie ma z kim jechać i już się nastawia na ten wyjazd od długiego czasu.Pomóżcie mi znaleźć jakiś pretekst tak, żeby jej nie urazić.

powiedz jej prawdę. pewnie będzie jej przykro, ale ostatecznie może zrozumie. prawdę w sensie pieniędzy, a nie, że nie chcesz z nią jechać ;)

Gość leyla 24
Myśle, że jeżeli powiem, że chodzi o pieniądze to nie uwierzy i się obrazi:o Szukam jakiegoś naprawde dobrego pretekstu.

Gość leyla 24
pomóżcie prosze:(

Gość złam nogę

Gość leyla 24
prosze o powazne porady:o

Gość ale pytanie nie jest
poważne. Ule masz lat 15? :O Powiedz że się rozmyśliłaś i luzzz... jak się obrazi to nie ma czego żałować. Nie jesteśmy chyba przykuci do znajomych i każdy ma swoje życie nie zawsze zbieżne z ich oczekiwaniami.

Gość leyla 24
No własnie niby nie mam 15 lat ale nie potrafie odmawiać ludziom.Znam ją na tyle, że wiem że się na mnie obrazi:o

Gość i dobrze zrobi
Ty jesteś jakas niepoważna może ona gdyby wiedziała, że nie będzie miała z kim jechać - poszukałaby czegos innego a tak nastawiła się, ma już wszystko ułozone, a Ty się nagle rozmysliłaś, bo Tobie chęć przeszła :O

Gość Alkaaaa
jeśli jesteście dobrymi kolezankami to powiedz prawde, powinna zrozumieć, nie ma sensu brnąć w kłamstwa ;)

Gość umpaumpaumpa
znaczy co nie wymyslisz to i tak sie obrazi irozczaruje bo sie nastawila a wiec cokolwiek jej nie powiesz to wyjdzie na to samo ale z czasem jej przejdzie :)

Gość oj zrobiłas błąd
zgodziłas sie i teraz chcesz ja wystawic do witru? tez bym była zła.

Gość umpaumpaumpa
odczepcie sie ludzie od dziewczyny. kobieta zmienna jest i zdarza sie podjac decyzje na goraco a potem jej pozalowac.

Gość co za pinda
ale z ciebie pinda!!!ile ty masz lat???nie umiesz podejmowac decyzji???chcialas a nagle teraz juz nie chcesz???!!dzieciak!!

Gość oj zrobiłas błąd
nie odczepie sie, poniewaz nie ma waznego powodu dla ktorego zmieniła zdanie!!!! Szanujcie ludzie słowa i bierzcie odpowiedzialnosc za to co mówicie.

Gość leyla 24
Tak wczesniej chciałam ale tez inaczej sobie wyobrazałam ten wyjazd.Myślałam, że pojedzie więcej osóba jedziemy tylko ja i jej 15 letnia kuzynka.Sorry ale taki wyjazd dla mnie nie jest żadną atrakcją, nie chce jej urazić ale wole inaczej spedzic moj urlop pomijajac fakt, ze kase, ktora wydam na wyjazd moglabym przeznaczyc na cos lepszego.

Gość kalafiorek
a ja dziewczyne biore w obrone. sa takie kolezanki ktore sie przyczepia jak glupie. i od poczatki z nimi nie chcesz jechac tylko trudno non stop wymyslac jakies cuda. prawdziwa odpowiedz brzmi odczep sie jestes nudna dlatego nie chce z toba jechac. tak odpowiedziec?

Gość kalafiorek
ale ja mam taki problem ciagle. to, ze sie z kims przyjaznie nie oznacza ze mam ochote z ta osoba sie ciagle umawiac na wszelkie aktywnosci. a jesli odmowisz delikatnie - nie rozumieja. wiec tak naprawde trzeba by bylo powiedziec - odczep sie bo sie na mnie uwiesilas

Gość leyla 24
Powiem szczerze, że od początku ten pomysł nie bardzo mi się podobał ale wg planu miało jechac więcej osób, tyle że reszta umiała odmówić a ja nie:o Wyszło tak, że zabieramy jej 15 letnią kuzynke ze sobą, więc pewnie będziemy robić za opiekunki do dziecka.Ja poprostu wiem, że ten wyjazd bedzie nudny, nie mam ochoty tam jechac.Do tego nie moge zabrac ze sobą mojego chlopaka, bo jej chlopak nie jedzie, więc odrazu zaznaczyla, ze jedziemy same:oWiem, że głupio postapiłam zgadzając się, teraz mam dylemat jak wybrnąc z tej sytuacji, nie chce jej urazic ale znajac jej charakter jestem pewna, ze jezeli nie wymysle jakiego naprawde waznego powodu, dla ktorego nie jade, obrazi sie na mnie:o

Gość to ja twoja koleżanka
Nie masz odwagi powiedzieć mi o tym w cztery oczy tylko na forum się rozpisujesz?! Tak się już nastawiłam na ten wyjazd a ty mi tu z takim numerem chcesz wyjechać?! I co ja tu czytam, wyjazd ze mną NIECIEKAWY?? ŻAL CI FORSY na wyjazd ZE MNĄ?? Nie wywiniesz mi się panienko!!!