Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taakaa soobiee jaa

Jak długo ból po wyrwaniu zęba?

Polecane posty

Gość taakaa soobiee jaa

W poniedzialek wyrwałam zeba i boli mnie do dzis Czy to normalne? Miejsce ktore niby sie goi wyglada jakby lekko zaropiałe. jest taka jasna powłoka. nie wiem czy tak byc powinno poradzcie cos bo juz wariuje

Gość taakaa soobiee jaa

Gość u mnie ok. 4 dni

Gość jak ropieje to idz do dentysty
bo moze cos zostalo w dziasle....

Gość taakaa soobiee jaa
Nie wiem czy to jest ropienie... tak jakos wyglada... taka jasna powłoka... wrrrrr

Gość znam
jidz jak najszybciej masz stan zapalny!!!!!!!!!!!!!bo potem bedzie gorzej

Gość taakaa soobiee jaa
o kurcze :(:(:( jesli to stan zapalny to skonczy sie na antybotyku czy bedzie trzeba cos robic dodatkowo? :( boje sie :(:(

Gość reni 130678
nic sie nie bój poprostu stomatolog wszystko ci tam przeczysci i po wszystkim

Gość reni 130678
nic sie nie bój stomatolog wszystko tam wyczysci i po bólu

ja miałam niedawno wyrywaną 4-kę i bolało mnie tylko do końca danego dnia... jeżeli dentystka zrobi dobre znieczulenie i w ogóle wszystko to nie powinno boleć tak długo!

Gość głowa do góry
nie denerwuj się, po wyrwaniu zęba taki biały nalot to normalna sprawa. To taki biały skrzep, może być przez kilka dni po usunięciu zęba. Wcale nie musi to być stan zapalny. A ból po wyrwaniu jest uzależniony od wielu czynników, jaki miałaś korzeń, czy ząb był bardzo chory, jak był unerwiony... Ja miałam wyrwane dwie ósemki (mądrośći) górne i 6 dolną. po pierwszej ósemce bolało mnie około miesiąca. Taki stan jak ty miałam bity tydzień, a potem ćmiło. Dopiero po dwóch miesiącach wszystko było elegancko zagojone. Natomiast drógą ósemkę wyrwałam bez bólu, można powiedzieć. jak zeszło mi znieczulenie to nawet proszka przeciwbólowego nie brałam. Całkiem zagoiło się po kilku dniach. A przy tym pierwszym to na ketonalu jechałam. Jeżeli faktyczni to jest ropa (czuć ropą) i Ciuę to niepokoi to idz do dentysty. pozdrawiam

Gość taakaa soobiee jaa
Bardzo Wam dziekuje za odpwiedzi. Strasznie sie zmartwilam wczoraj wypowiedzią, że to stan zapalny bo juz tyle wycierpialam ze kolejnej takiej dawki bym nie zniosła :( Stomatolog powiedzial mi ze nie mam sie czym martwić bo po takim rwaniu nie moze mnie nie boleć (bylo ostro hehe). Troszke mi przeczyscił bo mu marudziłam i dał mi w miejsce po zębie jakąś tabletke na stan zapalny chyba. Rano jeszcze troszeczke pobolewało mnie dziąsło ale teraz juz nie boli w ogole i nareszcie jestem szczesliwa i spokojna:) Bardzo Wam dziekuje jeszcze raz i gorąco pozdrawiam

Gość zakochana w sukience
ja tez mialam taki nalot..... ale to przechodzi .... a wogole to mnie bolallo tylko 1 dzien i nawet nie bardzo.... ale moj dentysta jest zajefajny!!!! wszystko robi idealnie...

Gość gość
ten bialy nalot to nowa skora narastajaca jesli ja zniszczysz to dostaniesz suchego zebodolu i wtedy dopiero zobaczysz co to bol debilko...

Gość gość
Człowiek musi wszystko wiedzieć ?? Debilko,w łeb się jeb**nij lepiej baranie pusty !!!

Gość djera
gość "ten bialy nalot to nowa skora narastajaca jesli ja zniszczysz to dostaniesz suchego zebodolu i wtedy dopiero zobaczysz co to bol debilko..." ale psycho.... hehehee tacy ludzie właśnie mordują innych ,za to,że mieli na sobie wełniany sweter,który im się akurat wydał nieadekwatny do pogody. Do psychiatry panie gościu!