Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy moze ktos dostał...

kara z councilu???

Polecane posty

moi znajomi nie podali dwóch dziewczyn które z nimi mieszkaja do councilu ktos musial ich podkablowac najpewniej sasiedzi i zastanawiamy sie jaka moze im grozic kara ?? mial ktos moze taka sytuacje ???

z tego co wiem council placi sie od mieszkania a nie od liczby osob zamieszkujacych. jesli ktos wynajmuje dom, flat itp. to council tax jest z gory ustalony w zaleznosci od lokalizacji, liczby pokoi itp. dlatego nie ma wiekszego znaczenia ile osob mieszka. moze byc jedna w 3 bedroom albo 5 i council tax bedzie taki sam. jedyny problem jaka mi przychodzi do glowy to ew. landlord, jesli zaznaczyl w umowie ze wynajmuje max3 osoby i nie wolno podnajmowac innym.

Gość bbbbbbbbwr
ale jezeli wynajmuja mieszkanie i placa council tax to jaka roznica dla councilu ile osob tam mieszka? jezeli landlord sie nie sprzeciwa to councilowi nic do tego. chyba ze dostaja jakies benefity od panstwa,to wtedy moga miec kare.

Gość bbbbbbbbwr london
hehhe myslalelismy z valeriana dokladnie o tym samym w tym samym momencie,tez wlaczylas kompa w pracy i zaczelas od kafeteri???

niestety nie mam tak dobrze :) w pracy mam dostep tylko do wewnetrznej strony firmy i strony banku nowojorskiego :( pisze jeszcze z domu, bo naleze do szczesliwcow ktorzy zaczynaja o 9 :)

Gość bbbbbbbbwr london
a ja z tych co zaczynaja o 8 a koncza o 16,glownie zeby uniknac korkow milej pracy zycze:)

no wiem mi sie tez tak zdaje ale cos mówili o wyworzeniu smieci i ze powinny byc te osoby zgloszone a nie byly a co do landlorda to on wiedzial ale myslal ze mój znajomy zglosil do councila

i ze maja sie z nim skontaktowac na dniach ...

Gość ja slyszalam..
ze council tax jest zalezny od ilosci osob...nawet kiedys jak wynajmowalam mieszkanie landlord powiedzial nam, ze mozemy podac mniej mieszkancow to zaplacimy mniej..

no wlasnie zastanawiam sie jaka moga oni miec za to kare ...

wysokosc concilu jest uzalezniona nie tylko od lokalizacji wielkosci posiadlosci ale takze liczby osob w nim mieszkajacych - mielismy dokladnie taka sama sytuacje - gdy mieszka juz wiecej niz dwoch doroslych (nie liczac dzieci bo za nie sie nie placi ) wysokosc zwrasta - przynajmniej ja tak uslyszalam od pani z concilu jak sie tu wprowadzalismy.. poza tym kiedy brat sie do nas wprowadzil oczywiscie to zglosilam - zwiekszyli nam o 20 f concil..

co do kary przypuszczam ze bedziecie miec pieniezna .. ja na twoim miejscu bym do nich zadzwonila lub sie przeszla i spytala i tyle

Gość z tego co ja slyszalam
to jak sie podnajmuje pokoj to wtedy tez trzeba placi jakis podatek...... nikt tego nie robi ,bo nie mozna tego sparwdzic,dopoki nikt niepodkabluje....

my zglaszalismy z prostego powodu - staramy sie o spoldzielcze mieszkanie wiec predzej czy pozniej moga nas sprawdzic chocby przez wizyte w domu. .wiec po co cokolowiek komplikowac

Gość a wlasnie ze nie
wysokosc council taxu zalezy tylko i wylacznie od wartosci mieszkania a nie od ilosci osob w nim mieszkajacych - tak przynajmniej jest w Szkocji i z tego co wiem w Angli tak samo. A jedyna znizka jaka mozna uzyskac jest taka ze jak sie zglosi ze w mieszkaniu mieszka tylko 1 osoba to placi sie 25% mniej.

Gość co do znizek
to jeszcze sa dla studentow, wiezniow (tak, tak, dziwny kraj, choc z drugiej strony jak ktos siedzi w ciupie to po co ma placic...) i paru innych kategorii ludnosci, ktorych niestety nie pamietam. tez mi sie wydaje, ze wysokosc coucil'u jest uzalezniona od wartosci mieszkania/domu - tak by wynikalo przynajmniej z rozliczenia, ktore od czasu do czasu dostajemy. nam sie zmienila liczba osob w domu, a podatek nie - tzn. tylko tyle, ile bylo podwyzki dla wszystkich. no i te stawki sa rozne w roznych dzielnicach - najdrozsza w londynie jest ponad dwa razy drozsza niz najtansza...

Ja slyszalam, ze wysokosc councilu zalezy tez od ilosci mieszkancow, ale slyszalam to od ludzi, ktorzy slyszeli od kogos... wiec glowy nie dam.

Gość raz na zawsze mowie
wysokosc councili nie zalezy od ilosci osob tylko od wartosci mieszkania wiec juz skonczcie te rozwazania :) jedynie znizka 25% jesli sie mieszka samemu