Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trelefere

co odpowiadacie na pytanie - dlaczego wlasnie tutsj chcesz pracowac?

Polecane posty

Gość trelefere

zawsze zadaja to samo pytanie. Dlaczego wlasnie u Nas chcesz pracowac? Czemu akurat nasza oferta Cie interesuje? A mnie przeciez interesuje kazda praca i wszedzie sle swoje cv... Co odpowiedziec na takie pytanie, zeby dobrze wypadlo:)?

Gość jkjklllllll
ja zawsze mówię że słyszałam dużo dobrego o tej firmie i wydaje mi się że będe miała tu duże szanse rozwoju

odpowiadam prawdę - po prostu, nie wysyłam CV do firm, w których NIE chciałabym pracować. a jeżeli w jakiejś chciałabym pracować, to zwykle wiem, dlaczego...

Wydaje mi się, że te gadki o możliwości rozwoju wychodzą już rekrutującym uszami. Zastanów się po prostu, jakie umiejętności i doświadczenie mógłbyś wnieść do tej pracy i powiedz: Ponieważ Państwo zajmują się ..... , a ja mam doświadczenie w tej dziedzinie, pracowałem na podobnym stanowisku. Jeśli natomiast aplikujesz wszędzie, bez względu na to, czy dany charater pracy Cię interesuje, czy nie, to może by faktycznie problem. Ja w chwili obecnej szukam nowej pracy i mam zawczasu przygotowane odpowiedzi na niektóre pytania: - chcę u Państwa pracować, ponieważ zajmują się Państwo organizacją wyjazdów grupowych, a ja mam w tym spore doświadczenie i umiem pozyskiwać nowych klientów. - zarobki? w chwili obecnej zarabiam ..... na rękę i nie mogę zaabiac mniej, ponieważ w takiej sytuacji nie opłacałoby mi się zmieniać pracy, byłby to krok do tyłu. Zauważyłam, że rekrutujący reagują pozytywnie na takie odpowiedzi.

moim zdaniem rozmowy rekrutacyjne to w 99% idiotyzm -idiotyczne pytania -napuszone odpowiedzi na samą myśl mdli mnie

Gość p. Justynaaaa
Odpowiedź na to pytanie powinna się składać z dwu części: 1. dlaczego w TEJ firmie, 2. dlaczego na TYM stanowisku. Trzeba pokazać, że wie się sporo o firmie, w której ubiega sie o pracę, trzeba trochę posłodzić, oczywiście, no i że się jest idealnym kandydatem na dane wakujące stanowisko i że interesuje nas właśnie TA praca, a nie jakakolwiek.

Gość blesss
rozmowy o prace sa bezsensowne, rekrutujacy zadaja beznadziejne pytania które w zaden sposób nie weryfikują ludzi, trzeba sie sprawdzic i dopiero wtedy rozmawiac, ja mam teraz kolezanke w pracy co na rozmowie wypadla rewelacyjne a jest beznadziejnym pracownikiem zreszta niedlugo konczy jej sie okres próbny i cale szczescie

Gość Wiadomo że każdy kłamie ...
... dlatego takie rozmowy są śmieszne. PRAWIE NIKT nie chce pracować. Pracuje się, bo się musi - myśli tak co najmniej 90% ludzkości. Załóżmy teoretycznie, że w Polsce zostają odkryte potężne złoża ropy naftowej, i że dochody z niej umożliwią wypłacanie każdemu Polakowi, który skończył 18 lat, kwoty 1000 EUR miesięcznie przez okres 100 lat. Rząd decyduje się na wypłacanie tej sumy, a niezależnie od tego każdy może sobie jeszcze pracować - ale pensje pozosttają bez zmian i są takie same, jak teraz. Ciekawe, ile osób nadal by pracowało po roku od wprowadzenia tegoż zasiłku. Zakładam, że połowa siły roboczej zwolniłaby się NATYCHMIAST, a kolejne 40% - w ciągu roku po ogłoszeniu przez rząd tej decyzji. Właśnie dlatego na rozmowach najlepiej wypadają nie najlepsi pracownicy, ale najlepsi kłamcy.

i tu się zdziwisz, że nikt nie chce pracować... są ludzie, którzy bez pracy dostają szału, nie mogą usiedzieć w domu, nie mogą znaleźć sobie miejsca... są ludzie, którzy mają taką pracę, żeby np. siedzieli w niej przez 8 godz. dziennie i nic nie robili - wierz mi, niektórzy z nich też z tego powodu dostają szału... są ludzie, których nic-nie-robienie wpędza w nerwicę, depresję, dołuje... nie wiem, jaki to procent, może i niewielki, ale istnieją. sama do nich należę.

Gość myślę że pracy należy szukać
tak długo, dopóki nie znajdziesz takiej, przez która zaczniesz mysleć: "Hura, poniedziałek. Trzeba tak wcześnie rano wstać, ale to nic. Idę się świetnie bawić".

Gość ja mam taką koleżanę
u mnie w pracy która właśnie chyba taka jest - zawsze zadowolona, pełna energii i tak sie nią pasjonuje. a to tylko praca w sklepie z ciuchami. ale dziewczyna jest niesamowita na maxa. nawet po 10 godzinach jest w stanie tańczyć na sklepie do muzyki i dobierać klientkom ekstra kreacje. jest moim guru :)