Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamka 10 mieiseczniaka

kiedy wasze dzieci przestaly sikac w pielchy?

Polecane posty

Gość mój syn jak miał 21 miesięcy
przestał w ciągu dwóch tygodni od rozpoczęcia nauki. Po dwóch miesiącach nie korzystał z pieluch też w nocy.

Gość moi synowie
Starszy rok i 2 miesiace Mlodszy rok i trzy miesiace Z tym ze mlodszemu pomoglam troche .W dobie pampersow ,zaczelam mu zakladac tetrowe pieluchy .Bylo mu mokro i sam przestal .Wzielam to od starszego ,ktory na samej tetrze sie wychowal

ja mam corke 2 latke i syna 10 miesiecy musze corke odzwyczajic bo idzie od wrzesnia do przedszkola ale nie wiem jak. Jak jej sciagam pileuch to placze mowi ze sie boi

Gość retga
nioe zmuszaj jej, bo nic nie osiagniesz. niech lata w samych majtkach a nocnik niech gdzies w widocznym miejscu stoi. moja ma 2 lata i 5 miesiecy i dopiero od 2 tygodni sika do nocnika. ile my sie za nia naganialimy, a ona poprostu pewnego pieknego dnia sama na nocniku usiadla. nic na sile.

moj ma 14 mies i ciagle robi w pampka, ale zdarzy mu sie pojsc po nocnik, albo zawolac \"aa\" tak jak dzis i zrobil kupe-ale wola tylko i wylacznie na kupe i to nie zawsze...

Gość retga
a czemu sie boi? rozmawialas znia?moze jakis pprzyjazny nocniczek np. z kubusiem puchatkiem vy pomogl, najlepiej bez melodyjki.

Gość retga
Evi_21----kiedy zobaczymy nowe zdjęcia malego Olusia??? Slicznego masz synka.

Gość rygery5eye
piszcie

Gość moj synek
moj synek ma 20 miesiecy i za nic w swiecie nie chce nawet usiasc na nocnik,nie wiem jak to bedzie:Opuszczam go czesto jak jest ciepło bez majteczek po domu i chociaz nocnik stoi w centrum pokoju to mały i tak sika gdziekolwiek byle nie do niego:(

2 latka - w trzy dni nauczyła się korzystać z nocnika, a w nocy przestała od pierwszego dnia, gdy wytłumaczyłam jej, ze zasypia bez pieluszki i nie może robić siusiu do łóżeczka, bo będzie leżała w mokrej pościeli. Tym niemniej jeszcze przez trzy miesiące kładłam podkład pod prześcieradło, bo jednak kilka razy się jeszcze zdarzyło nocne siusiu. Miałam szczęście, bo mała naprawdę szybko złapała o co chodzi.

Gość reni mb
Mój mały też miał 2 latka, jak zaczęłam go odstawiać od pieluszki. Wcześniej nie chciałam, bo była zima. Kilka razy siedziałam z nim przy nocniku dosyć długo, kilka razy nasikał w majtki i szedł okrakiem do łazienki pytając: co to? Zrozumiał, że nie jest mu wygodnie w mokrych spodniach i zaraz zaczął wchodzić na sedes. 2 tygodnie i po sprawie, o pampersach nie było nawet mowy jak wychodziałam z nim do miasta. Bałam się trochę, że nastapi jakiś wypadek, ale sikaliśmy po krzaczkach i było o.k. Oczywiście jak się przyuczył do sedesu, to też czasami zdarzały się małe wpadki. Szczególnie gdy był czymś mocno zajęty, że zapominał o potrzebie. Ale to już naprawdę sporadyczne wypadki. Najważniejsze żeby dziecka nie zmuszać, tylko zachęcać, żeby samo zrozumiało. Powodzenia życzę:)