Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabletkaaaaaaaaaaa

zmiana tabletek prosze o pomoc

Polecane posty

Gość tabletkaaaaaaaaaaa

witam jestem w trakcie zmiany tabletek na yasminelle aktualnie mam tydzien przerwy po wzieciu ostatniej starej tabletki, czekam na okres(kktory chyba dzisiaj sie pojawi) mam pytanie-czy pierwsza nawa tabletke mam wziac wlasnie w pierwszy dzien mojego okresu? czy normalnie po przerwie?:( bardzo prosze o pomoc

a lekarz cię nie poinformował??? jest kilka szkół: jedna mówi że tabletkę w trakcie zmiany trzeba wziąć od razu po zakończeniu starego opakowania - nie robić przerwy. druga, z kolei, aby wziąć normalnie po 7 dniowej przerwie. myślę że najlepiej będzie jak dokładnie przeczytasz ulotkę - tam jest napisane!!!

proszę oto fragment ulotki: Zmiana z innego złożonego hormonalnego środka antykoncepcyjnego lub złożonego antykoncepcyjnego krążka pochwowego lub plastra. Można rozpocząć przyjmowanie Yasminelle w dniu po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego nie zawierającej substancji czynnych). W przypadku zmiany ze złożonego antykoncepcyjnego krążka pochwowego lub plastra, należy postępować zgodnie z zaleceniami swojego lekarza.

Gość dziekuje bardzo .....
no wlasnie lekarz mnie nie za bardzo poinformowal:/ ulotke czytalam....alemialam watpliwosci dlatego pytam...

ja zawsze brałam normalnie po przerwie i nic się nie działo :) zawsze możesz przez 7 dni gumek dodatkowo używać, ale moim zdaniem to nie potrzebne :)

Gość tabletkaaaaaaaaa
jeszcze raz bardzo dziekuje za pomoc:) pozdrawiam:*