Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze wiedziec.........

kto wytlumaczy kara pozbawienia wolnosci/zawiasy

Polecane posty

Prosze mi wyjasnic jakie jest postepowanie jesli jest kara pozbawienia wolnosci na pol roku w zawiasach na 2 lata.Czy taka osoba musi isc do wiezienia na te pol roku, czy wogole nie idzie? I jesli taka kara jest konsekwencja spowodowania wypadku drogowego to czy sprawia to jakas roznice w swietle prawa?Znaczy sie,gdy mezczyzna ma taka kare to przy tym juz nie moze isc do wojska? Prosze potraktowac moje pytanie bardzo powaznie!

Gość up..................

Gość gwoździk
Ja to rozumiem tak, że jeżeli w ciągu 2 lat znowu popełnisz jakieś wykroczenie i sprawa się wyda, dotrze do policji, to wtedy wsadzą Cię dpo więzienia, żebyś odsiedział wspomniane pół roku.

Gość gwoździk
A jak to się ma do wojska, to nie wiem.

\"w zawiasach\" - znaczy - że odbywanie kary jest zawieszone, czyli się jej nie odbywa pod warunkiem, że w okresie zawiesznia nie dostanie się jakiegokolwiek innego wyroku skazującego, czyli przez 2 lata jeśli w ciągu dwóch lat znowu wpadnie w konflikt z prawem, to kara zostaje odwieszona, facet siedzi te pół roku i jeszcze to, co mu zasądzą z drugiego wyroku nie wiem, jak jest ze służbą wojskowa w tym czasie

moze ktos jeszcze??

Acha, bo wlasnie mi o te pol roku chodzilo. No wlasnie nie wiem co z tym wojskiem. Bo jesli facet jest karany to juz go nie wezma ale czy mato znaczenie za co jest ta kara? Dziekuje za wypowiedzi.

Gość up..................