Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozszalało się me ciało

Moje mięśnie żyją własnym życiem- pomóżcie!!

Polecane posty

Od pewnego czau cierpie na dosyc dziwny, choc niezbyt grozny (przynajmniej tak mi sie wydaje), ale za to troche dokuczliwy i denerwujacy poblem. Chodzi o to ze, moje miesnie zyja wlasnym zyciem. Znaczy sie ze czesto, mimowolnie, i kompletnie bez mojego wkladu zaczynaja sie kurczyc lub rozkurczac. Czasem po prostu siedze sobie i np. czuje jakby mi dajmy na to na rece (ale mozecie sobie podstawic w to miejsce rownie dobrze, plecy, palec, lydke, powieke czy co tam wam sie przypodoba) cos zaczynalo pulsowac. Przypomina to bicie serca (w rece;)). Gdy spojrzec na miejsce "ataku" wyglada to, jakby mi cos pod skora podskakiwalo;) To w ogole nie boli ale jest denerwujace,szczegolnie jesli da o sobie znac kilka miesni na raz. Zdarza mi sie to codziennie i tak czesto w zasadzie to przyzwyczailam sie juz do tego jak do wlasnego oddechu czy pulsu, ale troche sie niepokoje bo to w koncu normalny objaw nie jest;] Wiec powiedzcie mi dlaczego tak jest i jak ujarzmic te swoje rozbrykane miesnie, ktore zyja swoim zyciem

wiesz nie chcę cię straszyć ale idź do lekarza co? przyczyny tego mogą być naprawdę różne - z tego co zajrzałam do googli to mogą być m.in. psychiczne, związane z początkiem SM, wścieklizną itd rozbieżność jest ogromna więc idź sprawdzić

Gość eeeeeeee
ja bym na Twoim miejscu jak najszybciej poszła do lekarza. To nie są normalne objawy. Może poczytaj ten topik http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=745687, dzięki któremu wiele osób z róźnych, również nieuleczalnych dla konwencjonalnej medycyny chorób się wyleczyło. Jak dla mnie to wygląda to u Ciebie na początek stwardnienia rozsianego.

Gość albo brak magnezu
ale lepiej idź do lekarza

wscieklizną? canaberra ty szalejesz gorzej niz moje mięśnie;]

nad magnezem myślałam, ale jem dużo czkolady

Gość eeeeeeee
w czekoladzie wcale nie ma dużo magnezu, chyba że w gorzkiej, bo do zwykłej magnez jest usuwany z powodu goryczy jaka w sobie ma. Kakao granulowane też nie wiele ma magnezu, chyba że sztucznie dodanego. Dużo magnezu ma takie zwykłe kakao w proszku.

Gość zielonożółte oczka
idź do lekarza...to moze być coś ze zdrowkiem...jestem na ratownictwie medycznym i cośtam takiego było...

Gość moim zdaniem to
chroniczny niedobór Magnezu z Potasem :o objawia sie to zazwyczaj zaburzeniami ~ zmianami kurczliwości mięśni i przewodnictwa nerwowego serducho Ci czasem nie łomocze, nie przyspiesza ?

Gość moim zdaniem to
acha, na to Aspargin

Gość moim zdaniem to
A czy wiesz, że wystarczy 10 minut emocji, aby dobowa dawka magnezu zniknęła bez sladu ? :p Magnez ucieka tez z naszego organizmu, gdy pijmy kawę, mocną herbate, albo alkohol. Większe zapotzrebowanie na magnez mają kobiety biorące tab. antykoncepcyjne. Magnez znajduje się w orzechach, bananach, fasolkach strączkowych, ciemnym chlebie. Czekolada zawira dużo magnezu, ale obecny w niej cukier utrudnia przyswajanie tego pierwiastka :p dobrze jest łączyc magnez z wit. B6, która umozliwia wchłanianie i przyswajanie nmagnezu