Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matulkaaaaa

Jak moja córka zaczeła miesiączkowac to juz nie urosnie ??

Polecane posty

Gość matulkaaaaa

wogule, czy 10 cm?? ona ma 152 i chciałaby miec 168 .. co mam jej powiedziec? jestem w tym zielona wiec? :(

Gość 24
ja po pierwszym okresie uroslam jeszcze 4cm, ale to pewnie rzecz bardzo indywidualna, choc osobiscie mysle ze do 1,68 nie dociagnie

Gość matulkaaaaa
a dociągnie przynajmniej do 164?

Gość Rudra_
Ja urosłam 15cm :)

Gość co ma piernik do wiatraka
??? dziewczyny dostają miesiączki w wieku 9 lat i jakoś nie są kurduplami z 3 klasy podstawówki wzrost córki to kwestia genów a nie @ :O a tego że będzie miała akurat 168 to nie wiadomo

jeżeli ty jesteś wysoka i ojciec dziecka też to ma duże szanse, chyba na argumenty genetyczne powinnaś patrzec

Gość 24
no kolezanka dostala okres w 3 klasie szkoly podstawowej i kurduplem faktycznie pozostala, ale jak juz powiedzialam to sprawa bardzo indywidualna

Gość matulkaaaaa
moja ma 12 lat. ty urosłas 15?? a ile miałas wzrostu przed miesiączką?

Gość kochanie napewno jeszcze
urosniesz:)

Gość matulkaaaaa
chodzi o moja córke!

Gość matulkaaaaa
a urosnie przynajmniej do 163/164?

Gość annawil
ja okres dostalam w wieku 10 lat i napewno nie mialam tego wzrostu co teraz czyli 168.

Gość Rudra_
Miałam 165, teraz mam 180

Gość matulkaaaaa
a rosłyscie tak rok, 2 lata po miesiaczce czy wraz z miesiaczka?

Gość matulkaaaaa
zle skonstruowałam, nie po miesiaczce - tylko po zaczeciu miesiaczkowania.

Gość o boze............
kobieto ona urosnie miesiaczka nie ma wplywu na zahamowanie wzrostu wspolczuje corce takiej tepej matki bozeee gdzie ci ludzie zyja!!!

sprawdź ile cm wzrostu miała twoja córka w wieku 2 lat i pomnóż przez dwa. taki wzrost osiągnie. (np jak miała 80 cm to powinna urosnąć do 160) wiem sposób dziwny, ale sprawdzony :)

Gość matulkaaaaa
nie jestem tepa, tyko moja b. stara prababcia mi to mówiła ktorej ufałam bo juz nie zyje, wiec to nie jest odemnie tylko od tej prababci

a tak w ogóle to podobno rośnie się przez 4 lata od pierwszej miesiączki. (u mnie sprawdziło się doskonale - i z tym dwulatkiem i tymi 4-latami)

ja uroslam calkiem sporo. miesiaczke dostalam w wieku 12 lat, a pomiedzy podstawowka a liceum czyli w wieku 15 lat podsroslam w dwa miesiace jakies 4 cm. potem jeszcze do matury jakos dociagnelam do 169, czyli koljne 4. dziewczyny rosna do 18tego roku zycia.

Gość 170/62.5
po miesiaczce dziewczyny rosna juz wolniej. Ja dostalam 1 miesiaczki w wieku 13 lat i mialam wtedy ok 165 , teraz mam 170 :) duzo zalezy tez od genow. no wlasnie ja w wieku 2 lat mialam napewno powyzej 80 cm , tylko nie pamietam ile dokladnie ale napewno 80 pare

Gość matulkaaaaa
do -> mała_agatka u ciebie sie sprawdził? moja córka miała 86 cm. w wieku 2 lat . Czyli bedzie miała 172? jak jej powiem to napewno sie strasznie ucieszy.

Gość 170/62.5
ja mysle ze to jest tylko przypadek heh :) u niektorych sie sprawdzi u niektorych nie. Ja bym w to do konca nie wierzyla

Gość 170/62.5
jak znajde kiedys ksiazeczke zdrowia to az zobacze z ciekawosci ile dokladnie mialam wzrostu w wieku 2 lat

Gość ziemowitka
e tam a uile ty masz wzrostu, ile twój facet ? raczej po was odziedziczy wzrost, choc to nigdy nie wiadomo, mój dziadek był malutki , babcia też , a wujek jest chłop jak dąb ja dostałam miesiaczke jak miałam 12.5 roku, miałam wtedy jakies 155-160 wzrostu, teraz mam 175

no sprawdziło się - miałam wtedy ok 84 cm, a teraz 168. moja siostra miała 85 cm a teraz 172 (więc nawet troszkę przewyższyła normę). nie zawsze jest to dokładnie 2 razy, ale coś koło tego. u wszystkich osób dorosłych, tzn powyżej 20 roku życia u których sprawdzałam to tak było. a jak się o tym dowiedziałam to tak wszyskich wypytywałam , że aż się pytali czy książkę o tym piszę ;)

Gość ziemowitka
ale nie obiecuj jej nic, bo tego nikt nie wie powiedz jej, że to nie ma znaczenia, pokaz jej np. przykład szakiry, która jest mała , a jaki ma głos i jak ją ludzie podziwiają

Gość matulkaaaaa
ja ci wierze -> mała_agatka :) podniosłas mnie na duchu, bo bałam sie ze bedzie cierpiec ze jest mała! :) ale rozwiałas te obawy, nie ufam temu na 100% ale troche wtym prawdy jest . napewno! :D dziekuje, :*

Gość matulkaaaaa
wiem wiem, -> ziemowitka :):*