Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sądzicie*

Menu - ciasta na wesele

Polecane posty

Gość co sądzicie*

Co myślicie o takim zestawie deserów, ciast ? Sprawdzą się ? Bufet deserowy: Tirami-su, tarty owocowe, sernik wiedeński, płytki owocowe(malinowe, kokosowe, brzoskwiniowe, karmelowe), torty zacher,tort czarny las, musy czekoladowe, tartoletki owocowe Stacja z cukiernikiem: Lody waniliowe ze śliwkami i malinami Tort weselny serwowany o godz. 24.00 w kolorze różowym o smaku truskawkowym

Gość A czy o północy to
nie powinny być oczepiny? Tort zazwyczaj jest albo przed albo po oczepinach.

Gość co sądzicie*
Nie ważne :) Pytam o menu, nie o godzinę podawania tortu.

Gość co sądzicie*
okokokokokokoko - dzięki za opinię. Mam nadzieję, że ilośc będzie wystarczająca :) Jakie owoce byś dała zamiast śliwek ?

Gość co sądzicie*
okokokokokokoko - lody własnie będą waniliowe :-) Ślub będzie 25.08

Gość co sądzicie*
Zobaczymy, co mi kucharz zaproponuje z tymi lodami :)

Wzięłaś pod uwagę to, że ktoś może nie lubić lodów waniliowych? A tak poza tym PYYYYCHA :):):)

Gość no właśnie tak zrób
nie wiem czy nie przesadziłaś z tą ilością deserów. Połowa ci zostanie, bo słodkie podaje się zwykle na koniec, a zresetowani goście pewnie już będą mieli wszystkiego dość a słodkiego w szczególności. Zamiast tych słodyczy lepiej jakieś zestawy owocowe

Gość co sądzicie*
Lody to i tak dodatkowa atrakcja. Podstawowa oferta obejmowała tylko ciasta i tort. Więc jak jeśli ktoś nie będzie lubił lodów waniliowych, to pozostają mu do konsumpcji ciasta i tort. Chyba przeżyje ;)

Gość co sądzicie*
no własnie tak zrób - u mnie w większości będzie szwedzki stół, i ciasta będą od początku serwowane. A to co zostanie mogę rozdac gościom. Zresztą nie wiem, w jakich to będzie liościach, ale myślę, że "akuratnych". Lokal ma dużą praktykę w szerokopojętym imprezowaniu ;)

No, ja na przykład nie lubię ani waniliowych ani śmietankowych. Natomiast KOCHAM OWOCOWE, zwłaszcza truskawkowe. Ten tort wygląda smakowicie... Można się wprosić na wesele? :P

Gość co sądzicie*
Ha, ha, Albinoska, mozesz tam pójśc i zjeść taki tort, myślę, że Ci zrobią. To jest ogólnodostępna restauracja :)

Sama nie dam rady :P Może zaproszę kogoś z Kafeterii??? Albo sama sobie zrobię takie torcicho :) Nabrałam ochoty na ciacho z owocami :) Czekolady jeść nie mogę, to chociaż z tortem poszaleję :D:D:D

Gość no właśnie tak zrób
no to w takim razie ok, menu bardzo bogate i jest w czym wybrać. Powodzenia :-) A do tej co nie lubi lodów - przecież nie ma przymusu ich jeść, skoro nie lubisz. Trudno, żeby zamawiać wszystkie możliwe smaki, bo komuś nie będzie smakowało

Albinoska mam sposób na takich gości. Jak lubią truskawkowe bądz malinowe. trzeba poprosić pana który je będzie podawał., żeby rozpaplał truskawi w lodach i wyjdą lody truskawkowe:D Albo wsypał kakao:D Hehehehe. No co ty, nie wierze, że nie lubisz, albo, że nie zjesz wcale.

Nie lubię, serio. Uraz :P Ale owocowe, to co innego... Kakao i wszelkie kakaopodobne słodycze odpadają, niestety... Ale zawsze są owoce :) Rany, chyba capnę męża za kark i poczuję się zaproszona przez niego na lody :D

Hehehe śmiej się śmiej, ale chyba wezmę przykład z ciebie i zrobie to samo. Hehehe jadę dzisiaj do rodziców. I mama zrobiła mi tort z borówkami:D ale te lody mmm. najlepsze to sorbety :D mniam Szczególnie grycan :D

Gość co sądzicie*
No proszę, jak rozsmakowałam towarzystwo ;-)

My też planujemy podać lody i mieliśmy problem z wyborem smaku, w końcu doszliśmy do wniosku, że waniliowe/śmietanowe są w miarę neutralne, bo np. nie każdy lubi lody owocowe. Ja to najchętniej zamówiłabym czekoladowe, ale też nie chciałam ryzykować. Byłam na ślubie, na którym były lody miętowe i sala podzieliła się na dwa obozy: na tych, którzy lody zjedli ze smakiem i na tych, którzy ledwo tknęli.

Ale super to brzmi :D aż mi ślina cieknie :D Ja bym zamiast sliwek dała jagody,borówki,maliny,truskawki lub wiśnie

Jak dla mnie bomba! Przynajmniej z nazw :D Chociaz rzeczywiscie nie jadlam nigdy lodow ze sliwkami, moze dobre? Ale na pewno sprawdzaja sie lody z wszelkiego rodzaju owocami lesnymi (truskawki, jezyny, maliny, poziomki, jagody itp)