Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brodawka mała

Jakie mleczko dla dwu-miesięczniaka.

Polecane posty

Gość Brodawka mała

Nie jest alergiczna,ale musi być dokarmiana,,,pytanie czym.Czy możecie coś polecić?Bebilon,nan,,itp...

Gość ja karmię
Bebilonem i jestem zadowolona

Gość elizaaaa
zapytaj lekarza najlepiej zacząć od melka niskolaktozowego mój mały w 5-tym miesiacu okazał sie alergikiem

Gość elllllllla
mozesz spróbować nan ha 1

Gość Brodawka mała
Ale lekarz radzi albo to ,albo to,albo to.............sama mam zdecydować.Tylko jak ,jak się nie znam.

Gość elizaaaa
to zacznij od miesznanek typu ha ...a jak nic nie bedzie sie działo to spróbuj zwykłe

Gość Brodawka mała
jakich mieszanek?

no więc tak, są 3 rodzaje mleka: - normalne dla wszystkich dzieci- nan1, bebiko, bebilon itp wszystko 1 - dla dzieci zagrożonych alergią ( czyli np któreś z rodziców jest alergikiem) wtedy wszystkie mleka mają dopisek HA - i dla alergików- np bebilon pepti nutramigen.... wybór zależy od ciebie- jeśli cię stać na mleka HA które są dużo droższe od zwykłych to na wszelki wypadek wprowadż te - jeśli cie nie stać to zacznij od normalnego i obserwuj malucha- jesli będzie sie coś dziać - i lekarz stwierdzi alergię wtedy przepisze ci mleko z tej 3 grupy- możesz kupować je od razu ale są paskudne i jest to raczej już środek leczniczy- zresztą na receptę są 50% tańsze. ja zaczęłam od zwykłego nan1- a ponieważ pokazały się objawy alergi lekarz przepisał mi bebilon pepti