Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość u3m

ślady po zajadach.

Polecane posty

Gość u3m

Ludzie ! ! ! Przez 3 tygodnie walczyłam z zajadami,z obydwu stron wyskoczyły,używałam z sześciu różnych maści,ale nic nie dawały więc szkoda nawet nazw pisać..aż w końcu z dnia na dzień pomogła mi maść CHLORCHINALDIN H ! ! ! ale teraz gdy już jednego kłopotu się pozbyłam,pojawil się drugi. Mianowicie chodzi mi o ślady po tych zajadach,w kacikach ust w około czerwone.. ;/ brzydko to strasznie wyglada,pomocy !! Boje się ze zostana na zawsze..

Gość u3m
taa dzieki za odpowiedź.No ale jak ktos wejdzie tutaj bo bedzie mial ten problem,to bede Was informowala na bierzaco Wiec dzisiaj juz 2 dzien kiedy nie mam zajadow minal,jak sie obudzilam to skora mi schodzila w tym miejscu gdzie sa slady moze sie regeneruje?jak narazie smaruje lonomagiem by natluscic ;) zobazymy jutro In the day In the night Say it right Say it all

Gość dołączam się do pytania
gdyż mam ten sam problem:-o

Gość u3m
OOO jak dobrze,że juz nie jestem tu sama. Sudocrem,ale na zajady czy na ślady?

Gość u3m
ide juz spac bo troche pozno,ale jak jutro tu zerkne to ma byc pelno odpowiedzi na ten problem !

Gość alicja 79
Witam. nigdy nei mialam zajadow, jednak jak wyskoczyl mi jeden ogromny, nie moglam sie go pozbyc przez kilka tygodni. teraz od kilku dni mam wlasnie czerwone miejsce w kaciku ust i za cholere nie moge sie tego pozbyc. zjadlam juz 4 paczke wit. B2. na dzien uzywam kremu z wit. A, a na noc masci Carident, ktora zaproponowala mi lekarka w aptece. mysle ze chciala tylko wcisnac mi ten lek, bo w ogole nie pomaga. pomocy!

Gość niebieskoookaa22
a jak długo stosowałaś CHlorchinalid masć? bo zaw. steryd i nie wolno go długos tosować na twarz... od siebie moge ci polecić maśc z vit. A, Linomag, Alantan, Maść nagietkowa, jeżeli nei minie, to idx do dermatologa

najlepszy krem jets hascovire :D na zajady polecam

Gość alicja79
hascovir jest mascia na opryszczke wargowa. zajady a opryszczka to 2 zupelnie rozne rzeczy. prosze

Gość alicja79
pomozcie mi z tymi sladami... :(

Gość maście witaminowe
powinny pomóc też mam problem ale trochę inny: po każdym pryszczyku czy zaognieniu skóry, na brodzie zostają mi filetowo-różowe blizny-ślady nawet korektor tego nie maskuje, latem zawsze pokrywam korektorem by dodatkowo te blizny nie ściemniały i nie utrwaliły się w akcie desperacji używałam nawet maści na blizny: contractubex i cepan, po tej drugiej tylko powstały kolejne pryszcze, próbowałam robic peelingi i nic nie daje rady tym bliznom, jak ktoś ma jakieś pomysły to chętnei wysłucham wrrrrr

Gość eh znam ten bol
slady popryszczach,czasami utrzymuja sie kilka miesiacy ale w koncu skora (moja) sie regeneruje i w koncu jest normalna.. po pryszczu sie luszczy taki strupek jakby to mnie zawsze korci zeby to odrywac,zdrapuje a potem zostaje czerwono-filoletowa plamka ktoa bardzo rozni sie od pozostalej skory,na szczescie uzywam dobrego podkladu firmy loreal i praktyczie nic nie widac:)

Gość juŚka81
Hej, mam takie same ślady, nie po zajadach jednak. Od 2 tygodni stosuję contractubex choć aptekarka nie chciała mi go sprzedać, bo na 'błony śluzowe' nie można go stosować. Efekt jest, choć niewielki :/ Mam wrażenie, że na początku widać było zmia nę na lepsze, teraz zaś pogorszenie. Zastanawiam się jeszcze nad kremem wybielającym i ewentualnie laserem- jeśli istnieje taka możliwość. Wstrętnie to wygląda- teraz stosuję podkład, który zjadam razem z posiłkiem w pracy, latem będę chodziła z opalonymi ciemnymi kółkami wokół ust :( Napiszę jak tą kosmetyczkę obczaję :)