Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale tak szczerze

no ,dobra,czy mozna miec idelana cere jezeli jej sie naturalnie nie ma???

Polecane posty

Gość ale tak szczerze

wiekszosc osob nie am idelanej cery, wieskzosc osob ama wieksze czy mniejsze niedoskonalosci... zastanwiam sie czy mozna to zmienic tak calkwoice,ze ma sie idelana cere czy tylko ewentulanie nieco polepszyc jej stan? czy te wszystkie plyny,zele ,maseczki ,cghodzenie do kosmetyczki jest warte czy po prostu jestesm,y skazane na uzywanie pudru aby nasz cera byla idealna....

Gość raczej sie nie zmieni
zawsze gorzej wyglada tłusta i mieszana cera bo ma rozszerzone pory i syfy. ale jest + bo wolniej sie starzeje. :D

Gość VitaVita
jest to mozliwe. Ale pod zelaznymi warunkami: systematycznosc i cierpliwosc. A mowie ci,ze warto :) jak cos to mnie pytaj :)

Gość no to ja zapytam
co zrobić z rozszerzinymi porami?

Gość ale tak szcerze
moim problem jest to ,ze moja cera nie jest jednolita , jezeli jestem w domu to jest ok,ale jak tylko wyjde na zewnatrz to moja cera sie zmienia- np. na nosie pojawija sie takie malutkie rozowe punkciki i na policzkach i przez to moja cera nie wyglada najlepeij. nie jest najgorsza ale do idealnej to jej baaaaardzo duzo brakuje i szczerze to nie wiem jak mam sobie z tym problemem poradzic,bylam u dermartologa,leakrza ,kosmetyczki i nikt mi nie wpeoidzla dlaczego tak sie dzieje...poza tym mam duzo tych takich bialych podksornych pryszczy ,ale jednak ta 'zmiana ' kolotu cery to jest prawdziwa porazka...

Gość VitaVita
Przedewszystkim by je zmniejszyc musisz je oczyscic. Polecam maseczki z naturalnych glinek, ale przed tem musisz koniecznie oczyscic cere poprzez saune czyli tzw parowke. Polecam saune do twarzy to wydatek ok.100zl ale warto. Zamiast chodzic do kosmetyczek. Za pierwszym razem niewidac efektow mocno, jesli twoja skora jest mocno zanieczyszczona,ale po kilku takich seansach cos ze skora zaczyna sie dziac pozytywnego :). POlecam 2 seanse na tydzien, przed tym dokladny peeling, a po saunie maseczka z glinka biala np. :) Jak cos to sluze Ci pomoca :)

Gość a gdzie kupic
taka maseczke z glinka? ile kosztuje? i z czego robic parowke?

Gość a jak oczyszczac
cere mieszana naczynkowa z rozszerzonymi porami?

Gość ale tak szczerze
dzieki za rady,ja kiedys robilam parowke ,potem peeling i na to maseczke odzywiajaca czy cos takiego przez kilka meisiecy- 6-8 i nic kompletnie nic to nie zmienilo ;-( a ogolnie to skore mam bardzo zanieczyszczona.... robilam w maju peeling azjatycki,jedyne co to sie pozbylam niektorych blo=izn po tradziku i tyle ;-(

Gość VitaVita
Tu podaje link do sauny jaką ja mam. http://www.meru.pl/product_info.php/products_id/521?MKid=2202999a9f346f9fc67ab8e58b87fbb7 Jesli ktos ma zanieczyszczona cere z rozszerzonymi naczynkami to seanse parowe trzeba ograniczac. Owszem mozna zrobic sobie taka parowke ale moze jedna na miesiac. Rozszerzone naczynka nie lubią z tego co wiem peelingow. A jesli peeling to tylko enzymatyczny. O maseczkach z glnką biała czy marokańska moge polecic: Maseczka firmy swedzkiej Lerosett ok 60zl tubka Preparat glinkowy oczyszczajacy jako maseczka ijako preparat oczyszczajacy Avon Clean Care bodajze ok 20zl z pronocji 12zl. Podam wiecej

Gość eksperyment
moim zdaniem mozna ale dzialajac na organizm od srodka doprowadzajac go do rownowagi, oczyszczajac ( np sauna oczyszcza skore ale musi byc polaczona z dieta, ziolami, soczkami itp ) piekna skora to wizytowka zdrowych pluc, watroby, jelit, nerek- generalnie zdrowego i zrownowazonego organizmu

Gość a to teraz ja
vita--- a ja mam problemy z rozszerzonymi porami, zanieczyszczona ta moja buzka jest, ale mam bardzo wrazliwe i kruche naczynka, boje sie ze kazdy zabieg moe je uszkodzic, juz to przechodzilam , pozniej musialam laserowo zamykac, wiec sauna odpada, moze znasz jakies sposoby na usuniecie zanieczyszczen z bardzo wrazliwej zanieczyszczonej cery?

Gość ale tak szczerze
no widzisz,ja wlasnie staram sie jesc duzo owocow i ograniczac cukry ,bo to moj problem, nie jadam tlustych rzeczy jak frytki,hamburgery itp. uzywala maseczki zielonej glinki,zadnej poprawy.... myslalm ze moze jak zaczne brac tabletki anty,ale tez nic sie nie zmienilo...... czasami jak patrzena moje czolo to mam wrzenie ze moglabym jaks nagorde dostac bo jest po prtostu niezeimsko zanieczyszcone ... naoarwde nie weim co z tym zrobic.... jednak kosmetyczka polecilam mi poddawac sie zabiegowi oczyszczania kwasami i chyba na to sie zdecyduje, tylko czy bedzie teo jakis efekt?

Gość VitaVita
a to teraz ja- Skora ktora jest zanieczyszczona z kruchymi bardzo naczynkami jest nielada wielkim klopotem dla wlascicielki takowej. Ja akurat z tym niemam wiekszego problemu jednak takie naczynka odczasu do czasu mam na platkach nosa i wtedy musze uwazac gdy robie peelingi. Naprawde trudno mi sie wypowiedziec na temat takiej cery. Jak juz pisalam jesli peelingi to enzymatyczne, oczyszczanie u kosmetyczki to tylko ultradzwiekami. Zresztą zapytaj kosmetyczke. Odwiedz apteke i tam kupuj kosmetyki, bo tym mozna ufac z racji ze nie posiadaja barwnikow, olejow, konserwantow, srodkow zapachowych. Iwostin ma swietna serie dla '' naczynkowcow'' moja mama ma wlasnie problemy z naczynkami na policzkach, wiec uzywa kremu nawilzajacego z Iwostin, ale zele oczysczajace i tonik tez jest z tej serii. :) A slyszalam,ze naczynka wzmacnia rutinoscorbin wiec lykaj ;) ale tak szczerze- a od jakiego czasu Ok sie odzywiasz? O i czy masz grzywke?

Gość u3m
Przy cerze naczynkowej ABSOLUTNIE nie można robic parowki !!!!