Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

valeriana

Jakie konto oszczednosciowe poza ISA?

Polecane posty

witam, moze ktos zechcialby sie podzielic informacja na temat innych kont oszczednosciowych, ktore maja dobry procent. mam juz ISE, ale tam mozna wlozyc tylko 3tys rocznie. pieniadze na rachunku biezacym sa nedznie oprocentowane, a jako ze sa dostepne non stop, czesto i szybko z tego konta wyplywaja:( z gory dziekuje za wpisy 🌻

whoops Valerianko wlasnie spojrzalam na money i widac ze w tej chwili Alliance and Leicester direct saver jest w czolowce (6.10%) dobre sa tez ICICI bank i HSBC on-line generalnie internetowe konta oszczednosciowe daja wyzszy procent z tej strony money mozesz tez aplikowac:)

dzieki Siobhan 🌻 ale czy trzeba miec konto biezace w Alliance % Leicester zeby zalozyc oszczednosciowe. kiedys kolega mi mowil ze trudno miec tam tylko konto oszczednosciowe. poza tym interesuje mnie lokata, ktora bedzie dostepna w kazdej chwili, tak na wszelki wypadek, bo nie zarabiamy wielkich pieniedzy wiec jak cos wypadnie to warto miec furtke........ a tak z innej beczki: masz juz zalozony fundusz na pension? ja mam zalozony przez firme, ale moj maz nie. zastanawiam sie czy warto juz teraz tj przed 30stka cos zaczynac. pewnie tak, bo im szybciej tym lepiej. chetnie poczytam jesli masz jakies doswiadczenia w tym temacie

nie wiem Valeriana czy trzeba miec konto A&L zeby zalozyc oszczednosciowe - sprobuj aplikowac po drodze powinny byc terms and conditions:) albo gdzies tam na stronie moneysupermarket w northernrock na pewno nie trzeba miec zadnego innego konta co do dostepnosci - zwykle takie banki oferujace duze oprocentowanie naliczaja procent rocznie mimo ze jest instant access - wiec kase moze wyciagnac kiedy chcesz ale tracisz oprocentowanie. cos za cos...byc moze jest taki bank ktory daja 6% i nalicza odsetki miesiecznie ale tego nie wiem. osobiscie nie wyciagam tego co przeznaczam na oszczedzanie:) co do funduszu na pension to mialam z pracy ale obecnie nie mam bo jestem self-employed i do tego na macierzynskim. mysle o zalozeniu jakiegos ale jeszcze sie w tym dobrze nie rozeznalam. oczywiscie ze warto, im wczesniej tym lepiej , tym bardziej przez 30tka:) jak cos wiecej bede wiedziec to dam znac a i ty sie podziel jak sie dowiesz:)

Valeriana wlasnie poczytalam terms dla A&L interest placa miesiecznie na 6.1% nie trzeba miec ich konta bo mozna zrobic transfer z kazdego konta bankowego wyglada na to ze to dobre rozwiazanie ale poczytaj dokladnie:)