Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjghfy

Oriflame - czy na prawde dobre?

Polecane posty

Gość jjghfy

Pytanie takie jak w temacie. Koleżanka została konsultantką i mam właśnie przed sobą katalog. Ona oczywiście zachwala te kosmetyki, ale proszę osoby, które stosują kosmetyki Oriflame, aby wypowiedziały się, czy warto kupować te kosmetyki, czy jednak są tandetne.

Gość asdad
podaj sklad tych kosmetykow to bedzie mozna ocenic czy sa dobre czy sa nie dobre, tak to wrozenie z fusow. Przypuszczam ze skladu w katalogu nie masz. Nie bez powodu oczywiscie. Gdyby bylyby to skladniki cos warte to producent nie ukrywal by tych informacji. To tyle w temacie.

Gość jjghfy
Ale mi nie zależy na analizie składu kosmetyków. Czy Ty ich używałaś? Prosiłabym osoby, które je używały, czy są zadowolone, czy warto je kupować. Jak robię zakupy w drogerii to też nie czytam z jakich składników, bo nie jestem żadnym biochemikiem czy kimś takim i po prostu się na tym nie znam, zresztą jak zapewne większość kobiet.

Gość asdad
no dobrze, w takim razie napisz mi co rozumiesz pod pojeciem "dobre". Co znaczy dla Ciebie ze kosmetyk jest dobry?

Gość jjghfy
dobry - skuteczny, ale nie tylko, chodzi mi o ogólną ocenę, czy np żele pod prysznic ładnie pachną, dobrze się pienią i czy nie wysuszają skóry. To taki przykład.

Gość asdad
Po pierwsze to zacznijmy od tego ze rozne sa zele, rozne kosmetyki i tym samym rozny sklad. Nie mozna napisac ze Oriflame jest cacy bo jakis tam jeden zel jest ok. O jaki konkretnie produkt pytasz?

witam. sama uzywam kosmetykow oriflame. i jestem bardzo zadwowolona. kosmetyki nie sa najtansze -jak sama zapewne zauwazyłas.ale warte moim zdaniem ceny. ktory masz katalog przed soba?? ja w czwartek własnie odebrałam kosmetyki z katalogu nr 9.a juz zrobiłam zamowienie z 10:) i nie moge sie doczekac kiedy odbiore kosmetyki od konsultantki...:p ale 10 katalog jest od 9 lipca...wiec sobie do ok 12 lipca na kosmetyki poczkeam:p:):) ile masz lat?? bo to tez rzutuje na to z jakich rodzajaow kosmetykow zamawiałabys. ja moge polecic osobiscie : wode toaletowa fire,kremy na dzien i na noc z katalogu 9 )(sa na ostatniej stronie) ,serie aloe, i te olejki z drzewa herbacianego tea tree czy jakos tam do cery tradzikowej, poza tym serie bahia (zapach z bahia to ten zachow dłonca czy jakos tam -chyba pomaranczowa buteleczka) ,zele pod prysznic z limonka,kokosem ,jogurtem, zapach volare, maskary do rzes,odzywke do rzes-jest w 9 i 10 katalogu, płyn do demakijazu 3 in 1 . kremy do stop, rak, taki kremik uniwersalny malutki pojemniczek ,za ok 22 zł,ale bardzo wydajny. i jak cos jeszcze sobie przypomne napisze.pozdrawiam

Gość jjghfy
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam katalog nr 10. Mam 29 lat, nie używam kosmetyków do skóry trądzikowej, raczej interesują mnie kremy po 25 roku życia. Zastanawiałam się nad kremem skindividual na dzień, w katalogu jest w promocji ale i tak jest dość drogi i nie jestem pewna, czy go zamawiać, może najpierw poproszę o próbkę? Poza tym chcę zamówić mleczko z tonikiem + krem z wit E, odżywkę do rzęs, olejek wzmacniający paznokcie i skórki, balsam do ust z woskiem pszczelim, perłowy balsam do ciała i jakieś żele pod prysznic ze str. 90-91. Ta woda Fire jest w promocji teraz, powącham sobie próbkę, może mi się spodoba, a nie wiesz, czy te zapachy są trwałe? Poza tym chce zamówić spray ułatwiający rozczesywanie, lakier, balsam i pomadke dla córci, bardzo się ucieszy bo uwielbia kosmetyki:).

niesety jeszcze nie uzywałam kremow po 25 roku zycia,bo kilka latek mi to tego brakuje...//ale jesli chodzi o to mleczko z tonikiem,tez zamowiłam z katalogu 10:) o mleczku wiem tylko z opini,ze dobre,a krem bardzo wg mnie ok:) odzywka do rzes,jest bardzo fajna,wzmacnia,odzywia rzesy,tez zamowiłam teraz sobie:) balsam do ust ten za 8,9?? w takim małym pojemniczku?? bo nie jestem pewna,ale zamowiłam go pierwszy raz osobiscie -do tej pory słyszałam o nim pozytywne opinie od znajomej. zele pod prysznic z limonka,kokosem,jogurtem sa extra:) ładnie swiezo pachna.zamowiłam teraz te 3 od razu bo ona same jak ich cena teraz sa korzystne i warter zakupu :) co do wody fire...naprawde dla mnie rewelacja...pachnie dos długo..tzn ponoc jak zapach do kogos pasuje to sami go potem na sobie nie czujemy ,tylko w momencie psikania...a mi on pasuje tzn do mnie ,to taki \"moj zapach\" wiec potem ja nie czuje,ale duzo osob zwraca uwagne,ze ladnie pachnie ode mnie.jak rano sie psiknełam i czasem wieczorkiem jeszcze w biegu spraw inni wyczuwali ten zapach:) //a nie zastanawiałas sie nad bahia?? ten balsam do ciała slicznie i długo pachnie,poza tym nawilza fajnie skore:) kosmetykow do włosow sama nie uzywam z oriflame,bo jakos tak od lat mam swoje inne dobrane i nie odwazyłam sie jeszcze sprobowac.

Gość jjghfy
Balsam ten za 8,9, dokładnie, będę nim smarować usta na noc:) Co do zapachów wód toaletowych, to muszę po prostu powąchać, mam kilka perfum, ale są jak na lato zbyt ciężkie, chciałabym coś lekkiego, radosnego, typowo letniego. Ten balsam perłowy podobno ma drobinki odbijające światło, czy coś takiego i dlatego chciałam go zamówić, tak żeby skóra na dekolcie i ramionach ładnie w słońcu wyglądała:) A co do kosmetyków do włosów to też mam swój szampon i odżywke i zmieniać nie chcę bo są super. Spray do włosów chce zamówić dla córeczki 6-letniej, ma bardzo gęste, śliczne długie do pasa włoski, ale czasami naprawde ciężko je rozczesać, plączą się, a ona lubi chodzić w rozpuszczonych, wieczorem koszmar.:) Bardzo Ci dziękuję za opinie o kosmetykach:).

Gość Malinowa królewna
Dobrze radzę nie kupuj tego kremu z witaminą E - uczulił mnie po drugim użyciu tzn.twarz zrobiła mi się czerwona i zaczęła piec! To samo miałam z żelem-kreme na noc do cery mieszanej.... A wcale nie mam wrązliwej skóry,jeszcze nie zdażyło się by uczulił mnie jakiś kosmetyk... A i nie polecam szamponów z oriflamu! Szczególnie po kokosowym miałam siano na głowie!A za te pieniądze mogę kupić o niebo lepszy szampon...

Gość Malinowa królewna
Ale za to polecam wody toaletowe life circle leaf i sap

Gość Malinowa królewna
'jjghfy " możesz zdradzić co to za super szampon i odżywkę masz?

Gość upupupuuuuuuuuuppppppppppp

Gość jjghfy
Malinowa królewna - jak dla mnie najlepsze szampony i odżywki to są z Pantene, zawsze do nich wracam, mam gęste ale bardzo sztywne i ciężkie włosy, a po pantene nabierają lekkości i blasku:). Tego kremu z wit.E nie będę używała, dam go mężowi bo podbiera mój, ten krem jest razem z mleczkiem w ofercie i to na tym mleczku mi zależy. Nie stosuję kremów do cery mieszanej. Dziękuję za opinie:)

Gość ach czyli niech męża
gęba piecze? tak?

ksometyki z oriflame są dobre.warte swojej ceny:) jak zapytasz o jakis konkretnie to może pomoge...bo wiele z nich stosowałam i nie chce mi się wszystkich opisywać:P ale generalnie sa warte polecenia...

jjghfy--> ja rowniez stosuje pantene:) jestem z nich od dawna zadwowolona,moje włosy po tych szamponach i odzywkach nie sa sianowate,nie pusza sie i nie elektryzuja:) a do tego trwale i ładnie pachna:) czyli jak narazie dla mnie idealne;) a jak sie juz znalazło cos co odpowiada w 100% to nie chce eksperymentowac. w ogole jak zadne inne chyba odzywki i szampony Pantene sa naprawde wydajne:)

Gość ło matko swinta ......
jak można chrzanić takie głupoty ,że to jakies gówno bo mnie swędzi czy piecze po tym to a po tym kremie!!:O każdy ma inna cerę i może byc na jakiś kosmetyk uczulony , jeden jest zadowolony a drugiemu nie służy i potem wypisuje pierdoły nie radzę bo to gówno-A od czego sa probki-pytam!!! kAZDA KLIENTKA MA PRAWO ZAMóWIć PRóBKE DANEGO KOSMETYKU !!!! Obojętnie czy jest to krem ,woda czy pomadka ... sama jestem konsultantką już 12 lat i nie narzekam ale aby kosmetyki sprzedawac trzeba umiec doradzić

Gość nie no...
halo...czemu Ty od razu atakujesz?? kazdy tutaj wymienia swoje poglady i jesli człowiek normalnie stapa po ziemi to bedzie wiedział,ze kazdemu co innego pasuje mniej lub bardziej...a o zakupie i tak podejmie decyzje sama...

Gość upupup

Gość bo prawdaże takich topików
było wiele!Prawie we wszystkich-jak któras wygłaszała swoją opinię to zaraz krzyk,ze zachecaja i chwalą tylko te,które sprzedaja to "gówno" to to jest ok? Sama tez jestem konsultantka "ori" a moja siostra avonu i moje zdanie na temat kremów z ori -jest bardzo dobre -używam ich juz bardzo długo.. a znajomi,którzy nas znaja i kupuja wolą oriflame -siostra też u mnie kupuje !Ja natomiast w avonie kupuję żele pod prysznic olejki do włosów i takie tam,a to ,ze kogoś twarz szczypie po jakimś kremie to świadczy o tym-ze to prawdziwy krem spełniający swoje zadanie tylko po prostu żle dobrany....🖐️ ps .wkurzają mnie laski,które wypisują bzdury na temat jaki to szmelc te nasze kosmetyki ,a ja doszłam do wniosku,ze to wina konsultantek-nie potrafią doradzić i dobrac kosmetyku dla klientki....

ludzie oriflame to czysta... chemia, parabeny, propylen i inne glikole, mineral oil, parafina... i to nakłada się na twarz? i ciało? pytam po co? skąd potem nowotwory, alergie, i inne takie..? chemia górą???

Zostań dystrybutorem FM GROUP marza z każdego produktu to 43% PRZYKŁAD - PRODUKT ZA 54.75 ------ 18 ZL ZYSKU -180 PKT PRZESYLKA ZA DARMO (PERFUM ZA 54.75 MA 30PKT -naprawde duzo, czyli wystarczy takich 6 aby nie placic nic - wpisowe 0zl W swojej ofercie mamy: - REWELACYJNE ŚRODKI CZYSTOŚCI( zawieszki zapachowe, preparat do mebli,do ekranów,odtłuszczacz itp -PERFUMY O ZAPACHACH ORGINALNYCH PERFUM (Lacoste,Hugo Boss,Gorgio Armani itp.) -KOSMETYKI Nie bój się spróbować to cie nic nie kosztuje, a marza jest naprawde duza, produkty sprzedaja sie rewelacyjnie, moge sobie porównac bo jestem rowniez w oriflame ale FM GROUP daje o wielkie większe możliwości Gg 25693745

Gość dinatka
Właśnie chciałam poeiedzieć że sie zawodze na tych kosmetykach bo niby dobre są, ale jak przeczytałam ostatnio skład toniku który kiedyś nie miał parabenów , to twraz znowu są w składzie.... masakra, ja sie pytamza co ta wysoka cena za PARABENY w składzie

Gość gość
Mascara jest git, podklad rozswietla ale cienie sa do bani.