Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexxxxx

cos na uspokojenie dla maluszka - prosba o poradę

Polecane posty

Gość alexxxxx

mój mały 7 miesieczny synek generalnie nie nalezy do najspokojniejszych dzieci. W dzien ma problemy z zasnieciem. Ogólnie mowiac jest dosc jeslkiwy. Pytałam lekarza no to zalecil viburcol. Herbatek uspokajajacych z hippa nie chce pic. Moze znacie jakis srodek odpowieni dla maluszka ?

Gość elinova
Też polecam Viburcol :-)

U nas viburcol nie działał, ale ta\"niespokojnośc\" minęla z czasem sama, choc przed chwilą przeżyłam kilka sekund grozy, bo córka jedząc ni stąd ni zowąd zaniosła się i nie oddychała przez chwilę :( 😭. Ręce trzęsą mi się do teraz, choc ona już smacznie śpi.

Witam.Jestem mamą dwójki dzieci,z zawodu pielęgniarka.U małych stosowałam Melisal.1 łyżeczka na 150 ml.przegotowanej wody.Na noc.Jest to preparat ziołowy.

Gość Komilka
Ten preparat stosowała też moja siostra i nic nie pomógł. A co do Viburcolu jest już on na receptę niestety, z powodu dyrektyw UE. Zmienił tez nazwę na Viburcol Compositum. Ale najważniejsze to to, że jest skład i działanie jest nadal takie same.

Gość jak mozna było dzisiaj nie zda
też własnie słyszałam ze jest już na receptę. i od 6 roku życia:o jeszcze miesiąc temu mozna go było stosowac u dzieci od 1 dnia życia i bez recepty:o rzutem na taśmę udało mi sie kupić jeszcze bez recepty, ale babka powiedziała ze tylko dlatego ze opakowanie ma rozpoczęte

właśnie mam ten sam problem..mały ma 10 miesięcy,ostatnio był bardzo niespokojny w nocy, viburcol nie działa, paracetamol farmina tez nie. Sama nie wiem co mu podać, herbatek nie chce. Pewnie powodem są ząbki (jeszcze nie ma ale widać ze coś się zaczyna dziać). Ostatnio pani farmaceutka polecała mi preparat Camilia firmy Boiron, czy może któraś z Pań stosowała go?

"Camillia" do Boiron'a to homeopatia... chodzi Ci o te ampulki do picia, prawda ? U mnie sie niezle sprawdzily :) Ja stosowalam jeszcze dodatkowo na noc czopki homeopatyczne Camomillia Vulgaris 30CH...

Ja corce tak troche polewalam ta ampulka po dziaslach :) a nie bezposrednio do gardla.

Gość flj:dfjl:SDf
viburcol jest teraz na recepte????? o zesz :O

Gość kordianka
Ja tydzień temu kupowałam czopki viburcol i niestety u mnie w mieście już są na receptę. To będzie nie wielkie utrudnienie. Przy kolejnej wizycie poproszę lekarza o wypisanie recepty tak na wszelki wypadek. Wole mięć w apteczce niż później patrzeć jak dziecko mi cierpi.