Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BLONDIII30...

plazma czy LSD co kupic?

Polecane posty

Gość BLONDIII30...

co lepsze? na co zwracac uwage przy zakupie ? czym to sie rozni? prosze o rade

Gość no dobra pojde
lcd- ostrosc plazma-żywe kolory

Gość lalamido no
LSD LSD Nazwa chemiczna dietyloamid kwasu lizergowego Wzór sumaryczny C20H25N3O Grupa związków chemicznych Pochodne indolu Wykaz środków odurzających I-P Wzór strukturalny LSD Dietyloamid kwasu lizergowego (LSD, LSD-25, ang. D-Lysergic Acid Diethylamide, niem. Lyserg-Säure-Diäthylamid, stąd skrót LSD) - organiczny związek chemiczny, psychedelik o działaniu psychodelicznym. Jest to jedna z najaktywniejszych substancji halucynogennych - 100 razy bardziej czynny biologicznie niż psylocybina i 4000 razy bardziej niż meskalina. Po raz pierwszy LSD zostało zsyntetyzowane w 1938 r. przez szwajcarskiego chemika Alberta Hofmanna w laboratoriach firmy Sandoz (obecnie Novartis). Początkowo spodziewano się wykorzystać tę substancję jako lek działający pobudzająco na układ krwionośny i oddechowy. W trakcie dalszych badań poznano jego halucynogenne własności. Lek był w latach 40. i 50. XX wieku stosowany w psychiatrii. W latach 60. i 70. XX w. jako narkotyk LSD uzyskało popularność w pewnych kręgach młodzieży szczególnie związanych z ruchem hipisowskim. LSD weszło w krąg zainteresowań CIA, która rozpoczęła w latach 50. XX w. eksperymenty z jej wywiadowczym i militarnym zastosowaniem. Projekt ten znany jest pod kryptonimem MKULTRA. Choć nie ma na to namacalnych dowodów, przypuszcza się, że sowiecki wywiad (GRU) także mógł wykorzystywać lub planować wykorzystanie LSD w swej działalności. brałaś już? :D

Gość mam sprawę do Wielbiciela
Wielbicielu zajrzyj na topik o Pandzie.proszę

Gość BLONDIII30...
lalamido dzieki ;-) NIE bralam, chce tylko kupic telewizor i dalej nie wiem co lepsze

Gość 212 lvl
zapewniam że lsd jest lepsze :classic_cool:

Tylko LCD....nowsza technologia i doskonala jakosc obrazu. Powoli wchodzi LED, ale zanim sie rozpowszechni to minie troche czasu ;).

Gość BLONDIII30...
Dziekuje bardzo . Kupilam LSD

Gość BLONDIII30...
LCD ;-)

Gość unijny liberał
lsd,...rozmnaża...i co jeszcze wymyślisz podlotku

Gość Franka kobitymąż
KUP MUCHOZOL DZIADKA RYDZYKA. POMAGA NA MÓZG.

no co sie śmiejecie - dziewczyna chciała napisać el-si-di bardziej fonetycznie, a wy od razu takie niesmaczne żarty :)

Gość to zalezy do czego
jako monitor - LCD jako TV - plazma

Gość unijny liberał
ale z was naiwniaki jej nie chodzi tak naprawde co lepsze jej celem było wzbudzic śmiech na jej rzekomą literówkę

Gość Mr T
LSD mocniej kopie!

Gość BLONDIII30...
a moze znacie sie na komputerach w koncu blondynka jestem ;-) Mam pootwierane okienka na monitorze i nagle wszystko znika, to chyba problem z przegladarka, ale nie wiem jak to naprawic? Tak co jaki czas, wkurza mnie to

Blondii - wejdz w panel sterowania/narzedzia administracyjne/podglad zdarzen/aplikacje . Tam bedzie rozpiska co sie ostatnio dzialo na komputerze ;).

Gość Erika MV
h t t p : / / nowe-dopalacze.pl - Smak radości i zabawy, super serwis ogłoszeniowy, szukasz i masz !