Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kisiulkaa

RATUNKU!! CO TO JEST??

Polecane posty

Gość kisiulkaa

Kiedys poczułam cos dziwnego na migdałku. Zajrzałam w lustro, patrze a tam na migdałku jakas biala plama. wziełam wykałaczke i to wygrzebałam. myslałam że to kawałek białego czy cos...Ale ta biała plama pojawia mi sie co kilka dni i to wcale nie jest plama tylko cos jakby ropa. całakiem spore to, wielkości zarnka kaszy. wyciągam to wykałaczką izawsze jak już wyjmę to pozostaje taka dziurka, wktórej , po dokładniejszym przyjrzeniu widac że w środku, tam głęboko w migdłaku jeszcze to białe siedzi. czy to jest jakiś ropien czy co? mam 15 lat. czy mam isc z tym do lekarza? co to może być?....

Gość zapalenie migdalka
to moze byc

Gość to angina jest nie umrzesz

Gość kisiulkaa
No dobra , może macie rację ,ale ajk miałam anginę to mnie bolało gardło i miałam gorączkę a teraz nic....czy zapalenie migdałka boli?

Gość balstula morula
ja słyszałam ze czasem sie wlasnie zbiera ropa w migdałkach i niektorzy to wyciskają.

Gość jak bylam malutka
jak bylam malutka to mialam cos takiego usuwali mi to na zywca pamietam tlyko duzo krwi

Gość długie rzęsy
nie, nie , nie.To jest złuszczający się naskórek.Też mam to paskudztwo.Dzieje się to w wyniku częstych infekcji migdałków.W migdałkach są takie dziurki, szczelinki i tam się to zbiera.Dochodzą jeszcze resztki jedzenia i bakterie, pojawia się nieprzyjemny zapach.Prawdziwe paskudztwo, ale nic sie nie da z tym zrobić.No chyba,że wyciąć migdały.Ja też to wyciskam, ale to będzie i będzie.

Gość ktos22222
mam glupie pytanie ale gdzie wy to widzicie??

idz do lekarza, a nie dlub w tym.... ze sposobow domowych moze Ci pomoc plukanie gardla woda z sola, albo naparem z rumianku.... ewentualnie sprobuj czegos homeopatycznego, np. Lymphomyosot...

Gość tak niestety bywa
do płukania nadaje się też napar z szałwi, ma działanie przeciwzapalne, w ogóle szałwia jest polecana przy wszystkich stanach zapalnych w jamie ustnej

Gość długie rzęsy
no i co z tego , że pójdzie z tym do lekarza?ja byłam u laryngologa, a ten powiedział mi,że to już tak będzie.Można sobie to usuwać patyczkami, ale to i tak cały czas będzie się tworzyło nowe, bo to jest naskórek który się złuszcza.Jak ktoś się uprze, to może usunąć sobie migdałki, ale ten złuszczający się naskórek nie jest wskazaniem do tego.