Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seduuuus

Agresywny szczeniak

Polecane posty

Gość seduuuus

tak sie zastanawiam bo psiak ma 1,5 miesiaca. kiedy mozna zaczac go wychowywac? jest niedobry jak diabli, wszystko gryzie, nas tez. swoimi igielkami szarpie drugiego psa za uszy wrrr normalnie osiwiec mozna z nim. wszystko bierze jako zabawe, rozumiem jest maly, chce sie ciagle bawić ale jak mu ten starszy pies odda to bedzie pisk :(

Hehe to normalne:) wychowywac mozesz zaczac za jakies pol miesiaca, bo jak narazie piesek jeszcze musi sie przyzwyczaic do otoczenia. ja takze swjego pieska wzielam kiedy mial miesiac, ale zaczelam go wychowywac jak mial miej wiecej 2 poniewaz szczeniaczki powinny troszke dluzej zostac przy mamie. Powiem Ci tylko tyle: Nie kieruj sie metodami z ksiazek, podobnymi do metod super niani:P Aby piesek zrozumial niestety musi do stac po tylku:) oczywiscie nie mozno i nie doslownie w \"pupe\" lecz w udo. Jezeli np zacznie cos obgryzac to musisz go klepnac, ale tak zeby wiedzial ze zrobil zle, na poczatku bedzie sie troszke denerwowal, ale musisz pamietac ze dopoki piesek nie przyjdzie \"przeprosic\" nie mozesz sie na niego patrzec ani usmiechac ani zaczepiac:) Moj pies ma juz rok i jak narazie mozna powiedziec ze jest \"grzeczny\"

A co do starszych psow, to zaden dorosly pies nie zaatakuje szczeniaka (no moze sa jakies skrajne wyjatki) Moj piesek kiedy mial 4 miesiace zaczac bawic sie z wielkim Bokserem moich sasiadow, na poczatku bylam przestraszona, bylam pewna ze ten pies zaraz go ugryzie, hehe ale nie ... on spokojnie lezal i tylko odpychal od czasu do czasu lapa mojego urwisa :D

Gość seduuuus
ha ten maly jak go lekko klepne to warczy i idzie po calosci rzucaja sie na rece :) bestia z niego bedzie

Hmm no to rzeczywiscie urwis, jedan nie mozesz pozwolic na to, bo potem za jakis czas juz sobie z nim nie poradzisz:) Teraz jest maly to nie jest tak bardzo silny wiec musisz go wychowac :D

Gość seduuuus
ale moja suka ta starsza jest bardzo agresywna w stosunku do innych psow na podworku dlatego mam obawy, z emoze byc malo przyjemnie :( a wiadomo ze jak tan maly bedzie sobie ja podgryzał to w koncu mu odda jak ja zlapie kiedys za mocno..

Gość ujuppppppp

Gość 543215
Seduuuus Nie bij szczeniaka, jest za mały, niech sie bawi. Daj mu swoje stare buty lub kapcie do gryzienia. Kiedy bedzie nieco wiekszy i będzie na Ciebie warczał lub Cie gryzł wtedy mozesz go uderzyc w udo. Ale to ma byc klaps ostry, żeby pies poczul, a nawet pisnął, bo widze że ma charakterek. On nie mam prawa na Ciebie warczeć. Jesli tarmosi starszego psa to nie reaguj. Dorosły pies bardzo szybko pokaże mu kto tu jest starszy kiedy ten maluch będzie sobie za duzo pozwalał. I nie boj sie - nie zrobi mu krzywdy. Kiedy robi cos niedozwolonego wtedy złap go, powiedz glosno "nie wolno" i postaw go w innym miejscu. Pamietaj, że biciem nie zwojujesz wiele. Tylko w przypadku kiedy będzie agresywny wobec domownikow można go uderzyć. Nie klepać.

Gość arablka
wychowaywac nalezy od poczatku i karcic za zle zachowanie a mocno chwalic za dobre:) Jak np. gryzie czy cos szarpie nalezy mowic: fe jak zrobi cos dobrze pochwalic i wyglaskac jak cos nabroi przy nas to skarcic od razu jak bez naszej obecnisci to nic nie mowic

Gość seduuuus
dzieki za rady:)

Gość Nowa w miescie prawdziwa
Hej! nie martw sie, mam 2-letniego pieska i na poczatku tez byl nieznosny. w ogole sie nie sluchal, rzucal sie na nas, gryzl itp. myslelismy nawet o uspaniu go bo balismy sie ze taki juz zostanie ale po jakims czasie sie uspokoil(mniej wiecej po roku) juz sie go nie boje, jest spokojny, nie warczy na nas ani nie rzuca sie na innych ludzi. takze sie martw, musisz poczekac az urosnie. :)

Gość Nowa w miescie prawdziwa
my np nie bilismy psa. jakbysmy to zrobili to niezle by nas pogryzl! krzyczelismy na niego albo jak byl niegrzeczny to siedzial w piwnicy albo na dworzu