Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rudra_

Oczyszcznie twarzy... Poznań

Polecane posty

Gość Rudra_

chciałabym aby ktoś mi polecił jakiś sprawdzony gabinet kosmetyczny w którym mogłabym nie za drogo i dobrze oczyścić twarz bez powikłań, z góry dziękuję za opinie. Jakie oczyszczanie wybrać? To mój pierwszy raz, a słyszałam o oczyszczaniu mechanicznym, peelingu kawitacyjnym, ultradźwięki. Jestem z Poznania

Gość Rudra_up

Gość Rudra_
proszę o radę :(

Witam. Nie znam niestety topografii salonow kosmetycznych w Poznaniu, natomiast chetnie wyjasnie Ci na czym polegaja zabiegi o ktorych mowisz (zawsze lepiej wiedziec na co sie piszemy;p). No wiec oczyszczanie mechaniczne to poprostu wyciskanie wszelkich zaskornikow, krostek, prosakow itd. Skuteczne, bo np. prosakow (wygladaja jak biale kuleczki pod skora) nie usuniesz w zaden inny sposob. Ale po takim oczyszczaniu skora jest dosyc podrazniona i potrzebuje troszke czasu na \"dojscie do siebie\". Peeling kawitacyjny jest to zluszczenie martwej warstwy naskorka pod wplywem ultradzwiekow, daje bardzo fajne efekty, od razu zauwazysz, ze skora jest duzo gladsza i oczyszczona (ale nie tak doglebnie ze zmian lojotokowych jak po mechanicznym o.). Kawitacja jest stosunkowo niedroga (w granicach jakichs 20 zl) i robi sie ja szybciutko. Jesli masz jakies pytania jeszcze to smialo:) Pozdrawiam i zycze pieknej cery na co dzien:)

Gość Rudra_
A czy ta kawitcja to samo co oczyszczanie ultrdźwiękami? I czy po oczyszczniu mechanicznym zostają blizny? słyszalam ze po takim wyciskaniu jest jeszcze gorzej :(

Tak, peeling kawitacyjny to peeling ultradzwiekami. Wiesz, po mechanicznym oczyszczanu nie powinny zostawac blizny, nie sa to az tak glebokie rany- moze powiem jeszcze, ze po oczyszczaniu kosmetyczka zrobi jeszcze darsonwalizacje, czyli \"pojezdzi\" Ci po buzi taka szklana rurka z pradem (nie boj sie, nie boli nic!:)), zeby te ranki szybciej sie zagoily. Co do pogorszenia, to niesety, ale duzo osob skarzy sie, ze po mechanicznym robi sie im wysyp. Powiem szczerze, ze powoli odchodzi sie juz od mechanicznego oczyszczania w gabinetach, jest to duzy stres dla skory i jednak obciazenie. Jesli nie masz wele zaskornikow, to moze warto sie wstrzymac troszke...