Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość georgina druga

od 02-07-2007 zaczynam zrzucać 7 kg

Polecane posty

Gość rybcia38
ostatnio kupilam sobie spodnie-swietne-i specjalnie za male?To jest masochizm!ale mam nadzieje,ze przynajmniej to mnie zmobilizuje do pozbycia sie kg.Kto ma pmysl na jutzejszy dzien?Co robimy?

Ja też kupiłam za ciasne spodnie, miesiąc temu, bez komentarza :-O Ja właśnie w chwili desperacji zastanawiam się nad kopenhaską, jak bym poczuła, ze wreszcie wracam na dawne tory to może by mnie to zmobilizowało do zmiany stylu odżywiania, wreszcie...

Gość rybcia38
Georgina,nie mam zielonego pojecia o dietach.Nigdy nie stosowalam zadnej"pisanej".Kiedys schudlam 25kg.Ale polegalo to na samozaparciu i sama nie wiem dzisiaj na czym jeszcze.Mozesz mi wyjasnic o co w tej diecie chodzi?

Rybcia, wklejam poniżej na niej każdy chudnie! a jeżeli nigdy jej nie stosowałaś to schudniesz podwójnie, tylko jest jedno ale, szybko chudniesz, a potem trzeba bardzo uważać, łatwo o jojo.... dlatego się waham, tyle, ze za dwa tygodnie mam wizytę dawno nie widzianych znajomych i wolałąbym, alby ujrzeli mnie w mniejszym rozmiarze :-) Dieta kopenhaska Szczegółowy plan posiłków DZIEŃ 1 i 8 Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru Obiad: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak 100g, 1 pomidor Kolacja:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g DZIEŃ 2 i 9 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Obiad:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g Kolacja:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 3 i 10 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka z razowego pieczywa Obiad: gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor Kolacja:1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną 150g DZIEŃ 4 i 11 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Obiad: tarta marchewka 150g, jajko na twardo, twarożek naturalny 100g Kolacja: sałatka owocowa 100g, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 5 i 12 Śniadanie: duża tarta marchew z cytryną Obiad: duża chuda ryba Kolacja:1 befsztyk, sałata i brokuły 200g DZIEŃ 6 i 13 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru Obiad: kurczak gotowany 150g, sałata z olejem i cytryną 150g Kolacja: 2 jajka na twardo, duża marchewka DZIEŃ 7 Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru Obiad: kawałek chudego grilowanego mięsa 150g Kolacja: NIC

ja stosowałam dwa razy, zawsze jeadłam wiecej niż te tutaj liczby w gramach wskazują, a i tak chudłam

Gość rybcia38
jest ekstra tylko jedno ale-ja nie jadam miesa,a przynajmniej tutaj w Niemczech.Jestem tu dwa i pol roku i moze trzy razy zjadlam"ichnie"mieso.A tu befsztyk!Co moge w zastepstwie?

oj, chyba nie ma zamiennika mięsa.... przynajmniej nic mi nie wiadomo

Gość sparkie
Rybcia: te 4 kg to zawsze najtrudniej zgubic. Tym, bardziej, ze czesto, skubane, sie w dziwnych miejscach lokuja, wiem cos o tym;) Georgina: mi nigdy kopenhaska nie wychodzila, wytrzymalam 3 dni, doszlam do stanu, w ktorym trzesly mi sie rece, oblewaly mnie zimne poty i nie bylam w stanie nawet pojsc po gazete do ruchu... Klasyczne obiawy niedocukrzenia, choc wyniki badan mam w normie. No i perspektywa jojo..

Mialo byc \'objawy\', oczywiscie. W kazdym razie, ja zaczynam jutro tydzien od dnia na płynach:) Musze sie pozbyc, przynajmniej w czesci, \'zapasow\' nagromadzonych przez weekend;)

Ja po rozważeniu za i przeciw też się nie piszę na kopenhaską, mam teraz za dużo na głowie, poza tym to jednak trzeba ciągle myśleć, czy na dany dzień są wszystkie rzeczy w lodówce itd. wypróbuję tę dietę jajeczno-mięsno-warzywną

hej dziewczyny. Ten topic spadł mi z nieba:) Własnie od jutra tez planuje sie odchudzać. Pierw robie sobie dwa dni oczyszczania organizmu,a potem bede stosować swoją własną dietke. Czyli bede jeść co zdrowe i od czego napewno nie przytyje;) ogranicze też weglowodany w postaci chleba,lodów itp. Do zrzucenia mam jakies 5-6 kg,ale nie pogardze tymi 7;) w sierpniu jade na wczasy i jak raz sie przyda:)

moge gównie jedzenie to bedą tak: piersi z kurczaka,ryby,owoce,warzywa,jogurty naturalne z otrebami( sam jogurt mi nie podchodzi) jajka w kazdej postaci, orzechy włoskie, serki wiejskie, jakaś kapusta gotowana na kostce rosołowej(pycha) od czasu do czasu może chleb razowy. Bede korzystac troche z zasad Soutch beach i montignac. Powodzenia wam zycze i wytrwałości:) no i sobie tez:P

Gość rybcia38
A ja bede improwizowac.Zamiast miesa bede jesc kotlety sojowe.Tylko wypowiedz sparkie mnie zaniepokola-te trzesace sie rece i zimne poty.....Acha,odchudzamy sie od jutra?Bo ja wlasnie pochlonelam pol paczki gofrow z dzemikiem...Nie moge sie opanowac...Wytrwalosci!gzie jestes?

Rybcia: Wydaje mi sie, ze musisz wyprobowac to na sobie; w moim menu zawsze bylo duzo weglowodanow (ale raczej zdrowe kasze, pieczywo etc), moze dlatego, ze nie lubie i raczej nie jem miesa. Byc moze organizm moj wtedy, na kopenhaskiej, sie zbuntowal bardzo... Inna rzecz: schudlam swojego czasu te przeklete:) 3 kg jedzac po prostu \'zdrowo\' - nawet sie czasami zdrowo obzerajac;) Tyle, ze pozniej zaczelam pracowac... I poszlo w gore;) Teraz tez zamierzam w ten sposob:)

Super ja tez sie dolaczam:))) Rowniez planowalam zaczac diete pod 2.07 i chce zgubic jakies 9 kg ktore ostatnio niestety sie pojawily:) Stwierdzilam ze skoro nie mam za bardzo mozliwosci w tym roku wyjechania na wakacje to zrobie sobie w domu takie mini wczasy odchudzajace. Wloze w to troche pieniedzy, ale skoro nie wydaje na zadne wczasy to chyba mozna zaszalec:) I to jeszcze dla pieknej sylwetki. Moj plan: dieta 1000 kcal FisioDiur - oczyszczenie organizmu i drenaz Chrom Blonnik Clarinol CLA Z kosmetykow kupilam zestaw Mary Kay - ale to juz jakis czas temu. Uzywam go i jestem zachwycona efektami. 3 razy w tyg. peeling kawowy I cos co znalazlam na kafeterii tj. \"mumifikowanie\" - krem+olejki: cynamonowy, koper wloski, lawenda, cynamon i grapefruit - gruba warstwa na cialko, folia i pod koldre na godzine. Wszystko juz kupione i przygotowane czeka na godzine zero:) A no i oczywiscie aktywnosc fizyczna. Siedze w domu, nie pracuje wiec poswiece ten czas dla swojego cialka:) Rozpisalam sie ale moze ktorejs z was cos z tego pomoze. Trzymam kciuki

Odchudzanie rozpcczęte :-) Drobimka, dobry plan, też bym chętnie w ten sposób się zajęła sobą, ale czsu brak :-O jednak olejki mam zamiar wypróbować, tyle, ze jesienią, bo teraz nie wytrzymam pod kołdrą a gdzie można kupić te olejki?

Ja odchudzam sie juz dlugooo....ale przynajmniej nie przytylam :) Jednak ostatnio mam motywacje silniejsza niz kiedykolwiek, wiec jestem tu z Wami :) Dieta MZ, chleb tylko ciemny i nie codziennie, duzo warzyw, zielona i czerwona herbata, slodyczy za bardzo nie lubie, wiec nie problem no i takie tam, kazdy wie, zdrowe odzywianie :) cwicze callanetics i dzis kupuje skakanke tak wychwalana pod niebiosa :) W sierpniu mam dlugi urlop, planuje zrzucic 5-6kg.

Dobra, uaktualnilam stopke :p Dodam jeszcze, ze nienawidze swojego cellulitu, wiec nawet jak tyle nie schudne, a chociaz troche on zniknie to bede calkiem zadowolona.

Gość rybcia38
Godzina zero nadeszla!Wlasnie pije kawe,Moja waga dzisiaj rano-56,4kg.Zaraz musze wyskoczyc do sklepu po pare drobiazgow.Wiecie co?ja chyba jestem za stara tutaj!Nie nadazam!Te wszystkie nowosci kosmetyczne-ja sie na tym nie znam.Nie mam tez corki ktora wprowadzila by mnie w swiat nowosci kosmetycznych....Oj,ja biedna...

Drobinka85- czy moglabys podac dla nas wszystkich przepis na mumifikowanie?co?jak i w jakiej ilosci?i gdzie zdobylas olejki? ja narazie jako bierny obserwato:)koncze diete nielaczenia , jeden dzien przerwki:) i dalej sie odchudzam!

trzymam kciuki za dziewczyny na kopnhaskiej:)sama przeszlam ponad dwa lata temu, prawie trzy, efekt byl niesamowity..ale podchodzilam ze trzy razy do niej z powodu odczuc\"ubocznych\".

Gość *w*w*
a ja moge dolaczyc do was mam 170cm i 60 kg

No to pierwszy dzien sie zaczal:) U mnie pelna mobilizacja i mnostwo dobrych checi - jak to pierwszego dnia zazwyczaj bywa:) Zobaczymy co bedzie dalej A to przepis na \"mumifikowanie\", ktory ja stosuje juz od tygodnia i naprawde widac rezultaty ja kupilam jakis tani balsam do ciala nawet nie wiem jakiej firmy ale to niejst takie istotne bo to jest tylko baza. olejki: -lawenda -grejpfrut -cynamon -rozmaryn -koper wloski Na opakowanie 250 ml dalam na oko po 50 kropelek kazdego olejku. Dla dziewczyn ktore maja kruche naczynka radze dodac troche mniej olejku cynamonowego bo ma silne wlasciwosci rozgrzewajace. Mieszamy porzadnie i smarujemy grubsza warstwa uda, pupe i brzuch a potem owijamy sie folia, ja na folie zakladam grube rajstopy, spodnie dresowe i wskakuje na godzine pod koldre. Folie kupilam w sklepie budowlanym Leroy Merlin i naprawde swietnie sie sprawdza a przy okazji jest jej duzo i jest naprawde tania. Reszte kremu trzymamy w lodowce. I tyle wlasciwie:) Przed mumifikowaniem dla lepszych efektow mozna zrobic sobie peeling. Aha a olejki kupilam w drogerii Natura bo akurat u mnie na osiedlu byl pelny wybor. Wazne jest zeby to nie byly jakies kompozycje zapachowe tylko naturalne olejki. Czasami widzialam tez takie olejki w sklepach ziolowych, ze zdrowa zywnoscia i w kwiaciarniach. Mozna tez popytac w aptekach. Ja zaplacilam za kazdy z olejkow 6-7 zl. A na ten jeden krem poszla niecala polowa buteleczki, wiec to nie jest taka roga zabawa:) Trzymajmy sie!!!

Gość rybcia38
Po raz pierwszy w zyciu dobrowolnie zjadlam szpinak!Troche ruchu-przelecialam na kolanach z mokra szmata caly dom od gory do dolu.Wyczyscilam caly dom ze slodyczy - dzieci sasiadow byly zachwycone!W sklepie szerokim lukiem ominelam polki ze slodyczami.Trzymym sie!

Rybcia no to gratuluje:) Jak bylam mala to bym zycie za takiego sasiada oddala;P Mojemu domowi tez by sie przydalo generalne sprzatanie ale jakos sie nie moge za to zabrac wiec na razie skikam sobie przy aerobiku przed telewizorem:)

Drobinka, dzięki za przepis, muszę wypróbować. Tylko z folią problem, bo u nas nie ma tego sklepu. Kupię taką spożywczą, może będzie ok. A te olejki to możliwe, że w jakimś sklepie internetowym da się zamówić. Mi na razie odchudzanie idzie średnio, mam za dużo pomysłów na to co bym zjadła. Dlatego od jutra też kopenhaska. Bo inaczej chyba nigdy nie zacznę. Po tych trzynastu dniach będę się pilnować, bo naprawdę ciężko już wymyślać co na siebie włożyć. Wszystko ciasne :-O

Gość rybcia38
Drobinka dzieki za przepis-jutro jade na zakupy szukac tych olejkow,jak nie znajde tu to w przyszlym miesiacu jade na tydzien do Polski to kupie.Acha,wczoraj wieczorem zapowiedzialam mojemu,ze od dzisiaj sie odchudzam.Uslyszalam"znowu? Lepiej nie pal tyle to ci lepiej na zdrowie wyjdzie."Palenia nie rzuce i tym razem schudne te 4kg.Udowodnie mu!!

Cześć:) Dzisjaj miałam jeśc same warzywa i owoce... dla oczyszczenia ale nie poszło... Dlatego zaczynam od teraz. Własnie pije kawe z mleczkiem-ale ją zaliczam do plynów. Od tego monentu już dzisjaj nic nie jem a od jutra lece warzywnie owocowo. Chciala bym tak wytrwać chociaż do piatku. Dzisjaj dostałam okres a wiadomo wtedy w organizmie ponoć sie zatrzymuje woda,a czytałam że ogórki dobrze odwadnjaja-dlatego jutro dzień ogórkowy:) Myslałam,że duzo przytyłam ale wczoraj sie mierzyłam i tylko w pupie jakieś 2 cm... a tak ogólnie to wszystko bez zmian. W udzie mam 52 cm w najszerszym miejscu. Tak sie zastanawiam ile powinnam tam mieć przy wzroscie 161? Czyli tak zalezy mi na: zmniejszeniu tyłka!(czyt.bioder,bo na pupie sie chyba je mierzy?) zmniejszeniu tkanki tłuszczowej na udach,brzuchu no i z rąk by mogło troche zejśc:) PS. poprzez jedzenie warzyw i owoców(ale głównie warzyw) chcem troche oczyscic organizm i skurczyć zoładek(bo ten potrafi naprawde dużo pomieśćić:) ) hehe;) a od soboty,przejde chyba na Diete SOutch beach.... wtedy bede miała już pieniadze i bez problemu bede mogła sobie kupować potrzebne jedzenie. a Wy testowałyscie już diete,SOutch beach? bo mi sie udało już kiedyś być na niej 12 dni! taki eksperyment no i efekty były zadziwiające.tłuszczyk na brzuchu niknął w oczach no i pod pupą fajnie leciało.