Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdwdwe

Czy to fakt czy mit?, ze kobieta z wiekiem tyje..prosze o uzasadnienie

Polecane posty

Gość wdwdwe

bo ciagle,słysze, ze na straosc kazdy tyleja mam 30 lat, a wcale nie tyje...mowi sie, ze hormony itd,u mnie rodzinie wszyscy sa grubsi ode mnie, a ja jednak mam szczupła sylwetke!!JAK TO JEST.. złosliwi mowia , mi, ze chyba na cos choruje, skoro jeszcze nie przytyłam!!JAK TO Z TA WAGA JEST??fakktycznie z wiekiem, sie tyle, czy to mit..bo po prostu wiecej sie żre i mniej ruchu jest

Gość wdwdwe
jest tu jakis lekarz, albo dietetyk, ktory sie znam i mi odpowie???

Gość wdwdwe
czy wy tez tak macie??

Gość a od czego sa fuchy
Po 30 latach spada metabolizm i kazdy,bez wzgledu na płec jezeli nie przestrzega diety lub nadmiernie spozywa jedzenie zwieksza swoja wagę.

Gość Zieelona
Ja powiem tak, faktycznie w zyciu kobiety sa okresy kiedy zmienia sie maetabolizm, pierwsza pulapka to okres dojrzewania, kiedy szaleja nam hormony i zaczynamy sie zaokraglac, na pewo wplyw na figure kobiety ma ciaza jak rowniez okres menopauzy ale pindolenie o tyciu z wiekiem mozna miedzy bajki wlozyc... po prostu mniej aktywnosci fizycznej, siedzenia przed tv i wcinania robia swoje. Ja zblizam sie do 30 i powiem Ci ,ze jestem szczupla jak nigdy dotad choc nie odmawiam sobie niczego natomiast mam duzo ruchu.

Gość czekoladka00
Jezeli przez cale zycie jadlabys taka sama ilosc kcal, to w pewnym momencie powoli przybieralabys na wadze. Oczywiscie to proces powolny, ktorego nie widac z miesiaca na miesiac. Z wiekiem po prostu zmniejsza sie metabolizm.

Gość czekoladka00
Poza tym 30lat to nie wiek ,w ktorym czlowiek zaczyna sie starzec, bez przesady.

Gość dewwede
dokładnie masz tylko 30 lat

Gość nie ma na to reguły
moja mama ma 50 lat i cały czas waży tak samo jak 30 lat temu - 57kg przy wzroście 172cm i je bez umiaru:D ja mam juz prawie 3 dyszki i też cały czas ważę tak samo - 51kg przy 169cm wzrostu więc chyba raczej na to nie ma reguły:)