Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia70

rodzina wielodzietna

Polecane posty

Pragne nawiązać na forum konakt z rodzinami wielodzietnymi ,mamy pięcioro dzieci.

Gość AgA Aga
Lekko pewnie nie masz, ale na pewno momentami wesoło. Skąd jesteś miastowa mamo?

Gość corka
hej ja jestem z rodziny wielodzietnej ;) mam 4 rodzeństwa uwielbiam święta i inne rodzinne dni jest cudownie nie wyobrażam sobie jakby to bylo gdybym byla jedynaczką:)

Teraz nie jest tak żle .Dzieciaki sa w wieku 18,14,13,11,7 lat.Taka ilość to nasz świadomy wybór ,stać nas na nie i mamy dobre warunki mieszkaniowe(własny dom).Denerwuje mnie tylko że niektórzy słyszac ile mam dzieci z góry zakładają że jesteśmy nieodpowiedzialni , a nawet patologiczni . A my nie pijemy nie palimy .Dzieciaki chodza na prywatne lekcje angielskiego i dobrze sie uczą .Znam rodziny z 1 dzieckiem , które utrzymuje opieka społeczna , a my nigdy sie do niej nie zwraczliśmy Jestem z okolic Włocławka Pozdrawiam

Gość alabaster_ala
och wogóle się nie przejmuj, ja mam 3 braci i też jestem z tego powodu szczęśliwa. planuję 4 (1 już w drodze) i też na mnie patrzą jak na kosmitę- ale to ci co są jedynakami lub mają 1 góra 2 dzieci. nie przejmuj się, piszesz że macie własny domek, ja wychowałam się w 3 pokoleniowej rodzinie w mieszkaniu 3 pokojowycm mieszkało nas 9 (rodzice, nas czworo, babcia i dziadek oraz dziadek ze strony mamy) a mimo to mam przepiękne wspomnienia z dzieciństwa i wspaniały kontakt z rodzeństwem i rodzicami. cała rodzina zarówno ze strony mamy jak i taty zazdrości rodzicom nas, może przez to że nas tylu było na tak małej powierzchni nauczyliśmy się szacunku, który owocuje do dziś, a którego w niektórych rodzinach po prostu brak. ostatnio, kiedy wydarzyła się u nas w domu tragedia, byłam szczęśliwa, ze mogę liczyć na moich braci. w szpitalu ciągle się wymienialiśmy na dyżurach przy tacie. a pomyśl teraz o jedynaku, który zostaje sam. bardzo się cieszę, że zdecydowaliście się na 5! gratuluję. P.S. z moich rodziców śmiano się często w bardzo okrutny sposób, ale myślę, że to tylko ludzka zawiść i zazdrość. mieć tyle pociech! nie każdemu Pan Bóg tak błogosławi. pozdrawiam