Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawrót głowy murowany

Jaki rozmiar pieluch dla noworodka

Polecane posty

Szykuję się na zakup większej ilości pieluch dla noworodka. Nie znam sie zupelnie na tym :-0 - widzialam, że juz pelno bylo topikow na ten temat, ale we wszystkich zdania są podzielone i wiem tyle samo co przed czytaniem tego wszystkiego. Interesuje mnie najbardziej jaka jest różnica między Newborn 1 i Newborn 2. Na tych pierwszych jest napisane, że są dla dzieci od 2 do 5kg. Te drugie są dla dzieci od 3 do 6 kilo. :( Czyli i jedne i drugie dla noworodków. Jakie kupić? Za małe - wiadomo - nie nadadzą się dla dziecka. A znowu za duży rozmiar grozi tym, że będą chyba za luźne i wszystko bedzie wyciekać - chyba że sie mylę. :( Jaki rozmiar więc na początek i na jak dlugo ma on szanse starczyć.

Gość lepiej..

Gość lepiej..
kup ten wiekszy rozmiar :) a napewno sie nie zmarnuje :) a jeżeli dzidzia urodzi sie barzo mała...to zawsze ta jedna paczke bedziesz mogła dokupic potem ;)

Gość poolaa
ja na poczatek kupila 1 paczke newborn1. pozniej kupowalam 2. lepiej nie kupuj za duzo bo nie wiesz jakie duze dziecko sie urodzi

Gość poolaa
a roznica miedzy 1 i 2 tylko9 w rozmiarze

a czy ta roznica miedzy 1 a 2 jest naprawde duza? zauwazalna?

Gość nie ma duzej roznicy
ale lepiej by bylo zebys nie robila zbyt duzych zapasow, dopiero jak dziecko sie urodzi stwierdzisz jakie beda odpowiednie, dlatego rowniez, ze dzieci maja czasem alergie na pieluchy, kup jedna wieksza paczke, a potem dokupisz byle nie Pampers new born zolte opakowanie, najgorsze pieluchy na swiecie.

Gość 1256
wlasnie te sa beznadziejne. lepiej kupic w zielonym opakowaniu

ale czym sie roznią te od tamtych? czemu są beznadziejne? :(

Gość aulineczka 12
kup te 3-6 ;)

kupilam jednak te z tej aukcji, ale chyba dopiero w praniu wyjdzie, czy są dobre :-0

Gość 1256
po prostu sa dziadowskie, wszystko z nich wylatuje, strasznie sie krystalizuja i nie slyszalam zeby kto kolwiek je zachwalal, ale mozesz sprawdzic, moze akurat Tobie sie spodobaja ;) naprawde te w zielonym opakowaniu sa duzo lepsze.

Gość 1256
ech... i po co te rady

wlasnie chodzi o to, że rady są rozne, na roznych topikach, na roznych forach :( Zdania są podzielone i nie wiadomo co tak naprawde jest dobre :( dla jednych to, dla innych tamto.... i co zrobic :-0

faktem jest,ze te pieluchy o ktorych mowa sa do bani :( powodzenia

Gość kasiorek26
podnosze , mam ten sam problem jaki kupic rozmiar? Polecacie cos?

Gość ja kupilam huggisy 3-6
i dobrze zrobilam dzidzia urodzila sie z waga 3700 . byc moze te 2-5 byly by tez dobre . takie male dziecko lezy w miejscu i na pewno troche wieksza pielucha nie bedzie mu przeszkadzac .

Gość ja kupilam huggisy 3-6
zreszta mozes z kupic mala paczke np. huggisow 2-5 kg i duza 3-6 kg jesli te male beda dobre to najwyzej dokupisz duza paczke a te 3-6 kg bedziesz miala na pozniej

Różnica pomiędzy 1 i 2 jest zasadnicza. Newborn (1) są dla noworodków, czyli maleństw, które dopiero co się urodziły i są jeszcze szczuplutkie, a Mini(2) dla niemowląt, czyli dzieciaczków które troszke przytyły i nabrały delikatnie masy:) mają grubsze nóżki Newbrony Belli są szczególnie dobre dla noworodków bo mają wycięcie na pępuszek i wtedy ładnie się goi i nie podrażnia skóry dziecka, ładnie wchłaniają luźne kupki. Np. po Huggiesach moja Mała miała całe śpioszki brudne bo bokami wylatywało Ja stosowałam dla mojej małej Julki Newborny belli HAPPY. Bardzo dobre pieluszki:)

Gość lepiej kup rozmiar 2,
chyba, że dziecko będzie wcześniakiem, wtedy 1

Gość lepiej kup rozmiar 2,
moje dziecko ważyło 3450 g w chwili urodzenia i używałam od razu Pampers 2 i idealnie pasowały

Gość gryczka
Synek ważył 3200g, zużyliśmy tylko jedną paczkę 1, a potem już z 2 lecieliśmy i wszystko było OK. Nie warto kupować dużo 1, bo noworodek BARDZO szybko rośnie.

Gość gryczka
A mnie Pampersy nie podeszły za bardzo, za to sprawdziły się Babydreamy z Rossmana. Lubię też Huggiesy. Ale to trzeba samemu popróbować, bo każdy na co innego zwraca uwagę.

ja kupiłam 1 ,ale w szpitalu zamieniłam sie z pewną mamą która miała bliźniaki,a przez pomyłkę kupiła 2 i były na mojego syna ok (4200g)

Gość gość
moja corka urodzila sie z waga 3100; teraz ma 5 tygodni i wazy ponad 4kg. caly ten czas nosila rozmiar 1 i nigdy nie bylo przypadku by przecieklo czy cos w tym stylu. dzis po raz pierwszy zalozylam jej rozmiar 2 i sie zastanawiam czy nie sa za duze (dlatego dotarlam do tego watku). sa duzo wieksze niz 1. argumentem za przejsciem na 2 bylo dla mnie to ze na nozkach ostatnio zaczely powstawac odcisniecia od 1. chlonnosc pieluszki czy tez obwod brzuszka byly caly czas ok!