Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dolly22

ZAPARCIA! ogromnie zle samopoczucie

Polecane posty

Gość dolly22

dziewczyny, prosze podajcie mi tabletki(nie herbatki)bez recepty na przeczyszczenie!skuteczne oczywiscie! nie bylam w toalecie od kilku dni! wybieram sie do apteki i chce sie w koncu wyproznic! czy Bisacodyl jest na recepte?

O jeny... Ja Ci radzę- nie bierz żadnych tabletek, bo w końcu w ogóle przestaniesz srać, dziewczyno.:( Jedyną metodą na dobre sranie jest regularne i zdrowe odżywianie się, nez słodyczy w nadmiarze, chipsów, białego pieczywa. Jedz dużo orzechów, albo np. jogurty z dosypanym musli, tylko takim z prawdziwego zdarzenia;), owoców, z pestkami, wszystkie owoce ze skórą a chleb tylko pełnoziarnisty. I chodź spać już głodna, tak żebyś zdążyła wszystko strawić. A rano się napij na czczo np. kawy i tyle. I nie jedz nic dopóki się nie załatwisz. Jeżeli będziesz brała tabletki, to będzie tylko gorzej, tak samo z herbatkami. Zresztą juz je pewnie piłaś...

Cierpię na zaparcia od wielu lat. Na początku herbatki, nic nie warte. Później alax ale nie polecam przyzwyczaja sie organizm. Spróbuj herbatki, ciężko dostępna OXYHERBA lub czopków glicerynowych..

Gość sweet_19
ja Ci radze nie brac srodkow na przeczyszczenie bo to sie zle skonczy Sama kiedys mialam zaparcia ale pomoglo mi systematyczne picie siemienia lnianego ! na pewno i tobie pomoze. Zacznij pic od dzis!!!buziaki :)

W ogóle, to masz 22 lata... Nie wiem, czy wiesz, ale z wiekiem, wraz ze zmianami hormonalnymi człowiekowi coraz trudniej się załatwić, bo inaczej pracuje zazwyczaj układ pokarmowy po tych 50 czy 70 latach życia... Nie wiem, czy całe życie pociągniesz na tych tabletkach:(

Gość dolly22
dzieki, kurcze tylko wlasnie ja sie zdrowo odzywiam a tak raz na 2 tygodnie to tabletke na przeczyszczenie mozna wziac, mysle................?

Gość dolly22
up! i co dziewczyny co z tymi srodkami przeczyszczającymi??

Gość dolly22
bisacodyl jest na recepte czy nie??nie wiecie?

Gość odradzam
bisacodyl jest bardzo drażniący, kiedys był na receptę

Gość odradzam
a teraz nie mam pojęcia, ale pewnie też

Gość dolly22
aaaha, a znasz inny srodek nie na recepte?

Gość dolly22
?

Gość len tylko len
polecam len mielony łyżeczka do filiżanki zalać gorącą wodą parzyć przez 30 minut i potem wypić, codziennie wieczorem po 3 dniach latasz do kibelka co rano jak w zegarku

Gość na mnie już nic nie działa
a ostatnio połknęłam siemie lniane i zadziałało!!! weż połknij (nie gryż) siemię lniane - 2 łyżki i popij jak największą ilością wody. ja popiłam pół litrem. na efekt czekałam około 6 godzin.

na śniadanie jogurt lub maślanka+3 łyżki otrąb, napewno poskutkuje, i siemie lniane.. Też odradzam stanowczo tabletki i herbatki.

Gość albo zrób tak na czczo
zjedz z 5 łyżek musli i ze 2 łyżki otrąb i 1 łyżkę siemienia. siemienia też nie gryź. popij 2 szklankami wody (albo i więcej) i kawą. efekt natychmiastowy.

Gość malawka
macie jeszcze jakieś sposoby... juz nie wyrabiam

Gość dżost dens
popieram - len mielony (ja pije jadne lyzeczke zalana pol szkl. wody) rano na czczo, najlepiej pol godziny - godziny przed sniadaniem i wieczorem przed snem. J cierpie na zaparcie juz dobre pol roku i zadne sliwki, maslanki i inne otręby nie pomagaly. trzy dni na lnie i już sie ruszylo. nie żeby zaraz rewolucja, ale coś tam poszlu :)

Gość malawka
ja nie jestem w stanie przełknąc tej papki z lnu... biorę to do ust i mam odruch wymiotny :O

Gość hjuiol
Kup sobie śliwki suszone, wieczorem zalej je gorącą gotowaną wodą i niech tak stoją przez całą noc a rano na czczo wypij wodę w której się moczyły a śliwki zjedz albo pokrój i wrzuć do jogurtu naturalnego, dodaj ze 2 łyżeczki otrąb i płatki owsiane. Na mnie to działa, czasem jem je z jogurtem, czasem z mlekiem albo kefirem albo jogurtem activia a do tego piję kawę i po jakiejś godzinie jest efekt.

Gość malawka
hjuiol wypróbuje na pewno! dzieki! ;)