Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady mi mi

DOKUMENTY DO SLUBU KONKORDATOWEGO!!!?????

Polecane posty

Gość lady mi mi

dziewczny juz sie pogubilam jak to jest z tym slubem konkordatowym... co mamy dostarczyc ksiedzu z urzedu??? doczytalam- "Z odpisami aktu urodzenia i dowodami osobistymi wybieramy się do kierownika USC..." a skad wziasc te odpisy???? i potem dopiero mamy wziasc jakies dokumentyz urzedu?? kurcze wytlumaczcie;/

odpis można wziąć też w urzędzie stanu cywilnego, to minutowa sprawa tylko kosztuje 20 zł, chodzi o odpis skrócony aktu urodzenia ale zapytaj rodziców i poszukaj w dokumentach, może taki posiadasz. A potem do usc.

Wymagane dokumenty podczas ślubu konkordatowego: Dokumenty wymagane w Urzędzie Stanu Cywilnego: Panna/Kawaler - odpis skrócony aktu urodzenia - dowód osobisty do wglądu Dokumenty wymagane w parafii: - dowód osobisty - świadectwo chrztu oraz świadectwo bierzmowania narzeczonych, które pobiera się z parafii, w której zostało się ochrzczonym - zaświadczenie z USC o braku okoliczności wykluczających zawarcie związku małżeńskiego (w trzech egzemplarzach) - zaświadczenie o ukończeniu nauk przedmałżeńskich przez narzeczonych i odbycia spotkań w poradni rodzinnej - zaświadczenie o wygłoszeniu/wywieszeniu zapowiedzi w parafiach narzeczonych. Dokument o zapowiedziach wystawia parafia Panny Młodej. Pan młody zanosi formularz zapowiedzi do swojej parafii, który po 4 tygodniach, z odpowiednimi pieczęciami i podpisami odnosi do parafii narzeczonej. - zaświadczenia o odbyciu przez narzeczonych dwóch spowiedzi Pozdrawiam :)

Gość lady mi mi
dzieki! a to wszysttko jedego dnia sie zalatwia???

Gość lady mi mi
sluchaj ja wiem ktore dokumenty trzeba doniesc chodzi mi tylko o urzad stanu c. czy tam wystarczy raz pojechac i sie zalatwi?czy trzeba na jakies dokumenty czekac!??

Gość w usc to
czeka sie od 2-4 tygodni..a dokument jest wazdny TYLKO 3 miechy przedslubem. wiec policz i dopiero idz po dokumenty. ja ide po 13 tym po dokumenty dopiero.

2-4 tygodnie? Chyba żartujesz. Ja dostałam dokumenty niemal od ręki - na skrócony odpis aktu urodzenia czekałam 20 minut a na inne dokumenty 2-3 h.

Gość 20 mg
Boże, gdzie tak długo wydają papierki - 2-4 tygodnie ??? To kwestia maksymalnie kilku dni. Ja dostaąłm od ręki.

Gość
ja też dostalam zarówno skrócony akt urodzenia, jak i zaświadczenie, ze nie zachodza okoliczności uniemożliwiajace zawarcie małżeństw od ręki!

Gość lady mi mi
uff bo sie przerazilam slub mam pod koniec sierpnia! dlatego musze szybko zalatwic!

Gość lady mi mi
czy jade razem z przyszlym mezem? czy kazdy do swojego urzedu???jak to jest? bo mi ksiadz mowil ze mamy jechac razem do jednego..

Gość vipera FOR YOU
chyba do jednego

Gość lady mi mi
upup

Gość _Garbata
Ja własnie niedawno to zalatwialam. Kazde z narzeczonych w swoim miejscu urodzenia wyciaga z USC skrocony akt urodzenia , który kosztuje 22 zł ( Musi byc wyciagniety najwczesniej 3 miesiace przed slubem). Potem z tymi aktami musicie jechac do USC ,w miejscu gdzie bedzie slub (w moim przypadku u mnie slub wiec do mojego urzedu przyjechalismy) Tam wypisuja 3 zaswiadczenia o braku przeciwskazan do zawarcia zwiazku przedmalzenskiego.Placi sie za to 84zł. No i z tymi zaswiadczeniami i innymi papierami do księdza.