Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam sie zupełnie help

na co zwrócic uwage przy wyborze funduszu emerytalnego

Polecane posty

przyszło do mnie pismo z zusu ze mam sie zapisac do funduszu emerytalnego, do 10 lipca a jak nie to oni mnie sami losowo zapisza do jakiegos. akurat w tym czasie zadzwoniła do mnie Pani z commercial union ( nie wiem czy dobrze napisałam) i umówiłam się z nia na czwartek. ale wogole nie wiem o co chodzi z tym funduszem emerytalnym! taki ze mnie laik;/ czy ktos doradzi i wytłumaczy?

Gość ALE JAJJAAA
ALE JAJA DO MNIE TEZ PRZYSZLO T OSAMIUTENKO PISMO..

Gość doraan
DO "nie znam sie zupełnie help " A CZYTY PRACOWAŁAS ALBO PRACUJESZ JUZ GDZIEŚ ?ILE MASZ LAT?

Gość doraan
do mnie tez to przyszlo wczoraj i nie wiem tak samo o co chodzi.czy do kazdego to rozsyłają ??

Gość doraan
o co w tym chodzi to nie mam pojęcia tak samo:(kurde ale jaja ..kto mi to wutłumaczy to go uzłoce.

Gość ale czego Wy nie rozumiecie
musicie sobie wybrać swój fundusz, bo inaczej ktos to zrobi za Was i niekoniecznie dobrze traficie ;)

Gość doraan
ale czemu mamy sobie go wybrać??kurde i jak ..??

Gość niełamcie sie laskii
ja tez nie wiem o co biega.to ptrzychodzi chyba kazdemu z nas wiec kazdy powinien wiedziec.

Nie przychodzi każdemu z nas, bo niektórzy samodzielnie wybrali sobie fundusz i się zapisali :p

ja tez nie wiem o co biega.to ptrzychodzi chyba kazdemu z nas wiec kazdy powinien wiedziec.

ale ci co nie pracowali nigdy też maja ten fundusz wybrać?

tak.

Gość fundusz
a który waszym zdaniem jest najlepszy??

dopiero teraz mogłam odpisac.. tak pracuję, mam 23 lata. pytałam teraz wśród znajomych większośc zapisana jest do ING NN, ale i tak nie umieli mi wytłumaczyc po co i dlaczego?:o dlatego zapisze sie do tego CU, widziałam na tej liście( http://www.money.pl/emerytury/porownanie/# ), ze jest na 1-ym miejscu więc coś to chyba musi znaczyc?:P zreszto zobacze co mi tam powiedzą? acha pytanie? czy kazdy dostaje takie "skierowanie"że musi się zapisac? czy tylko Ci którzy pracuja na umowe o prace? lub maja okreslony wiek? czy jak to działa? widze ze jest wiecej ludzi nie znających sie na tym :) pozdrawiam?

Gość funduszowa
1. skad jestescie ??? 2. do funduszu musi sie zapisac kazdy, poniewaz to sa niejako pieniadze na wasza emeryture. jezeli pracujecie, to pracodawca placi wam zus, a zus ma obowiazek przekazywac czesc skladki do funduszy emerytalnych. i na emeryturze bedziecie otrzymywac kase łacznie z zusu i ofe. Tak wiec warto wybrac najlepszy, taki ktory najlepiej zarabia a jednoczesnie jest b. bezpieczny. i tak funduszem jest wlasnie CU :))))