Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

PODAWANIE LAKCIDU...

Polecane posty

Gość mkk

LEKARKA KAZALA MI PODAWAC PO JEDNEJ KROPLE LAKCIDU,,,MOJA MALA MA 5 MIES...I NIE WIEM CZY JAK ROZROBIE TA AMPULKE, TO WTEDY MAM Z TEGO 1 KROPLE WZIAC,,,??/I CZY PODAWAC TEN LAKCID DO MLEKA????

Gość alelellelellel
czy dziecko bieże antybiotyk??

Gość mkk
NIE BIERZE,,PO PROSTU ROBI ZIELONE KUPKI I AKZALA TO PRZYJMOWAC..

Gość aniastellaa
ja dawałam mojemu małemu lactacid jak miał kolki

Rozpuść ten lakcid (ja mam specjalną strzykawkę z igła łatwiej wyssać ten płyn z ampułki) i pamiętaj żeby Lakcid rozrobiony stał przynajmniej 30 minut zanim go podasz bo sie te całe bakterie nie zdążą rozpuścić. Ale nie czaje czemu po jednej kropli :O

Gość kup to polecam
najlepiej by po rozrobieniu postał ok 2 godzin,potem aplikowac maluszkowi

Gość kup to polecam
dodam,ze zadziwia mnie dawka -1 kropla ???? Czy na pewno zlecał go lekarz pediatra czy może jakiś znachor ?????

Gość a mnie nie dziwi
widocznie dla tak maleńkiego dziecka które nie ma biegunki tylko stolec w niewłaściwym kolorze ta dawka jest akurat stosowna. Całą ampułkę może wziąć dorosły człowiek a nie takie maleństwo. Przecież nie chodzi o to, żeby zatwardzenia jeszcze dostalo

moj syn dostawal lakcid jak mial 2 mc. dostawal 1 ampulke dziennie

a moze 1 ampułke??? w koncu na ulotce pisze ze mozna 3-4 dawac -wiec ze wzgledu na to ze to malenstwo to 1 ampulke dobowo a nie krople

Gość skoncz choćby medycynę
podaje się całą ampułkę nawet mniejszym dzieciom,nie truj proszę

hanus dzieki za info ze to ma \"postać troche\"zanim sie poda moja lekarka to w ogole nie mowi ze przy antybiotyku trzeba to podac i naprawde dowiedziaąłm sie tylko i wyłacznie z forum o tym,wrrrrrr

Jeszcze jedno... Jeśli maluch bierze antybiotyk, to Lakcid i inne preparaty z zawartością bakterii kwasu mlekowego konieczne jest podanie go w minimum 2 godziny po antybiotyku. Jeśli zrobi się to od razu, to nie ma to sensu, bo i te nowe bakterie zostaną zniszczone. Lekarka pewnie rąbnęła się w ilości leku - zawsze podaje się jedną ampułkę lakcidu... :D

Gość podobno.........
lakcid to przezytek, nie wiem dlaczego lekarze go jeszsze polecaja. Te szklane ampulki zawsze budzily we mnie groze. Ja dawalam dziecku (tez kolo 5-go miesiaca) po jednej kapsulce dziennie (rozpuszczalam w mleku) lacidofilu. Podobno to nowszy i lepszy lek niz lakcid (informacja od innej lekarki, mlodszej niz ta od lakcidu).

Gość gość
Mam rozwiązanie, 1 saszetka multilacu baby dziennie pomieszać z wodą lub mlekiem podczas antybiotykoterapii. Bez obaw, bo nie ma w składzie konserwantów, ani mleka.