Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maloletni tępak

Dni płodne

Polecane posty

Gość maloletni tępak

Witam! Miesiaczke mama reguralnie,ok 28 kazdego miesiaca,trwa rowne 5dni:) Mam taka prozbe czy moglby mi ktos powiedziec kiedy mam dni plodne a kiedy nie:) Wiem pewnie mnie wyzwiecie od tłumokow;) i debili;) ale za zadne skarby swiata nie moge zrozumiec jak to sie liczy:o Z gory dziekuje:)

KTÓREGO DNIA CYKLU MA MIEJSCE OWULACJA? Bez względu na długość cyklu owulacja zawsze wystąpi około 14 dni (10-16) przed końcem cyklu. NIE W POŁOWIE CYKLU. NIE W 14 DNIU CYKLU. TYLKO 14 DNI PRZED KOŃCEM CYKLU! FAZA PŁODNA trwa od 5 dni przed owulacją do 2 dni po niej czyli 7 dni cyklu. FAZA NIEPŁODNA to pozostałe dni cyklu. Długość cyklu w dniach Owulacja zazwyczaj występuje w dniu 26 10-14 dzień cyklu 27 11-15 dzień cyklu 28 12-16 dzień cyklu 29 13-17 dzień cyklu 30 14-18 dzień cyklu 31 15-19 dzień cyklu 32 16-20 dzień cyklu 33 17-21 dzień cyklu 34 18-22 dzień cyklu 35 19-23 dzień cyklu 36 20-24 dzień cyklu 37 21-25dzień cyklu 38 22-26 dzień cyklu 39 23-27dzień cyklu

Gość maloletni tępak
sliwko suszona ja ci bardzo dziekuje za odpowiedz:) ale nadal nie rozumie:o A moglabys mi przetłumaczyc bardziej prosto:o? o ile jest to mozliwe:o

Gość maloletni tępak
No bo ja teraz 12lipca jade na wakacje z moim chlopakiem i jego rodzicami nad morze.Wsumie nie mamy w planach wspołzyc:)no ale nigdy nic nie wiadomo:) i chcialam tak tylko dla pewnosci i swiatego spokoju wiedziec kiedy mam te dni płodna a kiedy nie:o tak na przyszłosc:) na biologi cos tam kiedys nam mowili:o ale nic z tego nie zrozumialam:)

Najlepiej abyś poszła do ginekologa:-) On wszystko Ci wyjaśni i wtedy dopiero podejmij decyzję czy już znasz swoje ciało i czy chcesz rozpocząć życie seksualne. Nie warto się śpieszyć! Poznaj swoje ciało jak funkcjonuje... Przy dobrych obserwacjach sama będziesz dumna że wiesz co \"ciało mówi do ciebie\". U kobiet bardzo młodych cykle są często nieregularne lub bezowulacyjne...Funkcje organizmu jeszcze nie działąją w 100% prawidłowo. Pomysl o tym:-) Nie ulegaj modzie czy naciskom znajomych!

Gość maloletni tępak
Jeszcze raz dziekuje sliwko suszona:)Jak juz wspominalam nie mamy w planach wspołzyc:)Po pierwsze jestesmy jeszcze za młodzi(mamy po 16lat) a po drugie jeszcze nie jestesmy gotowi na ten krok:) To musi byc decyzja przemyslana i musiamy chciec tego obydwoje tak samo mocno:) Masz racje bede musiala przejsc sie do lekarza i zaczerpnac wiecej wiadomosci na ten temat:) Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje:)pa