Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomasuj sie sama

brzydkie paznokcie u stop

Polecane posty

Gość pomasuj sie sama

hej mam ten problem moje paznokcie sa zolte i brzydkie jak u starego dziada a teraz lato i sezon na klapki co polecacie? chyba powinnam isc z tym do dermatologa ale odkad pamietam to mam takie pazokcie.. a u dloni sa w porzadku

Gość kopnięta kwadrat
masz chyba grzybicę :O

Gość moze malowalas ciemnymi
lakierami bez stosowania bazy pod nie?

Gość pomasuj sie sama
nie nie malowalam chyba pojde do lekarza

Gość sonix
od roku mam podobnie-ale u mnie zaczelo sie ze niechcacy oderwalam sobie pol paznokcia :) pozniej pozolky na koncach i byly b. kruche. ale tez nic nie luszczyly sie ani nic. bylam u dermatologa przepisala mi jakis plyn "profilaktycznie" przeciwgrzybicy. na poczatku troche pojasnialy. ale ze z systematycznoscia u mnie roznie bywa to zolty kolor wrocil - akurat ginekolog przepisal mi masc na grzybice pochwy (pirolam) i w ulotce bylo ze moze byc tez na paznokcie- pyk posmarowalam 2xrazy i juz widze roznice :D moz enie jest jeszcze super jak kiedys ale sa stanowczo mniej zolte :)

ty masz wszystkie a ja mam tylko jeden najmiejszy palec u prawej stopy;/ kurde nie wiem od czego to jest i to tez nie jest grzybica, mam to odkad pamietam:( paznokcie u rak mam ladne ale tylko z jednym mialam problemy kiedys, palec wskazujacy u lewej reki, tez mialam jakis zolty i taki powyginany;/ ale teraz juz jest ladny, normalny kolor, itp ale jest taki jakby lekko wypukly:P

Gość pomasuj sie sama
te male w sumie tez mam takie jakby ierowna scianke mialy i je piluje nienawidze swych paznokci i sie ich wstydze sa naprawde jak u starego dziada a mam 22 lata ehh

Gość XYZED MA WSZY
pomasuj się sama: ja polecam prostą kurację:) najpierw takim pilniczkiem z polerką zetrzeć i wygładzić wierzch paznokcia a potem położyć na kilka minut wacik nasączony sokiem z cytryny, albo przecierać. Niektórzy stosują zamiast soku z cytryny wybielacz. Ja kiedyś użyłam ale efekt jest taki sam jak z sokiem, a mam wrazenie, ze wybielacz jest mniej zdrowy, wiec zostałam przy soku. i efekty są widoczne:)

Gość pomasuj sie sama
dziekuje !!! nie wpadlam na to juz za chwile lece sprobowac z ta cytryna :)

Gość pomasuj sie sama
wstyd sie przyznac ale ja tez tak myslalam bo mama i tata maja a chyba ktos z nas sie gdzies zarazil i dlatego wszyscy mamy tak jak m mamy...

o rany boskie! :O grzybice są różne - paznokcie żółkną, grubieją, łuszczą się lub nie, odchodzą od skóry pod spodem lub nie itd itp :O z resztą zobacz - na tym zdjęciu w Wiki to też grzybica chociaż ręka wygląda w miarę normalnie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Grzybice_sk%C3%B3ry jak nie chcesz za jakiś czas mieć też takich rąk to zasuwaj do dermatologa w podskokach

aha i jeszcze jedno - nie wierz w leczenie grzybicy paznokci cytryną, czosnkiem, moczem itd :O tylko leki doustne (np. lamisil, orungal) + maść / płyn miejscowo (lekarz określi co zadziała) + pranie skarpet w wysokiej temp. po 1 założeniu + dezynfekcja obuwia nie daj się nabrać lekarzowi jakby chciał na początek dać coś miejscowo - wołaj od razu skierowanie na posiew bo tylko przedłużysz sprawę wiem niestety co pisze :O

Gość mzmzmz

Gość gość
Paznokcie u stóp tak samo wymagają odpowiedniej dbałości. W zasadzie sama robię wszystko, aby utrzymać je w sensownym stanie. Przy odżywce new nails wyglądają cały czas pozytywnie, za to w momencie kiedy pozostawiłam je same sobie, w krótkim czasie dosłownie upadły na dno ;/

Gość kanciana
Odżywka new nails, systematyczność, odpowiednie podeście i powinno być ok. To paznokcie takie same jak te u góry. Znacznie me dieta, ale również noszone buty, to jak dbasz o stopy. Czy to jest szczególnym problemem?

Gość gość
Używaj odżywki do paznokci - w kilka tygodni przywrócisz im życie. Nie oczekuj, że od razu będzie idealnie, to wymaga czasu, ale na pewno jest możliwe do realizacji. Jakość paznokci uzależniona jest od systematyczności.

Gość perwens
To kwestia danego przypadku, ale generalnie uważam, że stosowanie dobrej odżywki rozwiązuje problem - musicie tylko solidnie zadbać w tym wszystkim o systematyczność. Wiadomo przecież, że natychmiast te paznokcie idealne to się nie zrobią.

Gość mola35
Mam ten sam problem, paznokcie są kruche, rosną nierówno, przycięte równo wrzynają się w skórę tworząc pęcherze, rany. Dodatkowo w małych palcach pękają wzdłuż na pół, a na tych największych paznokcie się rozwarstwiają. Niestety przez wiele lat "zamalowywałam problem" odżywkami, ale to nic nie dawało. W aptece pani powiedziała, że to grzybica i wstępnie poradziła, by spróbować praparatu scholla (taki bezbarwny matowy lakier z pilniczkami jednorazowymi). Dwa tygodnie temu zaczęłam kurację, systematycznie maluję paznokcie, mam nadzieję że to pomoże. Jeśli nie, to niestety będę musiała porobić badania i uderzyć w grzybicę farmakologicznie. Nie bardzo mi się to uśmiecha, bo leki na grzybicę nie są obojętne dla organizmu, głównie w wątrobie sieją spustoszenie.

Gość gość

a ja polecam jednak wizytę u podologa, nie ma co zwlekać 🙂 sama chodzę regularnie do Instytutu Podologicznego w Rzeszowie i kontroluje swoje stopy i paznokcie 

Wypróbuj suplementację Pure Collagenem od Noble Medica. Odkąd go stosuję moje paznokcie nie tylko o wiele lepiej się prezentują, ale i są twardsze. Nie łamią się na każdym kroku i wreszcie mogę je zapuścić.

Gość polasa

Też miałam brzydkie, dlatego poszłam do Pearls of Beauty w Lublinie, bo oni mają fajne zabiegi. No i miałam robiony manicure leczniczy, usuwali mi odciski i te wszystkie estetyczne rzeczy, dodatkowo peeling i krem i wyglądają o niebo lepiej. Ja podziwiam te kobietki, bo sama bym nie ogarnęła, chodzę do nich też na manicure i zawsze fajnie mi się z nimi gawędzi, mają u siebie naprawdę przyjemną atmosferę.