Gość puhur Napisano Lipiec 3, 2007 ;) co ma więcej kalorii: -ziemniaki z kwaśnym mlekiem -makaron z cukrem biorac pod uwagę, że ilość żarcia będzie porównywalna? zastanawiam się co zjeść na obiad. Nie odchudzam się jakoś specjalnie ale wolałabym wybrać mniej tuczącą opcję. aha. i czy kawa tuczy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jaho Napisano Lipiec 3, 2007 chyba makaron z cukrem,ale nie jestem pewna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość puhur Napisano Lipiec 3, 2007 no bo słyszałam, że ziemniaki są bardzo tuczące dlatego pytam. wiem, że makaron tez, ale nie wiem co bardziej i to mnie bardzo zastanawia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kawa bez cukru Napisano Lipiec 3, 2007 i bez mleczka nie tuczy, ma bodajże tylko 1kcal. Natomiast sa diety, w ktorych zalecaja picie czarnej kawy+do tego 1kostka cukru. Makaron z cukrem z tego co wiem, ma wiecej kalorii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anuLkA19_ 0 Napisano Lipiec 3, 2007 a ja czytalam ze ziemniaki sa nie tuczace jesli sa bez niczego czyli zero masla,tluszczu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sudoku 0 Napisano Lipiec 3, 2007 makaron z cukrem. Same węglowodany. Z ziemniakami troche białka zwierzecego dostarczysz, lepiej zbilansowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość puhur Napisano Lipiec 3, 2007 aha... dzięki to wybiorę na obiad ziemniaki :) bez masła, ale kwaśnego mleka wezmę trochę ;) a kawę piję z mlekiem i dodaję płaską łyżeczkę cukru a mleko jest tuczące? kiedyś na jakims topiku dwie laski się o to pokłóciły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sudoku 0 Napisano Lipiec 3, 2007 a jak to jeszcze kwaśne mleko to i troche kultur bakterii kwaszących. Zdecydowanie polecam ziemniaki z mlekiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość puhur Napisano Lipiec 3, 2007 sudoku- w ziemniakach tłuszcz zwierzęcy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mieszkanka mrowiska Napisano Lipiec 3, 2007 cholera..przeczytalam do obrzezanych i zastanawiam sie co taki temat robi na tym forum :D:o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość puhur Napisano Lipiec 3, 2007 mieszkanka mrowiska :D haha sudoku- dziękuję! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sudoku 0 Napisano Lipiec 3, 2007 wiesz mleko ma sporą wartośc energetyczną ze względu na tłuszcz i cukier ale za to ma bardzo dużo składników mineralnych, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i ogólnie zawsze porównywałam je sobie z wątróbką- taki magazyn \"dobrych\" składników a do tego ukwaszone mleczko to już w ogóle super oddziaływuje na nasz przewód pokarmowy. Jeśli chcesz jeszcze lepszy efekt uzyskać to spróbuj może mleka acidofilnego. Ogólnie mleko ma w szklance ponad 100 kcal ale takze korzystny wpływ na organizm, więc nie radziłabym nikomu eliminować z diety mleka badź produktów fermentowanych (jak ktoś mleka nie może), w sumei to nawet fermentowane lepsze. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sudoku 0 Napisano Lipiec 3, 2007 Chodziło mi o Twoja potrawe z ziemniakami (skrótem napisałam) ;) oczywisciei z mlekiem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość o kuźwa ale polewaka Napisano Lipiec 3, 2007 ja tez przeczytalam dla obrzezanych :-o :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kawa bez cukru Napisano Lipiec 3, 2007 ta twoja slodzona kawka z mlekiem bedzie miala powyzej 40kcal. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość puhur Napisano Lipiec 3, 2007 sudoku, pocieszyłaś mnie :D to ja dalej będę dolewała mleko do kawy ;) w ogóle dużo mleka pije. Tu sobie płatki zrobię, tu sobie do kawy doleję, tu sobie na zimno trochę wypiję... ale np. pieczywa prawie w ogóle nie jem, a jak już to raczej ciemne (z rzadka skusze się na białe, ale to z rzadka). przez tydzien potrafię zjeść parę małych kromek ciemnego chleba. sudoku, dzięki i dzięki Wam wszystkim dziewczyny! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kangurek 0 Napisano Lipiec 3, 2007 Na 100 g ziemniaków i szklanka mleka kawśnego to ok 230 kal na 100 g makaronu i łyżka cukru to ok 170 kal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość puhur Napisano Lipiec 3, 2007 no kangurek... teraz to już nic nie wiem :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to zalezy zalezy Napisano Lipiec 3, 2007 bo choc makaron z cukrem ma mniej to ziemniaki sa lepsze ! a jak to makaron z cukrem bez tluszczu? taki suchy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kangurek 0 Napisano Lipiec 3, 2007 puhur-----Wartośc kaloryczną podałam Tobie z licznika kalorii :) a co do jedzonka to sam ryż,ziemniaki,kasza,makaron nie tucza! tuczą ich doidatki- cebulka,skawrki,sos,bułeczka itd. Kawe można pić do woli bo sama kawa ma 0 kalorii! a herbata 1 kal.! z melkiem to już troszke więcej czy też z cukrem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość puhur Napisano Lipiec 3, 2007 tak, może być suchy, raczej nie polewam tłuszczem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sudoku 0 Napisano Lipiec 3, 2007 Kangurku zmotywowałaś mnei do przeliczenia kalorii i chyba mamy inny kalkulator ;) ziemniaki młode gotowane bez masła 100g- 45 kcal mleko zsiadłe 100g- 45 kcal Makaron bezjajeczny - 120 kcal czubata łyżeczka cukru 40 kcal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sudoku 0 Napisano Lipiec 3, 2007 przepraszam ziemniaki miało być 63 kcal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sudoku 0 Napisano Lipiec 3, 2007 makaron oczywiście 100 g Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość puhur Napisano Lipiec 3, 2007 tak czy inaczej, biorę ziemniaki ;) wiedziałam, ze tu znajdę doświadczone osoby, które mi pomogą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kangurek 0 Napisano Lipiec 3, 2007 sudocku---- Tak naprawde wkurzają mnie te kalkulatory na jaką strone nie wejde to jest inny przelicznik i naprawde są duże wachania.Np jabłko znlanazłam od 30-75 kalorii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agiiiiii Napisano Lipiec 3, 2007 znacie linki do dobrych kalkulatorow kalorii ? poproszę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach