Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuba133

Kolano

Polecane posty

Gość Kuba133

Cześć wszystkim. Mam problemy z kolanem. Pod koniec kwietnia na w-f wybilem sobie rzepke. Podskoczylem i zle upadlem i po kolanie. W szpitalu założyli mi szynę i nie zrobili punkcji (z doswiadczenia wiem ze po wybiciu rzepki zawsze sie powinno robic pukncje 5 lat temu mialem to samo tylko ze z druga noga :]). Moj lekarz ktory mnie prowadzi juz po 3,5 tygodnia sciagnal mi szyne. Nie wiem czy nie za wczesnie bo z tamta noga lezalem w szynie ponad 2 miesiace. Przpisal mi zabiegi lasery, magnetronik i ultrawdzwieki. Bylo wszystko fajnie. Na zabiegach jeszcze troche na rowerku jezdzilem i bylo dobrze. Przed 2 zabiegami do konca kolano mi spuchlo. Ten koles co prowadzil zebiegi powiedzial ze to normalne, rozruszalem kolano i tam te sprawy z krazeniem i te duperele wiec sie troche uspokoilem. Kolano bylo juz normalne wiec sie cieszylem. Lekarz przepisal mi jeszcze 10 rehabilitacji zeby wzmocnic miesien. Wiec jezdzilem bylo wszsytko ok. I znow 2 zabiegi przed koncem spuchlo mi kolano. Rehabilitantka powiedziala ze te cwiczenia sobie odpuscimi zeby nie przeforsowac nogi i kazala mi smarowac mascia Arcalen. Wiec kupilem i smaruje. Obrzek znikl i jest narazie dobrze. Tylko ze jeszcze chodze o kulach. Kazdy mi mowi zebym rzucil kule i zebym nie zdziwial zebym juz chodzil. Chyba sugeruja sie bratem ktory mial to samo i po sciagnieciu szyny po 4 dniach juz chodzil. :( Nie wiem co mam robic. Kolano mnie juz nie boli ale czasami puchnie. Czy mam cwiczyc ? Co robic? Czy przy opuchliznach mam okladac sobie lodem ? Aha i jak stane wiekszym ciezarem na noge to tak dziwnie czuje jakby mi znow miala wyskoczyc rzepka, czy to normalne ? Z gory dziekuje za opdowiedzi. Kuba

Gość Kuba133
odpisze ktos ?? :P

Ja powiem tyle. Jezeli puchnie to przykladaj lodem ale zawinietym w recznik albo w cos bo sobie odmrozisz :) Jezeli czujesz ze jeszcze nie staniesz sam bez kul to nie ryzykuj... Ale mysle ze warto poprobowac :) Mysle ze powinienes pojsc do dobrego ortopedy:) Zapraszam na topic Artroskopia- Kto z was mial?? to niby temat o artroskopii ale mowimy o wszystkim, tam jest duzo osob ktore sie znaja i duzo roznych rzeczy juz mialy z kolanami wiec moze Ci cos doradza :)