Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały zając

jakie danie jednogarnkowe

Polecane posty

Gość mały zając

można zrobić dzień wczesniej Prosze o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wierciocha
gulasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bigosik_

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leczo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mały zając
ale takie proste i w miare szybkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gulasz prosty jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Leczo 3 duże cebule pół kg pieczarek 30 dag szynki ale nie wędzonej 3 papryki 2 duże pomidory lub mały koncentrat pomidorowy wszystkie składniki smaże na oleju ale osobno.Potem przertzucam do dużego gara i chwilke razem dusze dodając troszke musztardy,ketchupu,sól,pieprz i wsyzstko razem gotuje od czxasu do czasu mieszając przez ok 10 minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mieso wiprzowe(może być łopatka,szybnka lub coś innego) kroisz na kostke.Posypujesz vegetą,wrzucasz troche pieprzu w ziarkach,2-3 liście laurowe,ziele angielskie,troszke soli i pieprzu,słodka papryka,pokrojona cebulka w piórka i tak wkładasz do lodówki na 1-2 godizne a najlepiej na noc by mięso przeszło przyprawami.Później całośc wrzucasz na rozgrzaną patelnie i smazysz wraz z papryką czerwoną lub pieczarkami,kiedy mięso troszke podsmażyć podlewasz wode i gotujesz do miękkości mięso.Zaprawiasz mąką i ewentulanie wrazie potrzeby dajesz sól i pieprz.Możesz to podać z kaszą,ryżem,makaronem lub ziemniakami.Dotego surówka i obiad gotowy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziękuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sprezynka
tarkujesz marchew (5 szt. sporych) wrzucasz do gara z posiekana cebulka.dusisz dolewajac wody.dokladasz pieczarki i papryke slodka dusisz dp miekkosci.zageszczasz koncentratem pomidorowym.przyprawiasz.mozesz dorzucic np.fasolke szparagowa,kukurydze,czerwona fasole.czasem dodaj usmazone piersi z kurczaka.super z ryzem.smacznego!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×