Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja bohater a ursynów miejscem

skala punktacji do testu. doradźcie

Polecane posty

mam test i chciałam zastosować następującą skalę punktacji: 20 - 18 pkt - bdb 17-15 pkt - db 13 - 10 pkt dst 9 - 7 pkt - dop 6 -0 pkt - ndst Zwracam sie do was, czy jest poprawna, bo ponoć pół Polski studiuje pedagogikę, wiec pewnie macie jakies teorię na ten temat. :)

Gość bardzo łagodna punktacja
nie studiuję pedagogiki, ale zazwyczaj, zeby zdać test trzeba uzyskać 60%, czyli u Ciebie powinno być 12 punktów minimum, żeby zdać czasem nawet wymagają 75% na zaliczenie. ale ogólnie 60% wystarcza na zdanie.

łagodna,ponieważ jest dla uczniów szkoły ponadpodstawowej, ale nie liceum dzieki za opinię :)

nie studiuję pedagokili, ale myślę, że jest ok. a nie przewidujesz oceny 4+, 3+ itp.?

Gość jupiiiiiiii
20 - cel/bdb+ 19-bdb 18-bdb- 17-db+ 16-db 15-db- 14-dst+ 13-dst 12-dst- 11-dop 10-ndst

Gość jupiiiiiiii
połowa jest na zal, ponizej ndst

Gość jupiiiiiiii
no i co???

Gość jupiiiiiiii
a co to za testy w wakacje????

Gość czesława
takich ocen jak -dst nie ma... a jesli chodzi o zaliczenie to na studiach jest przewaznie 50% + 1pkt choć ostatnio miałąm egzamin ktory miał próg 67% a w liceum miałam ponad 50% dop ponad 60% dst ponad 75% db ponad 90% bdb oceny z plusem były górnej granicy przedziału :)

Gość bardzo łagodna punktacja
jeżeli to już jest gimnazjum to możesz ivch potraktować jak normalnych, dorosłych ludzi (w końcu zazwyczaj sie za takich uważają). ew. możesz zrobić, że 60% to jest dst. mierny czy dopuszczający jest od 50%. jeżeli chodzi o te 60% to nie tylko na studiach obowiązuje taka punktacja, ostatnio zdawałam egzamin na ZD i zeby zdać trzeba było mieć minimum 60%.

U mnie w LO skala jest taka - procentowo (%) 0-39 - ndst 40-54 - dop 55-69 - dost 70-84 - db 85-99 - bdb ( albo do 100 jest bdb ) a powyżej - celujący Nie mamy ocen, tylko punkty, które dopiero pod koniec trymestrów zamieniane są na oceny :)

Gość jupiiiiii
jak nie ma dst????

Gość jupiiiiii
oj moze

Gość porypało mnie
30 % to dopek !!!

Gość ojeeeej
0-1 -ndst powyżej 1pkt -dopuszczający, bo przecież cosik umie

skala jest dla technikum. no ale jak się zmruży obydwoje oczu, to od bidy może być taka skala, nie ? :P

Gość psycholog marnotrawny
Nas uczyli robienia skal do testu, ale dawno... Wg mnie jest dobrze, ale to jesli skala do testu umiejetnosci, a nie wiedzy. Bo jak do wiedzy musisz dac wyzszy prog minimalny. I ogolnie rozstrzelic punktacje, bo jesli to test(jak sama piszesz), to zbyt duze prawdopodobienstwo przypadkowosci.

Gość w mojej szkole
jest podane to w statucie (dokładnie w wewnątrzszkolnym systemie oceniania, który jest częścią statutu): 1: do 32% 2: 33 - 49% 3: 50 - 74% 4: 75 - 90% 5: 91 - 100%