Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co wy nato

Fiskus sprawdza pracujących za granicą

Polecane posty

przeczytalam dosc pobieznie, ale nie widzialam ani linijki o tych, co maja \"osrodek zyciowy za granica\" w Polsce nawet konta nie posiadam, wiec nie mam z tym krajem zadnych zwiazkow.

chociaz z drugiej strony premier tez nie ma, a jest 2 najwazniejszym obywatelem w kraju :(

ja mysle ze to nic innego jak zwykle zastraszanie potencjalnych podatnikow, Home Office nie ma obowiazku dzielenia sie z kimkolwiek informacjami o pobycie itp.. zreszta jak sobie to wyobrazacie jak wiadomo jaka jest mobilnosc w UK ? czasem w ciagu roku zmienia sie pare razy adresy... to nie takie proste

to jest tylko dla tych, ktorzy skladaj zeznania w Polsce nie wykazujac dochodow zagranicznych...wiekszosci ludzi tutaj to nie dotyczy poniewaz sa podatnikami brytyjskimi i nie maja dochodow w Pl wobec czego nie rozliczaja sie w Polsce (zgodnie z prawem) lub sa podatnikami UK i maja dochody w Pl (tak jak ja) i zgodnie z prawem rozliczaja w Pl tylko czesc polska:))) Urzad nie bedzie takich osob sprawdzal bo ma czarno na bialym ze jestesmy podatnikami brytyjskimi:)