Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinkaaaaaaaa

jaka jest pogoda nad morzem?

Polecane posty

Gość ewelinkaaaaaaaa

mam pytanie do osob mieszkajacych na wybrzezujaka ma byc pogoda czy tam ciagle pada? wybieram sie na urlop do jastarnii i mam wyjezdzac w ten piatek, jest jakas szansa na poprawe pogody? moze ktos ogladał ta prognoze 16dniowa na tvnie?

Gość kuna bez nogi
a myslisz ze tam inny TVN jest

Gość ewelinkaaaaaaaa
co?? pytam czy ktos ogladał bo nie widziałam, jak nie rozmumiesz pytania to sie nie odzywaj

Gość kuna bez nogi
pytasz osoby mieszkajace na wybrzezu..wiec pytam czy tam inny TVN jest

:D:D:D:D:D:D teraz pada :O ale od poniedziałku ma byc ładnie ;) prognoza z gdyni

Gość ewelinkaaaaaaaa
pytam osoby na eybrzezu jaka jest tam pogoda, a dodatkowo zapytałam czy ktos widział prognoze, nie kapujesz prostych pytan

Gość kuna bez nogi
nie kurwa toz w Zakopanym podaja taka sama :o:P

Gość ewelinkaaaaaaaa
kakti dzieki mam nadzieje ze cos sie poprawi, ciagle sprawdzam na necie ale wiadomo na kilka dni naprzod tylko jest i wciaz wielkie chmury

Gość lalalaluś
kurde, a na jakimś portalu widziałam że ma non stop padać :) i temp. do 20 st. też się wybieram, w sobotę, ale co tam, czy słońce czy deszcz - i tak na plaży leżeć nie będę :)

Gość a psik
ale nerwowi przed urlopem oj przyda się przyda wypoczynek

Gość ewelinkaaaaaaaa
czemu nei bedziesz lezec na plazy? ja po to chce jechac, włoczyc sie to mogłabym w kazdym innym miejscu;)

Gość lalalaluś
hehe, bo nie lubię leżeć, lubię zwiedzać, pić pifko i tak wypoczywam. Leżenie bezczynne mnie nudzi i męczy :) No ale taki już ze mnie dziwny człek :D

Gość ewelinkaaaaaaaa
ma ktos jeszcze jakies wiesci dobre o pogodzie?

Kocham nasze morze, ale tam nigdy nie ma pogody takiej, jaką chciałoby się w lato, przynajmniej ja zawsze trafiam na deszcze.....dlatego w tym roku wybrałam góry, na południu cieplej :)

Gość ewelinkaaaaaaaa
podobno ma byc jakis sztorm i przegonic brzuydka pogode i od poniedziałku ma byc super pogoda czy to prawda? takie info dostałam od babki u ktorej bede wynajmowac pokoj, moze sciemnia zebym sie nie rozmysliła?

Gość nieprawdafg
cały lipiec ma byc na przemian burzowo- desczowy ze wstawkami upalów tu mas zpogode na 16 dni http://www.twojapogoda.pl/ kliknij tam pogoda 16 dniowa-cały liepec w deszczach ja bylkem rok temu w jastarni- cudny upał mmmmmmmmmmmmmmm piekne miejsce

Gość nieprawdafg
W lipcu w dalszym ciągu gorąco i burzowo Lipiec będzie niemal identyczny jak czerwiec, a to oznacza, że minie pod znakiem gorącej i burzowej aury. Na termometrach w ciągu dnia najczęściej zobaczymy od 27 do 30 stopni, ale często będą się pojawiać dni z temperaturą przekraczającą w cieniu 30 stopni. Pod względem burz nie będzie większych zmian. W dalszym ciągu będą one bardzo częste i gwałtowne, połączone z ulewnymi deszczami, gradobiciami i wichurami. Musimy być przygotowani na kolejne zniszczenia jakie one mogą poczynić, a więc uszkodzenia drzew i budynków oraz podtopienia i pożary. Tak jak w maju i czerwcu, także w lipcu najgwałtowniejsze i najczęstsze burze spodziewane są na zachodzie Polski, głównie na terenach granicznych z Niemcami. Ogniskiem burz pozostanie niezmiennie Ziemia Lubuska, czyli region, gdzie w wielu ostatnich latach burze nie były zbyt częstym zjawiskiem. Właśnie z uwagi na częste i silne burze należy się liczyć z tym, że miesięczna norma opadów może zostać w większości polskich miast przekroczona, miejscami dość znacząco. Zdarzą się sytuacje, kiedy w ciągu jednej tylko burzy spadnie ponad połowa miesięcznej normy deszczu. Burze nie będą służyć wszystkim, którzy na urlop wybiorą się w góry, gdzie burzowa pogoda jest bardzo niebezpieczna. Dlatego też w burzowe dni najlepszą porą na wyprawy będzie pierwsza połowa dnia, a dlatego, że burze najczęściej pojawiają się dopiero popołudniami i wieczorami. Na wybrzeżu sytuacja z tej przyczyny będzie nieco lepsza, gdyż nawet w dni ze spodziewaną burzą, pierwsza część dnia będzie słoneczna i ciepła, więc będzie się można śmiało opalać i spacerować. Natomiast popołudniami trzeba się będzie liczyć z burzami i obfitymi opadami. Na wybrzeżu najczęstsza temperatura w pełni dnia to od 20 do 23 stopni, a więc bez większych różnic względem ostatnich lat. Niestety właśnie z powodu częstych opadów będziemy mieli mniej czasu na wakacyjne wycieczki. Burzowa i gorąca aura jest bardzo niekorzystna dla naszego samopoczucia, gdyż szybciej się męczymy, co najbardziej źle wpłynie na wszystkich, którzy w upalne dni będą musieli pracować i przemieszczać się środkami komunikacji zbiorowej po miastach. Podsumowując, tegoroczny lipiec będzie bardzo nieprzyjemny, gorący, burzowy, parny i duszny. Taka pogoda idealnie wpłynie na rośliny, co mimo wszystko zapewne przyniesie klęskę urodzaju. Ani długotrwałymi chłodami, ani też dramatyczną suszą nie będziemy się musieli przejmować. Najwyższa w historii pomiarów temperatura w lipcu wystąpiła w 1921 roku w Prószkowie koło Opola - plus 40,2 stopnia. Najniższa natomiast w 1962 roku w Zakopanem w Małopolsce - plus 0,7 stopnia. Artykuł opublikowano 26 czerwca 2007. Źródło: Twoja Pogoda. Opracowanie: Portal Pogodowy "Twoja Pogoda" Adres portalu: www.twojapogoda.pl

Gość madziulka1874
ja mieszkam nad morzem i jak narazie jest caly czas upał i zadnych burz nie ma a prognoza pogody klamie bo niby dzisiaj pokazywali ze bedzie 18 C a bylo 26 C ;))

Gość magda 24
A jak jest teraz nad morzem bo planuję właśnie wyjazd?

A jaka jest moze teraz pogoda nad morzem?Chodzi mi konkretnie o pogode na weekend bo mam zamiar wyskoczyc z rodzinka od piatku do moze poniedziałku.Piszcie ludzie mieszkajacy nad mozem:)

Gość Gdańszczanin...
teraz pada deszcz

Gość ja tez jesetm ciekawa
a ile jest stopni?

Jechałam nad morze 28 lipca w strugach deszczu, byłam załamana pogodą i prognozami, a co się okazało? jak dojechaliśmy to przestało padać i nie padało przez te wszystkie dni, było super, słonce grzało! te pogody w internecie są nic nie warte!

Gość Gdańszczanin...
dziś jest ładna pogoda w słońcu 37 stopni

Gość Gdańszczanin...
zawsze mozna pochodzić po galeriach handlowych zresztą z cukru nie jesteście :)

a tak poza tym to fajnie by było żeby te prognozy kłamały bo w telewizji nie mówią o pogodzie dobrych rzeczy:(a jak mam jechac i z dwójką dzieci chodzić po galeriach to dziękuję bardzo.oby się rozpogodziło chociaż od poniedziałku już nie muszę jechać na weekend mogę poczekać:(

wiele lat juz nie byłam nad morzem. Ale na drugi rok sie wybiore. Ale do rzeczy : czy osoby z nadczynnoscia tarczycy , moga przebywac nad mozrem i jeśc ryby morskie? Bo u kogos z mojej rodziny stwierdzono nadczynnośc. Gdyby ktos cos wiedizął to wkliknijcie .