Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Seniorita Euchenia

Pomóżcie Doświadczone Mamy!

Polecane posty

Przyjaciółka urodziła wczoraj dziewczynkę. Chciałabym kupić jej jakiś upominek ale nie mam pojęcia co takiego. Wy najlepiej wiecie co przyda się młodej mamie. Dostała ode mnie i od męża śpioszki i grzechotkę. Niedługo odwiedzimy ją w domu i chciałabym jej dać coś co naprawdę się przyda. proszę pomóżcie.

Gość beznicku--
zapytaj sie najlepiej kup moze jakas fajna zabawke, karuzele nad lozeczko-jezeli nie ma ja dostalam nocna lapmke-takla specjalna dla dzieci i bylam b zadwolona, oraz pozytywke(ale nie karuzele) nad lozeczko

Gość bziczek
mówie poważnie - paka pieluch. To samo mówila nam polożna:) To sie zawsze przyda. Fajne coś co ewentualnie chcialabym dostać to odcisk gipsowy - na stópki albo rączki noworodka. Ciuszki i inne rzeczy to juz każda mama indywidulnie wg. swojego gustu kompletuje.

Jest dużo rzeczy, które się przydadzą, ale koleżanka może już je mieć. Najlepiej zadzwonić i zapytać, bo po co komu np. 2 pozytywki. Jeżeli nie chcesz pytać, to możesz kupić ubranka, ale większy rozmiar np. 74, bo te małe pewnie już ma. Możesz też kupić pieluchy czy kosmetyki, bo to zawsze się przyda.

ja niedawno urodzilam i mam cicha nadzieje ze nikt nas ubrankami nie uszczesliwi, dostalismy od tesciow cala paczke jak przyszlui zobaczyc malego i coz... polowy nie zaloze bo nie sa w stylu w jakim ubieram malca no i dla chlopczyka nie lubie rozowych wstawek :P zreszta oni kupili na ramiaczka na 3miesiace a mlody na razie w rozmairze 50smiga wiec zima z pewnoscia tak go ubierala na letniaka nie bede. jesli idzie o ubranka to kazdy ma swoj gust i jesli juz chcesz koniecznie cos do ubrania to proponuje np w sklepie jakis bon wykupic na dana kwote zeby mama poszla sobie wybrala tak jak ktos juz wczesniej napisal produktem najbardziej pozadanym sa ... PIELUCHY i wilgotne chusteczki do pupy. ewentualnie zapytaj sie mamy jakich uzywa bo czasami niektore uczulaja, mysle ze papmpers czy happy z belli na 3-6kg beda akurat za jakis czas dobre a mamusce z pewnoscia sie przydadza. mozesz tez kupic okrycie kapielowe z kapturkiem, tego i kilka sztuk sie przyda. Jesli dysponujesz wieksza kwota to moze byc to mata edukacyjna albo karuzela na lozeczko ale najpierw zapytaj czy juz takowych rzeczy nie maja.

Gość jesienna mama
Fakt, ubranka - każdy ma swój gust, niektóre zostaną nieużyte... Kosmetyki, pieluszki, chusteczki - część uczula i tylko mama wie, co może stosować... Karuzela, pozytywka...dwie to natłok... ale! Małe delikatne kocyki wg mnie przydadzą się zawsze i w kjażdej ilości. 1. Do przykrywania w foteliku samochodowym podczas drogi 2. Do przykrycia w łóżeczku jak jest ciepło 3. Do zabawy na podłodze czy na dużym łózku dla bezpieczeństwa 4. Do zabrania ze sobą jak sie jedzie z wizytą, żeby przykryć malca podczas drzemki albo po prostu położyć do na kocu na obcym łózku No i jak widać można mieć do wszystkiego po jednym i na pewno nie będą leżały bezużyteczne. A poza tym dzieci się przywiązują do takich rzeczy, szczególnie jak są fajne wzory (np postaci z bajek). Polecam

Gość BETTI62
Myślę że pieluchy to DOBRA RZECZ i praktyczna tak by powiedział mój mąż ale ja jestem za bardziej innymi prezentami pieluchy i tak musi mama kupić a na przykład taki LEżACZEK super sprawa a nie zawsze rodziców na niego stać. DOBRZE JEST zapytać co mama by chciała powinna powiedzieć. udanych i owocnych zakupów ,tylko zaplanuj sobie więcej czasu bo te sklepy bardziej wciągają niż z ciuchami dla nas

ja sie bardzo cieszyłam jak znajomi i rodzina przynosili pieluchy, chusteczki do pupki,kremy itp, bo to naprawde bardzo sie przydaje zwlaszcza ze to tak szybko wszystko sie konczy.

Gość żanette**
A nie wolisz, żeby prezent od ciebie pofunkcjonował trochę dłużej niż kilka dni? Szczerze mówiąc dla mnie pileuszki nie są żadnym prezentem. Kupuje się je samemu w ilościach hurtowych. To tak jak by koleżnaki nie stać było na pampersy. A śliniaczek i tak potrzebny będzie od 6 mca, więc po co jej teraz kupować?

Pieluchy na to Ja zawsze czekalam bo to zawsze sie przyda i szybko sie konczy

Pieluchy i chusteczki to jest przydatny prezent. Moja córcia dostawała w większosci ubranka i przyznam że byłam bardzo zadowolona były śliczne. Ale wiadomo można nie trafić w gusta.

Wolałabym dostać okrycie kapielowe niż książkę. Młoda mama zapewne nie ma czasu na czytanie.