Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość struclaaaaaa

tabeltki anty i opóźnianie okresu

Polecane posty

Gość struclaaaaaa

Dokłądnie to chodzi mi o to czy to nie jest jakimś zagrożeniem. Ogólnie nie biorę tabletek anty zdaje się na gumeczki bo nie chce seie faszerowac hormonami. Ale pewien czas temu brtałam deliktane tabletki antykoncepcyjne Dioane 35 jeden listek ale bardziej na cere niz w celach antykoncepcyjnych - to drugie przy okazji. No i ostatnio zaczęłam nowy listek ale tylko po to by opóźnić okres bo wypadal w niezbyt dogodnych dla mnie dniach i teraz chce jes odstawić bo i tak nic nie pomagają a tylko po nich przytłam i bolą mnie piersi. Ale czy to nie bedzie szkodliwe dla organizmu?? Jak myslicie??

Gość o matko... .
Delikatne:( Diane mają największą dawkę hormnoów i nie wolno ich brac dłużej niż pół roku..... Dobrze, że wiesz co bierzesz..... A co ma być niebezpieczne? odstawienie tabletek? Od tego się nie umiera...

Gość struclaaaaa
tak pisze na tej pieprzniętej ulotce ze maja lagodną dawke... To tym bardziej je odstawie.

Gość no sorry..
diane to tabsy starej generacji, ale leczą trądzik własnie dlatego że mają sporo tych hormonów.. mało mają te nowe - harmonet, loges, yasminelle itp. odstawiaj normalnie, tylko że one mogły już rozregulować ci cykl więc spodziewaj się różnych sytuacji, heh, taki ich urok:)

Gość o matko... .
Nie straszę Cię celowo, ale ja i moja koleżanka miałysmy kurację dianą, mnie po pół roku zmieniła tabletki na słabsze, koleżanka robiła 2 miesiące przerwy i brała kolejne pół roku... Jest to jednak lek starszej generacji o dość dużej/na tle obecnych pigułek/ dawce hormonów... Cera po 2 opakowniach Ci się nie poprawi, na to potrzeba kilku miesięcy. Także Twoja decyzja.