Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blanka55555

iel zaraba technik farmacji stazysta??

Polecane posty

Gość blanka55555

Gość Szaroczarna
dokładnie tyle niestety ale to sie nazywa wyzysk... ale co zrobic,kazdy musi odbębnić staż niezaleznie w jakim zawodzie...takie zycie :O

Gość a ja tam nic nie wiem
Może tak stażysta dostaje równowartość zasiłku dla bezrobotnych

Gość gwoli jasnosci
nie kazdy musi!!!

Gość blanka55555
psss pytam z ciekawosci, bo ja dostalam 1000 zl na reke, pracuje od wczoraj, mam umowe i jestem happy :D

Gość jagodzianka bez jagódek
z tego co wiem to kazdy powinien zrobic staz

Gość Szaroczarna
no to skoro tyle dostałas tzn.ze masz zajebistą kierowniczke :)

Gość blanka55555
kazdy, kto chce zalozyc pozniej swoja apteke, musi odbyc staz, a kto nie chce, ten nie musi, staz trwa niestety 2 lata ;/

Gość blanka55555
serio, przysiegam, tyle dostalam, do dzis nie moge w to uwierzyc, jak dostane na konot to uwierze :D

Moze farmaceuta tak, ale nie \"kazdy\". Wiadomo, ze w niektorych zawodach tak jest, to tak jak z lekarzami np. Moze farmaceuci tez. Ciesze sie, ze dostalas na reke, bo ja w budzetowce, agencji rzadowej nie dostane nic procz kasy z posredniaka:(:o

Gość Szaroczarna
a nam mówili ze jesli w ciągu 5 lat nie zrobimy stazu to przepadnia nam tytuł :O

Gość blanka55555
no niestety tak bywa, ale nie ma co narzekac, tylko podniesc do gory glowe, i isc do przodu, najgorsze co mozna zrobic, to usiasc i sie na siebie uzalac i zazdroscic innym... nie mowie teraz o Tobie, tylko ogolnie

Gość blanka55555
pytalam kierownika wydzialu, i tytul masz dozywotnio, nic nie przepada, a jak juz wspomnialam staz jest tylko potrzebny do tego, by otworzyc swoja apteke, (ale i tak nie mozesz w niej byc kierownikiem)

ja tam nikomu nie zazdroszcze, bo mam fajna prace. Nie zawsze finanse sa najwazniejsze. Moja agencja bedzie w CV pieknie wygladala i zawsze moge sie zahaczyc na stale w innym miescie, bo jestem juz w temacie. Planuje wlasnie wyjazd do innego miasta i moze uda mi sie to zal;atwic, a tam juz sie zarabia dobrze jesli chodzi o ta agencje....

Gość Szaroczarna
ja czekam narazie na wyniki egzaminu zawodowego,wiec narazie nie mam co ogladać sie za stazem bo jeszcze nie mogę tytułować sie jako technik... a Ty od kiedy masz staz?zdawalas teraz egzamin czy rok temu?? tak wogóle to z tego co wiem to w moim miescie ciezko znależć staz,wszyscy chceliby juz po stazu zatrudniac... i bezsesnsem jest to ze trzeba robix staz w aptece z receptura.. gdyby nie to to juz bym pracowała w aptece którą mam na osiedlu,ona jest bez receprury niestety

Gość Szaroczarna
albo mówili tez cos ze jak sie nie odrobi stazu w ciagu 5 lat to juz nigdy nie mozna pracowac w aptece z receptura... ja mam mętlik w głowie w tych sprawach...nikt nam nigdy jasno nie powiedział jak to jest z tym stazem...:O

Gość blanka55555
no jestem z mzs z poznania, w tym roku zdawalam egzamin, i przyjeli mnie do apteki bez problemu, o to wwlasnie chodzi, z enigdzie nie ma przepisu, zeby nas teraz okreslac lub nie okreslac technik farmacji, wiec nie ma sie do czego przyczepic, masz siwadectwo ukonczenia szkoly, na ktorym jest jasno napisane, ze skonczylas wydzial tech, farmaceutycznej, na tej podstawie mnie przyjeli doo roboty

Gość Szaroczarna
a jak pfu pfu nie zdasz egzaminu to co?zwolnia Cie z apteki?bo nie zdalas czyli nie otrzymałaś dyplomu technika...????

Gość blanka55555
nie wiem, na razie sie tym nnie martwie:p do tego czasu se zaobie 2000 zl :D a wlasnie, jak Ci poszla ta czesc "praktyczna" w ogole skad jestes? pytam o praktyczna, bo moj wydzial troche zgasilo na widok proszkow, skonczylismy po 1,5h, teraz sie denerwujemy

Wynagrodzenie za staż nie w każdym zawodzie jest takie samo. Jesli jesteś stazystą skierowanym z urzędu pracy do dostajesz poniżej 500zł i nie masz umowy o pracę, nie liczą Ci się składki itd. Nauczyciel stażysta jest zatrudniony na umowę o pracę na stażu i zarabia coś około 700-800zł. Nauczyciele mają wynagrodzenia na każdym etapie (mianowany, dyplomowany, kontraktowy, stażysta) wyraźnie określone. Farmaceuta na stażu (ale tego nie jestem pewna) musi dostać minimum najniższą krajową a jesli pracodawca chce u dać 5000 to nic nie stoi na przeszkodzie. wszystkie kwoty podałam netto

Gość Szaroczarna
praktyczny???wiesz nienajgorzej ale uwazam ze 75% punktów które trzeba zdobyc to STANOWCZO za duzo wiec boje sie ze zabraknie mi kilku 😭 i szlag mnie chyba wtedy trafi...:O wszyscy mysleli ze bedzie cos mega trudnego,straszyli nas ze napewno bedą nie zgodności a tu w recepcie zadnych niezgodnosci nie było...nawet obliczenia byly banalnie proste,nie trzeba było zadnych wzorów ani nic...wiec nie wiem sama jak to bedzie... teorie zdałam :) a masz staz w aptece z receptura??? jestem ze ślaska,okolice Katowic,a Ty??

Gość blanka55555
pisalam ze z poznania:D no, ja przed egzamem z kumpelami jeszce wszystkie interakcje i niezgodnosci powtarzalam, a tu nic nie bylo, dawki zgodne, nie wiem co tam mozena bylo sknocic, mam wiekszego staracha niz Ty spoko :( szkoa by mi bylo opuszczac prace, bo ciesze sie z niej bardzo,. jeden telefon, jedna rozmowa i robota jest, po prostu ja i moj chhlopak do dzis jestesmy w szoku

Gość Szaroczarna
nie zauwazyłam ze napisałas :) ale powiedz mi,poszłaś do apteki i oni Cie przyjeli?? nie wymagali dokumentów,tylko dyplom ukończenia szkoły?? ciekawe....

Gość Szaroczarna
a masz ten staz w aptece z receptura???

Gość Szaroczarna
muszę sie dowiedziec wiecej na ten temat narazie uciekam 🖐️