Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania384

podstawowa czy rozszerzona?

Polecane posty

Gość ania384

Przeglądałam różne oferty uczelini i mam pytanie. Jeżeli chciałabym składać papiery np. do Akademii Ekonomicznej w Poznaniu to na jakim poziomie musze zdawać przedmioty?? http://www.ae.poznan.pl/pages/i/1/9016.php Bo tutaj są wymieniose przedmioty które można zdawać , ale nie napisali na jakim poziomie powinny być zdane. Czy to jest obojętne? Biorą to pod uwage przy rekrutacji czy liczy się tylko ilość punktów z obojętnie jakiegokolwiek poziomu? Bardzo będe wdzięczna jak mi ktoś wytłumaczy...

nie wiem jak to jest ale wydaje mi sie ze korzystniej będzie zdawac rozszerzone. Na uniwersytecie mickiewicza robia tak ze mozna zdawac podstawowe lub rozszerzone ale rozszerzone sa mnozone przez wieksza liczbe co okazuje sie bardziej korzystne. O ile dobrze sie zda te rozszerzone:)

Z tego co wynika z tej strony możesz zdawać albo rozszerzenie albo podstawę. Jest jednak pewien przelicznik ... I tak w rekrutacji na rok 2008/2009 będzie on wyglądał następująco (moim zdaniem chory przelicznik, osoba zdająca maturę na podstawie, nawet gdyby miała 100% nie ma szans z osobami zdającymi rozszerzenie): Liczbę punktów rankingowych kandydatów legitymujących się nową maturą, którzy zdawali egzamin maturalny z wybranego przedmiotu na poziomie rozszerzonym, ustala się w następujący sposób: (liczba punktów na poziomie rozszerzonym + 100) : 2 Liczbę punktów rankingowych kandydatów legitymujących się nową maturą, którzy zdawali egzamin maturalny z wybranego przedmiotu na poziomie podstawowym, ustala się w następujący sposób: (liczba punktów na poziomie podstawowym + 40) : 2