Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrowiczkaaa

ALLEGRO-czy ktoś zgłaszał na policje jak zapłacił a nie otrzymał towaru?

Polecane posty

Mozliwe ze z gory zakladali.

Gość tylko ciekawe czemu
jednym nadal wysyłaja innym chociaz kase oddaja, a innym nic? maja nadzieje ze ktos da sobie spokoj chyba.

ja malam pdobna sytuacje - niby dosalam teefon za ktory zaplaclam chyba 30 zl ale okazal sie niesprawny. tez pruowalam sie skontaktowac z allegro i sprzedajacym w koncu udalam sie na plicje. za zgloszeniu musialam o wszytkim opisac, dalam wydruki meili i aukcji oraz jego komentarze (byly podona sytuacja). kopie zgloszenia wyslalam do allegro. po jakims tygodnu dostalam wezwanie na policje i tam juz zajal sie moja sprawa knkretny plicjant, ktory zajuje sie sprawami z allegro i mowil ze to notoryczne. w skrocie w kocu allegro uznalo moja rekalamacje i zwrocilo mi 300 zl z ubezpieczenia z zaznaczeniem, ze jesli sie uda policji odzyskac pieniadze od sprzedajcego to ja oddam allegro. ten koles skladal zeznana i oczywiscie caly czas klamal i troche smsow z pogruszkami dostalam. ale prokurator umozyl sledztwo - en sledczy kazal mi skladac wniosek o wznowiene ale spoznilam sie 1 dzien (wczesniej byly swieta, a pozniej nie moglam tego zlozyc) no i umozyli sledztwo ale kase odzyskalam wiec polecam

Gość hbhgbhg
tak wlasnie działają złodzieje Najpierw zdobywaja zaufanie a pozniej oszukuja

Gość politycznie nieugruntowana
do nd jak juz chcesz sie zaglebiac to zwrot jest to 50 krotnosci nadania paczki, a nadanie jest za 6 zl. Wiec 300 jakby nie mnozyc:) Nadawca dostaje pieniadze ale to jasne ze w takiej sytuacji oddaje pieniadze z odszkodowania osobie kupujacej. No chyba ze tylko ja trafilam na rzetelnego sprzedawce

do nd jak juz chcesz sie zaglebiac to zwrot jest to 50 krotnosci nadania paczki, a nadanie jest za 6 zl. Wiec 300 jakby nie mnozyc>>> Na ktorej poczcie bo chyba nie Poczcie Polskiej.

Zreszta to nieistotne i tak nie otrzyma odszkodowania poniewaz nikt paczki nie wyslal:P

Gość tutaj jest ile sie otrzymuje
z poczty z reklamacji; http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead08&news_cat_id=71&news_id=723&layout=1&page=text ) za utratę przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż pięćdziesięciokrotność opłaty pobranej przez operatora publicznego za traktowanie przesyłki jako przesyłki poleconej; 2) za utratę paczki pocztowej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż dziesięciokrotność opłaty pobranej za jej nadanie;

Gość za paczke to moga
najwiecej 80 zl oddac bo skoro 10-krotnosc a priorytet 8 zl. za list co jest 50-krotnosc to zalezy od wagi listu bo im wieksza tym wiecej list kosztowal.

tutaj jest ile sie otrzymuje>>>Przeczytaj regulamin Poczty Polskiej i przekonasz się ze jestes w bledzie. Poczta to interpretuje tak iz jest to 50-krotnosc najnizszej oplaty za przesylke polecona czyli chyba 2,2zl. Koszt paczki 8zl rozbija sie na kilka oplat w tym na oplate 2,2zl za przesylke rejestrowana od ktorej jest liczone odszkodowanie. W uproszczeniu odszkodowanie jest liczone jako 10-krotnosc calkowitej oplaty za przesylke plus koszt przesylki. P.S. Wszystko zalezy od interpretacji poczta interpretuje to tak iz jest to 50-krotnosc kosztu przesylki rejestrowanej a w sklad oplaty wchodzi oplata za przesylke rejestrowan,oplata za zabezpieczenie, oplata za priorytet itd.

Tacy kretacze maja zwykle kilkanascie/kilkadziesiat kont(maja tez znajomych - kretaczy i to sie samo nakreca)...mozna sobie smialo przeprowadzic \"troche\" falszywych transakcji i ponabijac pozytywne komentarze, a potem kiedy przychodzi pora oszukac kilkadziesiac/kilkaset osob(sprzedajac chwytliwy towar po okazjonalnej cenie..). Allegro naprawde jeszcze niezbyt dokladnie to wszystko sprawdza.

Gość widać nawet po pozytywach
niektorych jak ktos napisal, ze super kontakt nawet telefoniczny a to nie mozliwe bo oni maja ciagle wylaczony tel! ja dzwonilam do nich nonstop bo mi nie wyslali towaru! wiec ten od tego pozytywu to moze znajomy.