Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalaaalla

7dniowa przerwa

Polecane posty

Gość lalaaalla

Pierwszy raz biore tabletki i zastanawiam sie czy moge od razu pominac ta 7dniowa przerwe i zaczac brac nowe opakowanie w celu opoznienia krwawienia?I jesli tak to kiedy ono nastapi? Ile trwa krwawienie z odstawienia?tzn wiem ze to pewnie indywidualna sprawa, zalezy od organizmu ale tak mniej wiecej?

Gość Myślę że możesz nie robić
przerwy. Krawienie z odstawienia średnio pojawia się po około dniach (chociaż to zależy od organizmu i nie jest reguła) i trwa też róznie. U mnie było takie samo jak "normalna" miesiączka - 7-dniowe i dość obfite, z ta tylko różnicą że nie bolało.

Gość Aaaa... i jak nie zrobisz
przerwy to pojawi się ono dopiero po skończeniu drugiego opakowania.

Gość lalaaalla
a moze jednak lepiej byloby zrobic te przerwe zeby nic nie rozregulowac w organizmie...ostatnia tabletke bore w piatek 6tego a 13tego jade do chlopaka ktorego nie widzialam 2 mce i zastanawiam sie czy do tego czasu skonczy mi sie juz to nieszczesne krwawienie?r

Gość szczerze to myslę że
może Ci sie nie skończyć. Jak sie bierze pigułki to wszystko jest regularnie, dopiero jak się odstawi mogą być problemy. Już jak zaczyna się je brać istenieje ryzyko rozregulowania. Brak jednej siedmiodniowej przerwy nie zrobi różnicy moim zdaniem.

Jeżeli krótko bierzesz tabletki, to Twój organizm może się zbuntować i będziesz mieć okres nawet bez odstawiania. Ja radzę z umiarem podchodzić do nie robienia przerw - przynajmniej póki nie przyzwyczaisz isę do tabletek. Dużo zależy też od typu jakie bierzesz - do nie robienia przerw nadają się tylko i wyłącznie tabletki jednofazowe