Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezlokowa głowa

trwała ondulacja która sobie zrobiła ???

Polecane posty

Gość bezlokowa głowa

Witam! :) marzy mi się diametralna zmiana wyglądu , ostatnio troche schudłam itd pomyślałam nad zmianą fryzury ;) od dziecka marzyłam o kreconych włosach jednak z natury są proste chociaż w sumie bardzo podatne na skręcenie , w tej chwili najdłuższe sięgają prawie do pasa krótsze do ramion . czy któras z was zrobiła trwałą na włosach takiej długosci ? pomijam skutki uboczne typu wypadanie włosów i ogólne wyniszczenie , czy efekt sprostał waszym oczekiwaniom , wygladałyście o wiele piekniej ? młodziej/starzej itp , prosze o odp ;)

Gość innanana
nie do konca...znaczy mialam wlosy krotsze..takie za ramiona.....koncowki tego nie wytrzymaly..bardzo poniszczone byly samym wlosom raczej nie zaszkodzilo minusem bylo to...ze moje wlosy niby podatne, ale przy tej dlugosci pod ciezarem wlosow prostowaly sie... teraz mam wlosy za ucho i mala trwala..i trzyma sie i jest fajna

Gość ojejeju
masz wlosy do pasa i chcesz robic trwala??? bedziesz zalowac tego..... pamietaj ze trwala Ci nie zejdzie, bedziesz musiala potem scinac i scinac az zapuscisz swoje wlosy, czyli jak Fci sie znudzi to bedziesz musiala scinac a troche zejdzie z tym... co do zniszczenia- ja mam trwala- fryzjerka zchrzanila mi sprawe i strasznie to wygladalo, wlosy mi wypadaly, lamaly sie, ogolnie siano, strasznie suche byly. zaluje jak nie wiem,m ale coz, zrobilam trwala zeby teraz meczyc sie szczotka a potem prostownica bo scinam i scinam, teraz mam za ucho wycieniowane i tylko proste wygladaja jakos..... takze lalka jesli marza Ci sie loki- krec je na walki, nie niszcz ich trwala....

Gość aaaankka
Nie rób trwałej. Nie waarto. Ja tez zawsze mialam proste wlosy. Co prawda nie do konca proste ale napenwo nie można powiedzieć że były kręcone.zazwyczja też prostowałam. Ale któregoś dnia koleżanka mi podpowiedziała, że jak chce mieć kręcone włosy to żebym po myciu : suszyła włosy z głową w dól nie czesząc ich! wlosy wyczesać jedynie przed myciem! Włosy wysuszyć ale nie do końca, wetrzeć żelu troszeczkę, a następnie pozostawić do wyschnięcia. U mnie dało to efekt. Od poł roku mam kręcone włosy ;) I po spaniu nadal są kręcone. W sumie to nie trzeba ich suszyć suszarką. Wystarczy pozostawić, żeby wyschły naturalnie ale trzeba pamiętać o żelu. I w czasie wysychania " zgniatać włosy " po to , aby się lepiej pokręciły. Może pomogłam... (;