Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaa_80

jaki kształt obrączek?

Polecane posty

Gość martaa_80

zastanawiam się czy wybrać obrączki półokrągle czy proste?nie wiem czy jest jakas różnica w ich noszeniu? prosże o opinie

Gość LoLobrigida H.
Najlepiej wybierz kwadratowe w prążki i z miedzi.

Gość
martaa_80 ja noszę proste i nie narzekam są wygodne a innych nie miałam \"przyjemnosci\" nosić to nie wiem... my raczej wybieraliśmy takie jak nam się podobają ja np. wolę proste a ktoś inny moze woleć półokrągłe :) zdaj sie na Wasz gust :)

Gość a czym
to sie rozni?? wezcie pokazcie przykłady!!plosie

Gość
masz na uwadze zdjecia obrączek?

Gość
http://j.luxlux.pl/l1095/aebde316002a8e1f45a3bbb2/165842.jpg to sa obrączki tzw. płaskie http://www.waszewesele.pl/obraczki_slubne_zlote/2.jpg a te są półokrągłe Różnia się tym że półokrągłe są lekko zaokrąglone na brzegach (tak jak np. tradycyjne obrączki jakie nosza nasi rodzice - wtedy nie było tak wielkiego wyboru jak teraz) no a płaskie wiadomo nie są zaokrąglone na brzegach tylko proste :) ot cała róznica :D

Gość a czym
a ktore sie lepiej nosza?? my mamy srebrne polokrągłe i jakos sie dobrze nosi :) ale moze na slub trzeba bedzie szukac zlotych płaskich

Gość jeszcze nie zamężna
nie noszę jeszcze obrączki ale słyszałam że półokrągłe są wygodniejsze w noszeniu bo w przeciwieństwie do płaskich "nie haczą" (chodzi o zaczepianie o różne rzeczy od wewnętrznej strony dłoni). chociaż mi się bardziej podobają płaskie,ale zanim coś wybierzemy będziemy przymierzać. widziałam jeszcze takie bardzo leciutko zaokrąglone-były bardzo ładne

Gość a czym
moze wypowiedza sie jakies mezatki co juz nosza obraczki :)

Gość 20 lat poslubie
ale nie nosze.ma polokragle ale zadne obraczki nie sa . kiedys nosilam ...moze ze 2 lata ,ale jak zdjelam to juz nie zakladam

Co do wygody, ja kupiłam płaskie zaokrąglone w środku. Polecali mi je złotnicy, i rzeczywiście jak mieszyłam to są one takie miękkie, przyjemne.

Gość a czym
okokokoko... mozesz pokazac jakie?

wejdz na stronę www.yes.com.pl wybierz sobie obrączki i tak jak sie już załaduje to zaprojektuj swoje obrączki. I tam obrączka (a) taki kształt. Sorki że to takie zamieszane, ale właśnie w yes podglądneliśmy to i poprosiliśmy naszego jubilera by to powtórzył.