Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opl

24dc a test ciążowy

Polecane posty

Gość opl

hej, leczę się od jakiegoś czasu, biorę CLO i luteinę, miałam monitoring cyklu, a 16dc wg testów owulacyjnych miałam owulację.......bardzo bym chciała mieć dziecko więc już 24dc zrobiłam sobie test ciążowy ale wyszedł negatywny- na testach jest napisane, że wychodza już po 7dniach od ewentualnego zapłodnienia.............czy to, że jest nagetywny to już pewniak, że w tym cyklu mi się nie udało???????????????

Gość opl
nikt nie może mi pomóc????

Gość opl
może masz rację- z drugej strony powinnam chyba mieć jakieś wczesne objawy gdyby coś.............a ja się czuje jak przed normalną @; można się zdołować...............

opl....po pierwsze spróbuj się nie denerwować bo to z pewnością nie sprzyja ciąży...a po drugie ciąża ciąży nie równa, nie sugeruj się tym co czytasz w necie czy co mówią koleżanki..a po trzecie jeszcze raz zrób test :-) A jeżeli nawet teraz nie wyszło to...znowu spróbujesz w następnym cyklu:-) Z resztą pogadaj jeszcze o tym ze swoim ginkiem:-) Uszy do góry! Będzie dobrze! :-)

Niektóre testy ciążowe dostępne na naszym rynku: - Clear Blue - test w postaci flamastra, wystarczy umieścić go pod strumieniem moczu na kilka sekund, wynik pomiaru uzyskiwany jest po okolo 3-4 minutach, - Clearview - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, na wynik pomiaru czeka się około 5 minut, - Clearview HCG II - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę po tygodniu od zapłodnienia, na wynik pomiaru trzeba poczekać około 5 minut, - Contrast - test płytkowy, wykrywający ciążę po 12 dniach od zapłodnienia, wynik pomiaru uzyskuje się po około 4 minutach, - Feri Test - test paskowy, wykrywa ciążę w 14 dni po zapłodnieniu, wykonuje się go rano, na wynik pomiaru czeka się około 5 minut, - Pink Test - test płytkowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się około 30 sekund, - Pink Test Disptick - test paskowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od zapłodnienia, wynik uzyskiwany jest po około 30 sekundach, dla potwierdzenia wyniku negatywnego trzeba poczekać około 5 minut. - Quick View - błyskawiczny test płytkowy do wykonania rano, stwierdza ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się minutę.

Gość opl
dzięki bardzo za odpowiedź, jutro zadzowonię do mojego gina i z nim pogadam...................

Gość opl
a swoją drogą w opisie tych testów jest napisane, że wykrywają ciążę 6dniową, czyli na 2, 3 dni przed spodziewaną @, ja mam dostać @ z wyliczenia dopiero za 7dni- więc może się pośpieszyłam w tym testem...............

Gość 6 dniowa ciąża nie jest w 6 dn
i po stosunku!!! 6 dni to czas od zagnieżdzenia